OKŁADKA

2. Sucka (feat. Cdai)
3. Ape Shit
4. Hunchoz
5. In Love With The Gwop
6. Young Rambos
7. Blew My High
8. Me (feat. Tadoe)
9. Self (feat. Tadoe)
10. Nice
11. Salty
12. Woulda Coulda
13. I Kno
14. Baby Whats Wrong With You
15. Yesterday
https://open.spotify.com/playlist/4pCxq ... xDQP6OIZNW
Legendary
Historical
DJ Scream, Chief Keef
Almighty SO for the streets, nigga
Czyli lean era Sosy w najlepszym wykonaniu, i imo jeden z najlepiej wyprodukowanych mikstejpów w historii, co zaskakuje bo większość producentów tutaj to srogie nonejmy. Sam mikstejp ze względu na czas trwania tracklisty, i to, że większość kawałków ma dość luźne podejście do np ilości wersów w zwrotce (:lol:) sprawia wrażenie niedokończonego, tworzonego w jakimś niewytłumaczalnym chaosie, dosłownie jak zlepek w miarę dokończonych snippetów, no i mix też najczystszy nie jest, dodatkowo w większości kawałków DJ Scream drze pizde. No ale nic bardziej mylnego, chciałbym wierzyć w to, że Keef po prostu taki miał zamysł, że to nie przypadek, że udało mu się stworzyć tak z jednej strony chaotyczne, a z drugiej zaskakująco spójne DZIEŁO. Myślisz, że TPAB Lamara jest świetnie wyprodukowane? Boy, stop it, zapomnij o starych, pomarszczonych murzynach na jakichś dudach czy innych klawikordach - samo intro do tracku numer 14 kasuje w przedbiegach większość gatunku rap, a tak magicznych tracków jest tu przecież więcej - Yesterday, Blew my High czy In Love with the Gwop - wszystko tak samo piękne. Co do Keefa to przechodzi tu samego siebie, każdy track to popis jego skilli, zmiany flow, melodyjne refreny, używanie adlibów niczym instrumentów, zdarzy mu się nawet rzucić bardzo celnym onelinerem, ogólnie esencja Sosy. No i nawet nie wiem jak to określić, ale mam wrażenie, że paleta barw znajdująca się na okładce idealnie pasuje do ogólnego wydzwięku materiału
Czy warto sprawdzić jak ktoś nie zna? Jasne, całość trwa tylko 38 minut, mimo tego, że w listopadzie stuknie 7 lat od premiery całość mogłaby na luzaku wyjść dzisiaj i pozamiatać całą konkurencję, i przy okazji brzmieć świeżej od innych. G O A T.
wzywam @vampmoney @baqlashan bo wiem, że lubią