Reprezentacja Polski [banda chuja]
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: Reprezentacja Polski [banda chuja]
wszystko zalezy od tego, czy te pierwsze 45' ma w sobie jakis udzial taktyki czesia, czy to po prostu zejscie presji z naszych chłopaków z orzełkiem. Bo jesli on przylozyl do tego reke i faktycznie ma wpływ na obraz na boisku to powinien jeszcze dostać trochę czasu.
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
to początek drogi do elegancji
exyou pisze:Ja się boje że knur dalej to będzie ciągnął bo janusze wychwalają za pierwszą połowę
No i przypominam. Michniewicz oczywiście zostanie na kolejne eliminacje, nie wiem czy ktoś się ludzi innym rozwiązaniem.exyou pisze:Pierwsza połowa super
potarzam od lat: krychowiak powinien zostac wypierdolony, zrzucony z klifu jak to robili spartanie
do srodka: ktos dobry technicznie jak Zielu zeby mial z kim grac, po prostu kogos kto jest w stanie sie obrocic z typem na plecach i zagrac pilke do Ziela
do srodka: ktos dobry technicznie jak Zielu zeby mial z kim grac, po prostu kogos kto jest w stanie sie obrocic z typem na plecach i zagrac pilke do Ziela
glikowi mimo calej sympatii tez juz naura bo z nim zawsze bedziemy musieli zaczynac bronic na u nas piatce niestety
wgl smiechowo brzmia te cytaty kiedy zestawisz je z niedawnymi wypowiedziami krychowiaka i szczesnego o bezgranicznej wiarze w nasz kunktatorski styl grybanger pisze: ↑04 gru 2022, 18:37 Lewy : "Do kolejnego mundialu jeszcze daleka droga. Potrzebna jest radość z gry, nawet w niedalekiej przyszłości. Gdy próbujemy atakować jest inaczej, gdy gramy defensywnie tej radości nie ma."
Zieliński: "Powinnismy wykorzystywać umiejętności takich pilkarzy jak ja, Lewy, Milik. Mamy gości, mamy gaz. Dla mnie ta reprezentacja powinna grać jak dziś. Nie mamy się czego bać
ciekawe kto tu leci w chuja
Podobno kimś takim miał być Bielik, kiepski ten mundial ale jemu akurat trzeba dać czas patrząc na to jak jego ostatnie miesiące wyglądają, niech go omijają kontuzje i może będzie lepiej
No i oczywiście Moder jak wyzdrowieje jest opcją
A Zieliński szef oczywiście, tyle lat ile on już gra w tej reprezentacji i tyle lat marnowania tego piłkarza aż się wierzyć nie chce
No to jest dyplomacja, relacja z czeskiem ma realny wplyw na ich sytuacje materialną i im mocniejsza bedzie jego pozycja, tym beda dla niego milsi, jesli wyswietlaja sie z watpliwosciami to widocznie sprawa kontraktu dla cm711 nie jest przesadzona
Wzorem redakcji sportowych też sobie ocenię naszych grajków, a co:
Szczęsny 9/10 - niewiele więcej się dało zrobić, mega kot i vibe meczów Boruca z Euro 2008 czy Fabiana ze Szwajcarią
Cash 5/10 - spodziewałem się więcej, z Arabią powinien wylecieć, byłoby niżej ale dziś zagrał solidnie plus udział przy golu z Arabami
Glik 6/10 - nadal można na niego liczyć, nie ustrzegł się błędów, słabo wprowadza piłkę, ale doświadczenie dużo pomogło i ogólnie dał radę
