SXTN - Asozialisierungsprogramm (2016)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Patryk233

SXTN - Asozialisierungsprogramm (2016)

Post autor: Patryk233 »

Tracklista:
Spoiler
1. Deine Mutter
2. Hass Frau
3. So high
4. Made 4 Love
5. Fotzen im Club
6. Ich bin schwarz
7. Kein Geld
8. Wir sind friedlich
Single:
Spoiler

Odsłuch:
Spoiler
Piękna EPka wypełniona hitami, dzisiaj się na nią natknąłem. Pozycja warta uwagi.
"Ich wollte immer nur verstanden werden und hinterlies zum Schluss verbrannte Erde" 💥
samcro

Re: SXTN - Asozialisierungsprogramm (2016)

Post autor: samcro »

Patryk233 pisze: ↑10 lut 2023, 18:14 Piękna EPka wypełniona hitami, dzisiaj się na nią natknąłem. Pozycja warta uwagi.
serio nie znałeś wcześniej jako osoba która słucha niemieckiego rapu i chyba Juju?

te 3 kawałki słuchałem sporo. inne z tego albumu mniej.
Lista forumowych najmanic.: jAg, art, moltisanti,camzat
Patryk233

Post autor: Patryk233 »

samcro pisze: ↑10 lut 2023, 19:16 serio nie znałeś wcześniej jako osoba która słucha niemieckiego rapu i chyba Juju?
Juju znałem z singla z Capitalem bra i nie specjalnie znałem jej starsze rzeczy. Myślałem, że nagrywa cukierkowy pop-rap, a widzę miała epizod jako bad bitch :lol:

Nie śledzę też wszystkiego co wychodzi na niemieckiej scenie. Podchodzę dosyć wybiórczo. Z Niemcami mam też ten problem, że rzeczy starsze z okresu Agro Berlin po 2013 rok ciężko mi się słucha ze względu na szorstkość języka. Wiadomo, są wyjątki jak chłopacy z 187, czy Sido, których muzykę lubię. Dopiero od jakiś 8 lat odkąd mainstream przejeli obcokrajowcy, gdy do ich muzyki wkradł się amerykański drip, afrotrapy, to niemiecka muzyka zyskała na lekkości. Nie siedzi mi dla przykładu Fler na oldschoolowych bitach, ale od momentami kiedy zaczął się bawić ze swoim flow i rytmiką, bity są bardziej "nowoczesne" oparte na perkusji 808 i 909, szybsze BPM, to bardzo zapętlam jego kawałki. A od kilku miesięcy bardziej śledzę właśnie Niemców ze względu na posuchę na polskiej scenie.
"Ich wollte immer nur verstanden werden und hinterlies zum Schluss verbrannte Erde" 💥
samcro

Post autor: samcro »

ja tylko Juju, 187, Rafa Camorę, Flera lubię kilka kawalków jak jego stary hit czy płyta z kawałkami alles fake i stabiler deutscher bo nowych już nawet nie włączam. kilka kawałków farida z kollegah, sido, 102 boyz czy nina chuba ale reszta niemieckiego rapu nie dla mnie
Patryk233 pisze: ↑10 lut 2023, 19:51 Nie siedzi mi dla przykładu Fler na oldschoolowych bitach, ale od momentami kiedy zaczął się bawić ze swoim flow i rytmiką, bity są bardziej "nowoczesne" oparte na perkusji 808 i 909, szybsze BPM, to bardzo zapętlam jego kawałki
ja odwrotnie
Lista forumowych najmanic.: jAg, art, moltisanti,camzat
ODPOWIEDZ