Troche rozwala, że nawet ludzie którzy w teorii chcieliby być nowocześni, poszerzać pole gry i np. wspierają modernistycze zapędy w muzyce rap, jednocześnie nie potrafią przestać być zakładnikami myślenia, że autentyczność sama w sobie stanowi wartość w muzyce kiedy tylko mowa o innych gatunkach, w naszym kraju trzyma się to wyjątkowo mocno pewnie przez PRL gdzie napierdalaniu w gitarke ochoczo przypisywano konotacje społeczno-polityczne, zamiast poświęcić trochę więcej uwagi pięcioliniiWini: siatafakap Toxic pisal Pharrell
Słoń: no i chuj z tym
Wini: no i chuj z tym jest jebanym produktem. mam nadzieje że dojrzejesz do tego żeby nienawidzić Britney Spears
Głupi raperzy
Re: Głupi raperzy
no wyglądało to tak:
w takim razie ode mnie wielki szacun dla słonia, nigdy nie było mi po drodze z jego twórczością, ale widać, że kumaty koleś
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
słoń nagrywał w 130-140bpm zanim to było powszechne w pl, widać że otwarta głowa
- OmarStooleyman
Winiego można w takim razie zapisać do grona turbodzbanów, niestety często gęsto na tych rozmowach wychodzi z niego nierozgarnięta natura zagubionego w świecie grubaska.
- gods bidness
Akurat jak Słonia, mimo że nie słucham, uznać za przygłupa, to już naprawdę niewiele co zostaje. Muzykę dla mnie robi beznadziejną z tym horror rapem klasy B o zapachu kiszki, ale w wywiadach pokazuje wygadanie, jakieś tam zainteresowania, humor i dystans do siebie, a to już dużo.
odswiezam, bo nudzi mi sie w robocie xD
typ nr 1 - kaen
idealny pretendent do najgorszego rapera w tym kraju, ktory pokazywal swoja gigantyczna glupote samym faktem kopiowania patentow i stylowki Eminema, a jego diss na Te-Trisa to gwozdz do trumny. nie mozna nie byc kompletnym debilem jednoczesnie robiac cos takiego
typ nr 2 - kali
przejarany foliarz i fanboj qanon, takich "przebudzonych" ludzi po prostu nie da sie traktowac powaznie, bo niby kurwa jak xD ktos tam podrzucal wczesniej jego wywody o medytacji i pozarach w Amazonii. kurwa gosciu wymedytuj mi milion na koncie to moze uwierze w to pierdolenie
typ nr 3 - mes
to przyklad czlowieka, ktorego ja nazywam "inteligentnym debilem", czyli widac ze chlop niby oczytany, ma jakas tam wiedze na rozne tematy, ale ogolnie to robi z siebie idiote i buca, ktory ma sie za lepszego od innych i aspiruje do bycia w "wyzszej kulturze". na przykladzie filmowym - w ktoryms kawalku, chyba "my" ma wers "jak w tv trafi sie "Mis" nikt nie wylaczy", a innym razem w jakims luznym wywiadzie dostal pytanie o "Chlopaki nie placza" (nie pamietam dokladnie jak brzmialo to pytanie, wiec sorki jak to bedzie niejasne), a on odpowiedzial cos w stylu "nie wiem, bo za malo mialem w zyciu do czynienia z marihuaną". no kurwa dla mnie to jest typowe robienie z siebie elity intelektualnej, pewnie regularnie kloci sie z ludzmi dlaczego niszowe filmy ormianskie sa lepsze niz ekranizacje DC/Marvela. jebac
typ nr 4 - barto katt/bartocut12
nie wiem czy dalej pisze takie bzdury jak kiedys na swoim peju, ale srogo plynal z tonem typowego wszechwiedzacego gimbusa, ktory odkryl De La Soul i mysli ze ma swiete prawo do uwazania sie za elite, podobnie jak mes w sumie, tylko mes jest duzo bardziej wkurwiajacy
typ nr 5 - fabijanski
zakladajac, ze mozemy go uznawac za rapera xD to od razu dolaczyl do grona dzbanow pierdolac o komercjalizacji rapu, prujac sie do Queby, jednoczesnie grajac w skrojonym pod liczby scieku pt. pitbull, a potem jeszcze to pajacowanie w Hejt Parku w ciuchach a'la Que informatyk. zalosny czlowiek
typ nr 6 - o.s.t.r.