Kiwior 4/10 - za dużo błędów z których się biorą sytuacje, nie mam pretensji za złe podania, bo też trochę było dobrych tych długich, ale w obronie mizernie
Bereszyński 8/10 - drugi nasz najlepszy gracz, zero obaw o lewą stronę, czasem nawet do przodu spróbował jak dziś w najgroźniejszej akcji, pozamykał usta wielu, dawać go do tej Romy
Zalewski 2/10 - w pierwszym meczu się totalnie spalił, dziś z dwa razy zagrał dobrze, ale też kilka razy problemy z prostymi podaniami czy przyjęciem piłki, Golden Boy to on nie jest
Bielik 4/10 - duży zawód, naród czekał, ja czekałem no i nie zbawił nas ten Krystian, spacerek przy drugim golu dla Francji dziś kryminał, dobra zmiana bodajże z Meksykiem, ale generalnie to jeszcze[?] nie jest materiał na podstawowego gracza
Krychowiak 3/10 - mam wielką nadzieję, że to ostatni turniej z nim w składzie. Jeśli chcemy grać inaczej to nie możemy mieć typa, który gra wolno, ledwo biega i jego firmowym zagraniem jest wystawienie dupska pod faul, moim zdaniem trzeba już mu podziękować
Kamiński 6/10 - ten sam rocznik co Nikola a jakże inny chłopak, przebojowy, dynamiczny, bez strachu, bez kompleksów, jeszcze nie wszystko mu wychodzi ale to jest przyszłość naszej kadry, pozytywny turniej
S. Szymański 4/10 - tutaj też liczyłem na więcej, podniosłem ocenę za to, że pracował dość mocno w defensywie, dużo biegał, czasem sam do pressingu, ale w kreowaniu gry go nie było w tych meczach, w których dostał szansę
Zieliński 6/10 - to sześć głównie za mecz z Francją plus gola, bo dziś to był Zielek który cały czas jest pod grą, rozrzuca tę piłkę, robi te swoje zwody przyjęciem, szkoda że nie trafił tam na 1-0. Wcześniej grał piach, chował się, nie do końca ze swojej winy było słabo, no ale było
Frankowski 5/10 - szarpał, biegał, widać że niestraszne mu pojedynki, w Ligue1 się tam musi przepychać z tymi Murzynami, ale też dużo niechlujstwa przy przyjęciu piłki i prostych błędów
Milik 5/10 - dobry mecz z Arabią, wiele do gola nie brakowało, ale też zbierał te górne lub drugie piłki i oddawał kolegom. Dziś za to nic nie dała jego zmiana stąd tylko taka ocena
Lewandowski 3/10 - pewnie zasłużył na 4, ale trzeba wymagać więcej od takiego gościa, zmarnowany karny, niewykorzystane setki z Arabią, dziś kolejne męczarnie z karnymi, brak pomocy kolegom przy pressingu, najwięcej pokonanych km na pieszo ze wszystkich graczy, 2g i 1a go ratują, ale słaby mam obraz kapitana i do tego oczywiście płacz w mediach tuż po meczu
Jędrzejczyk, Bednarek, D. Szymański, Grosicki, Skóraś, Piątek i Świderski grali za mało żeby cokolwiek powiedzieć o ich występie, a Grabara, Skorupski, Wieteska, Gumny i Żurkowski gratuluję udanych wakacji panowie.
Michniewicz 5/10 - cel postawiony osiągnięty, styl w grupie jakiego się spodziewałem, ale tez żenująca postawa w drugiej połowie z Argentyną na jego kark kiedy tam podpowiadał, że 0-2 spoko i uwaga na kartki, więcej farta niż rozumu momentami, dziś props za odważniejsze wybory, ale i tak jak mamy budować kadrę na fajne granko to nie z nim, a z kimś kto to przekaże naszym po angielsku.
