Lubię zapachy lekkie, ale nie kwiatowe. Bardzo lubie też rzeczy korzenne. Daleko mi do ziomka co bedzie wydawał 500zł na perfumy i bujał się w nich codziennie. Nie mój świat. Czasem jednak warto sie pokropic czyms co ladnie pachnie, stąd moje pytania.
Szukam jakichś tanich i trwałych perfum na jesień/zimę. Póki co zamówiłem Lalique Encre Noire, ale dokupiłbym jeszcze jakieś. Myślę nad Bentley Intense. Co sądzicie? Używał ktoś obu?
TRAPSTAR pisze: ↑11 wrz 2019, 20:22Szukam jakichś tanich i trwałych perfum na jesień/zimę. Póki co zamówiłem Lalique Encre Noire, ale dokupiłbym jeszcze jakieś. Myślę nad Bentley Intense. Co sądzicie? Używał ktoś obu?
Encre Noire nie ma jakiejś super trwałości/projekcji plus jest dość mocno specyficzny, więc jeśli brałeś w ciemno to możesz się przejechać, bo nie każdemu podchodzi.
Bentley może zrobić robotę, ale orientalne zapachy to też grząski temat, kadziło potrafi ostro zmulić.
panaceum pisze: ↑12 wrz 2019, 16:37
Tez szukam tanich (do 100zl za 100ml), zalezy mi bardzo na trwałości i projekcji
Zobacz se Rasasi Daarej, sporo osób je kupuje jako jedne z pierwszych perfum, podobno dostają komplementy, z tym że nie mają bóg wie jakiej projekcji, z trwałością dosć okej
Robert Lewandowski pisze:Dobra, puściliście już swoje numery, a teraz wjeżdża ZBUKU
Nie ma jakiegoś specjalnego tricku na to, aby zwiększyć stale trwałość. Poczekaj może do niższych temperatur, bo ja w moim przypadku totalnie nie narzekałem na ten aspekt, ale no skóra skórze nie równa.
Grand Theft Auto VI (GTA 6) is officialy scheduled to release worldwide on November 19, 2026, for PlayStation 5 and Xbox Series X/S.Spoiler
TRAPSTAR pisze: ↑11 wrz 2019, 20:22
Szukam jakichś tanich i trwałych perfum na jesień/zimę. Póki co zamówiłem Lalique Encre Noire, ale dokupiłbym jeszcze jakieś. Myślę nad Bentley Intense. Co sądzicie? Używał ktoś obu?
Salvatore Ferragamo F Black, CK Obsession, Rasasi Daarej, Versace Dreamer to razem z Encre Noire jedne z moich ulubionych zimowych zapachów.
Obsession ma największą z projekcję z nich wszystkich i wystarczy zwykle jedno psiknięcie, żeby zabijać całe pomieszczenie przez większość dnia a na ubraniu czuć 2 dni później
WRITER CYRUS Men edt Paris Bleu, ponoć idealna kopia diora sauvage, ale z lepsza trwałością.
Manciowi mogę polecić też muglera a man, doszedł do mnie flakon i bardzo fajny zapach. Nowa lacosta i bvlgari też warte uwagi, za to nie mogę polecić mancery Black to Black, za bardzo tytoniowe jak dla mnie.
zalezy jak masz z finansami bo jesien zima to czas konkretnych baletow wyjsc nocnych poznawania nowych kobiet i dobry perfum to podstawa tego szol. ja przez kolegow starszych i gosci z bramek to zawsze mialem kladzione do glowy ze nie ma co oszczedzac na perfumce i to zaleznie jak monety mialem to nie liczac jakis ck bosow co przerabialem to najlepsze co mi pasowalo to cartier declaration ale mi sie znudzil z czasem i potem mniej trzymal albo ja mam nos rozjebany i go juz nie czuje moj umysl i podkretke zlapalem na terre d'hermes dojebane wg mnie ale jak masz niezly szmal to sobie zapierdol creeda aventusa ja go mam na specjalne okazje jakies takie w huj a malo ich u mnie wiec go oszczedzam... kocur