Szczęsny 9/10 - niewiele więcej się dało zrobić, mega kot i vibe meczów Boruca z Euro 2008 czy Fabiana ze Szwajcarią
Cash 5/10 - spodziewałem się więcej, z Arabią powinien wylecieć, byłoby niżej ale dziś zagrał solidnie plus udział przy golu z Arabami
Glik 6/10 - nadal można na niego liczyć, nie ustrzegł się błędów, słabo wprowadza piłkę, ale doświadczenie dużo pomogło i ogólnie dał radę
Kiwior 4/10 - za dużo błędów z których się biorą sytuacje, nie mam pretensji za złe podania, bo też trochę było dobrych tych długich, ale w obronie mizernie
Bereszyński 8/10 - drugi nasz najlepszy gracz, zero obaw o lewą stronę, czasem nawet do przodu spróbował jak dziś w najgroźniejszej akcji, pozamykał usta wielu, dawać go do tej Romy
Zalewski 2/10 - w pierwszym meczu się totalnie spalił, dziś z dwa razy zagrał dobrze, ale też kilka razy problemy z prostymi podaniami czy przyjęciem piłki, Golden Boy to on nie jest
Bielik 4/10 - duży zawód, naród czekał, ja czekałem no i nie zbawił nas ten Krystian, spacerek przy drugim golu dla Francji dziś kryminał, dobra zmiana bodajże z Meksykiem, ale generalnie to jeszcze[?] nie jest materiał na podstawowego gracza
Krychowiak 3/10 - mam wielką nadzieję, że to ostatni turniej z nim w składzie. Jeśli chcemy grać inaczej to nie możemy mieć typa, który gra wolno, ledwo biega i jego firmowym zagraniem jest wystawienie dupska pod faul, moim zdaniem trzeba już mu podziękować
Kamiński 6/10 - ten sam rocznik co Nikola a jakże inny chłopak, przebojowy, dynamiczny, bez strachu, bez kompleksów, jeszcze nie wszystko mu wychodzi ale to jest przyszłość naszej kadry, pozytywny turniej
S. Szymański 4/10 - tutaj też liczyłem na więcej, podniosłem ocenę za to, że pracował dość mocno w defensywie, dużo biegał, czasem sam do pressingu, ale w kreowaniu gry go nie było w tych meczach, w których dostał szansę
Zieliński 6/10 - to sześć głównie za mecz z Francją plus gola, bo dziś to był Zielek który cały czas jest pod grą, rozrzuca tę piłkę, robi te swoje zwody przyjęciem, szkoda że nie trafił tam na 1-0. Wcześniej grał piach, chował się, nie do końca ze swojej winy było słabo, no ale było
Frankowski 5/10 - szarpał, biegał, widać że niestraszne mu pojedynki, w Ligue1 się tam musi przepychać z tymi Murzynami, ale też dużo niechlujstwa przy przyjęciu piłki i prostych błędów
Milik 5/10 - dobry mecz z Arabią, wiele do gola nie brakowało, ale też zbierał te górne lub drugie piłki i oddawał kolegom. Dziś za to nic nie dała jego zmiana stąd tylko taka ocena
Lewandowski 3/10 - pewnie zasłużył na 4, ale trzeba wymagać więcej od takiego gościa, zmarnowany karny, niewykorzystane setki z Arabią, dziś kolejne męczarnie z karnymi, brak pomocy kolegom przy pressingu, najwięcej pokonanych km na pieszo ze wszystkich graczy, 2g i 1a go ratują, ale słaby mam obraz kapitana i do tego oczywiście płacz w mediach tuż po meczu
Jędrzejczyk, Bednarek, D. Szymański, Grosicki, Skóraś, Piątek i Świderski grali za mało żeby cokolwiek powiedzieć o ich występie, a Grabara, Skorupski, Wieteska, Gumny i Żurkowski gratuluję udanych wakacji panowie.
Michniewicz 5/10 - cel postawiony osiągnięty, styl w grupie jakiego się spodziewałem, ale tez żenująca postawa w drugiej połowie z Argentyną na jego kark kiedy tam podpowiadał, że 0-2 spoko i uwaga na kartki, więcej farta niż rozumu momentami, dziś props za odważniejsze wybory, ale i tak jak mamy budować kadrę na fajne granko to nie z nim, a z kimś kto to przekaże naszym po angielsku.
Lewandowski
Zalewski Kamiński
Zieliński - Moder (Kozłowski)
DM (Bielik?)
Bereś - Kiwior - CB (Bednarek/Piątkowski?) - Cash
Szczesny
Grać już od marca, by docelowo na Euro wykrystalizował się pierwszy skład. Ewidentnie największe braki na środku obrony, chyba że Piatkowski, Bednarek, czy taki Walukiewicz wywalczą miejsce w składzie/zmienią środowisko, na lewej obronie gdzie Bereszyński gra z przymusu (+ 30 lat na karku), a Zalewski to jednak wahadłowy/skrzydłowy oraz na szóstce (chyba że Bielik magicznie przestanie się łamać). Na horyzoncie nie widać też kogoś, kto chociaż w małym stopniu zbliżyłby się do poziomu Lewego (myślenie życzeniowe), ale tu zawsze pozostaje Milik, który daje gwarancję gry przez kilka lat po odejściu Boberta, póki nie trafi się ktoś nowy. Może Białek? Szczęsny do następnego mundialu też nie dotrwa, co już zdążył zapowiedzieć, ale tutaj Drągowski/Grabara (zupełnie serio) dają względny spokój. W odwodzie Szymański, Buksa, Świderski, Frankowski, Żurkowski, Gumny, Karbownik, być może Reca czy Jóźwiak, ale to nie materiał na pierwszy skład. Może Sebek.
Zalewski Kamiński
Zieliński - Moder (Kozłowski)
DM (Bielik?)
Bereś - Kiwior - CB (Bednarek/Piątkowski?) - Cash
Szczesny
Grać już od marca, by docelowo na Euro wykrystalizował się pierwszy skład. Ewidentnie największe braki na środku obrony, chyba że Piatkowski, Bednarek, czy taki Walukiewicz wywalczą miejsce w składzie/zmienią środowisko, na lewej obronie gdzie Bereszyński gra z przymusu (+ 30 lat na karku), a Zalewski to jednak wahadłowy/skrzydłowy oraz na szóstce (chyba że Bielik magicznie przestanie się łamać). Na horyzoncie nie widać też kogoś, kto chociaż w małym stopniu zbliżyłby się do poziomu Lewego (myślenie życzeniowe), ale tu zawsze pozostaje Milik, który daje gwarancję gry przez kilka lat po odejściu Boberta, póki nie trafi się ktoś nowy. Może Białek? Szczęsny do następnego mundialu też nie dotrwa, co już zdążył zapowiedzieć, ale tutaj Drągowski/Grabara (zupełnie serio) dają względny spokój. W odwodzie Szymański, Buksa, Świderski, Frankowski, Żurkowski, Gumny, Karbownik, być może Reca czy Jóźwiak, ale to nie materiał na pierwszy skład. Może Sebek.
Ostatnio zmieniony 04 gru 2022, 22:48 przez Graf, łącznie zmieniany 2 razy.
no ten beres na lewej to nie jest optymalne ustawienie, chlop turniej zycia, ale nawet on sam w kolko powtarza ze nie czuje sie tam konkret, a przez to jeszcze cierpi w dodatku cala flanka, trzeba kombinowac z jakimis niesymetrycznymi stronami i potem widzisz jak beres nie skleja entej dalekiej pilki bo nie przyjmuje lewa noga; podobala wam sie wspolpraca frankowski-beres? mi nie
albo dac mu jakiegos mlodego grosika z pokretlem w nodze ktory bedzie zawijal do srodka, no ale taki sie jeszcze chyba nie urodzil
i pomyslec ze zurkowski pojechal w miejsce klicha/kozlowskiego eh
albo dac mu jakiegos mlodego grosika z pokretlem w nodze ktory bedzie zawijal do srodka, no ale taki sie jeszcze chyba nie urodzil
i pomyslec ze zurkowski pojechal w miejsce klicha/kozlowskiego eh
Dalej nie czytam. Krychowiak nie jest już kimś ale wyżej oceniać Bielika który tak grał że może buty Grześkowi czyścić to brawopotter pisze: ↑04 gru 2022, 22:26 Bielik 4/10 - duży zawód, naród czekał, ja czekałem no i nie zbawił nas ten Krystian, spacerek przy drugim golu dla Francji dziś kryminał, dobra zmiana bodajże z Meksykiem, ale generalnie to jeszcze[?] nie jest materiał na podstawowego gracza
Lista forumowych najmanic.: jAg, art, moltisanti,camzat
Premier Mateusz Morawiecki złożył na spotkaniu z piłkarzami reprezentacji Polski obietnice dotyczącą przekazania do podziału przynajmniej 30 milionów złotych za wywalczenie awansu do fazy pucharowej turnieju - informuje Dariusz Faron z „WP SportoweFakty”.
- bialyjelen
warto dodac ze nie jest powiedziane skad owe finansowanie mialo by wyplynac
- zemsta1camzata
obietnica tak samo wiarygodna jak deklaracja przyjazdu na mecz 1/8?
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
za nogawką ukryta jest maczeta
Jakie kurwa 30 milionów, za co? 
WÓDA KOKS KOBIETY
LEGIA SPORT BALETY
#FREE FROMAGE
LEGIA SPORT BALETY
#FREE FROMAGE
- bialyjelen
No jak skąd? Wiadomo, że z prywatnych oszczędności pana premiera, przecież nie z pieniędzy podatników
Chyba ja nie powinienem odpisywać, bo jak Bielik może mu czyścić buty to.. Krychowiak wyglądał ok w pierwszym meczu, im dalej w las tym gorzej, chował się od grania, najwięcej mijany na całym turnieju obok Katarczyka itd. Po prostu do Krychowiaka już nikt nie ma oczekiwań i jak wypadnie ok to już jest chwalony że nie zjebał, a po Bieliku się ludzie więcej spodziewali, chłop nie zachwycił ale nie można mu zarzucić uciekania od odpowiedzialności i dla mnie tym przeważa plus np. to on wypuścił Lewego kiedy był karny z Meksykiem. Zresztą mecze z mocnymi Krychę już tak brutalnie zweryfikowały, że szkoda słów.samcro pisze: ↑05 gru 2022, 9:54Dalej nie czytam. Krychowiak nie jest już kimś ale wyżej oceniać Bielika który tak grał że może buty Grześkowi czyścić to brawopotter pisze: ↑04 gru 2022, 22:26 Bielik 4/10 - duży zawód, naród czekał, ja czekałem no i nie zbawił nas ten Krystian, spacerek przy drugim golu dla Francji dziś kryminał, dobra zmiana bodajże z Meksykiem, ale generalnie to jeszcze[?] nie jest materiał na podstawowego gracza
Krychowiak 3/10 - mam wielką nadzieję, że to ostatni turniej z nim w składzie. Jeśli chcemy grać inaczej to nie możemy mieć typa, który gra wolno, ledwo biega i jego firmowym zagraniem jest wystawienie dupska pod faul, moim zdaniem trzeba już mu podziękować![]()
![]()
Glik dał rade? 2 bramy zawalone z Francja, czy ty pracujesz w przegladzie sportowym???
nie no Krychowiaka nie da się chwalić za nic, gość w ten sposób może sobie grać na poziomie Legii Warszawa a nie reprezentacji. chowanie się przed rozegraniem to jedno, ale coraz gorsza zwrotność, 3+ sekundy na podjęcie decyzji i jego największy atut niegdyś czyli przechwyty które nie są już tak widoczne jak w prime, podsuwają do głowy tylko jedno rozwiązanie. zresztą, fakt że nie będąc jeszcze w wieku emerytalnym dla zawodnika na jego pozycji został zmuszony do gry w lidze saudyjskiej daje odpowiedź gdzie widzi go europejska piłka