tu mam mieszane uczucia, bo mam do niego jakas tam sympatie, niekoniecznie w kwestii muzycznej, ale pare idiotyzmow dal rade odjebac. najlepszy przyklad to oczywiscie jego zakuty truskulowy leb, czyli "facet to ma byc facet, a nie pizda w rurkach, moje ziomy na Balutach chodza w baggy moro, yo, jedyny sluszny styl, jebac pedalow", a do tego dochodzi jego konflikt z Zeusem, ktory wynika chyba tylko z bucowatosci skrzypka. w jakims starszym wywiadzie dla cgm (na 90%, poprawcie mnie jak cos) dostal pytanie o dissy itd, chyba chodzilo konkretnie o Zeusa i odpowiedzial, ze gdyby sie dowiedzial ze ktos szykuje diss na niego, to chetnie wpadlby komus z ziomkami na chate, zeby przekonac delikwenta aby tego dissu nie nagrywal. patola
typ nr 1 - kaen
idealny pretendent do najgorszego rapera w tym kraju, ktory pokazywal swoja gigantyczna glupote samym faktem kopiowania patentow i stylowki Eminema, a jego diss na Te-Trisa to gwozdz do trumny. nie mozna nie byc kompletnym debilem jednoczesnie robiac cos takiego
typ nr 2 - kali
przejarany foliarz i fanboj qanon, takich "przebudzonych" ludzi po prostu nie da sie traktowac powaznie, bo niby kurwa jak xD ktos tam podrzucal wczesniej jego wywody o medytacji i pozarach w Amazonii. kurwa gosciu wymedytuj mi milion na koncie to moze uwierze w to pierdolenie
typ nr 3 - mes
to przyklad czlowieka, ktorego ja nazywam "inteligentnym debilem", czyli widac ze chlop niby oczytany, ma jakas tam wiedze na rozne tematy, ale ogolnie to robi z siebie idiote i buca, ktory ma sie za lepszego od innych i aspiruje do bycia w "wyzszej kulturze". na przykladzie filmowym - w ktoryms kawalku, chyba "my" ma wers "jak w tv trafi sie "Mis" nikt nie wylaczy", a innym razem w jakims luznym wywiadzie dostal pytanie o "Chlopaki nie placza" (nie pamietam dokladnie jak brzmialo to pytanie, wiec sorki jak to bedzie niejasne), a on odpowiedzial cos w stylu "nie wiem, bo za malo mialem w zyciu do czynienia z marihuaną". no kurwa dla mnie to jest typowe robienie z siebie elity intelektualnej, pewnie regularnie kloci sie z ludzmi dlaczego niszowe filmy ormianskie sa lepsze niz ekranizacje DC/Marvela. jebac
typ nr 4 - barto katt/bartocut12
nie wiem czy dalej pisze takie bzdury jak kiedys na swoim peju, ale srogo plynal z tonem typowego wszechwiedzacego gimbusa, ktory odkryl De La Soul i mysli ze ma swiete prawo do uwazania sie za elite, podobnie jak mes w sumie, tylko mes jest duzo bardziej wkurwiajacy
typ nr 5 - fabijanski
zakladajac, ze mozemy go uznawac za rapera xD to od razu dolaczyl do grona dzbanow pierdolac o komercjalizacji rapu, prujac sie do Queby, jednoczesnie grajac w skrojonym pod liczby scieku pt. pitbull, a potem jeszcze to pajacowanie w Hejt Parku w ciuchach a'la Que informatyk. zalosny czlowiek
typ nr 6 - o.s.t.r.
tu mam mieszane uczucia, bo mam do niego jakas tam sympatie, niekoniecznie w kwestii muzycznej, ale pare idiotyzmow dal rade odjebac. najlepszy przyklad to oczywiscie jego zakuty truskulowy leb, czyli "facet to ma byc facet, a nie pizda w rurkach, moje ziomy na Balutach chodza w baggy moro, yo, jedyny sluszny styl, jebac pedalow", a do tego dochodzi jego konflikt z Zeusem, ktory wynika chyba tylko z bucowatosci skrzypka. w jakims starszym wywiadzie dla cgm (na 90%, poprawcie mnie jak cos) dostal pytanie o dissy itd, chyba chodzilo konkretnie o Zeusa i odpowiedzial, ze gdyby sie dowiedzial ze ktos szykuje diss na niego, to chetnie wpadlby komus z ziomkami na chate, zeby przekonac delikwenta aby tego dissu nie nagrywal. patola
FUCK OFF MR LAHEY
ten typ gej to agrest w huj, ale przykłady naciągane. z tą wodą na koncercie to sie najbardziej zbłaźnił chyba, i z tym wkurwiającym wykłócaniem się z ziomkiem o to że "płyta kurwa świeci w ciemności".
jasny wracaj na forum
-
frontkick
Jan-rapowanie jest najgłupszym raperem, argumenty mam dwa ale poważne:
1) pamiętny post na ślizgu w którym propsował samego siebie i cisnął po typie ktory go wzial na feat
2) równie pamiętne instastory na którym spuszczał się nad tym że jego płyta to klasyk i epokowe dzieło o którym ludzie beda pamietac nawet po kilkudziesieciu latach
imo to drugie to poziom bucerki do którego sam Ten Typ Mes nie ma podjazdu
do tego też najbardziej punchable twarz w polskim rapie
1) pamiętny post na ślizgu w którym propsował samego siebie i cisnął po typie ktory go wzial na feat
2) równie pamiętne instastory na którym spuszczał się nad tym że jego płyta to klasyk i epokowe dzieło o którym ludzie beda pamietac nawet po kilkudziesieciu latach
imo to drugie to poziom bucerki do którego sam Ten Typ Mes nie ma podjazdu
do tego też najbardziej punchable twarz w polskim rapie
to sa przyklady na to, ze jest wkurwiajacym bucem, ale ze jest jednoczesnie glupio-madrym parweniuszem z jakimis roszczeniami do kultury wysokiej to inna sprawa, mnie najbardziej rozjebalo jak chyba w jakims intrze nagle wjechal z (...), jak pisał Bukowski, (...), ciary wstydu
ale pogląd że jakieś niszowe filmy są lepsze od tej szopki marwela dla niedorozwiniętych nerdów - nie powinien być odbierany jako jakieś aspirowanie do tej mitycznej kultury wyższej, lecz jako domyślna opinia rozumnego człowieka. dlatego ten przykład naciągany, i chłopaki nie płaczą raczej podobnie, bo to fakt, że tego typu komedie głównie śmieszą po blancie. nie doszukiwałbym się w tych akurat wypowiedziach jakiegoś elitaryzmu.
jasny wracaj na forum
no przyklady naciagane, bo akurat Mis jest powszechnie lubiany i ciezko to uznac za jakis elitaryzm, zreszta w swoim czasie Bareja byl uwazany za ekwiwalent obecnego marvela i wyszydzany przez owczesnych krytykow i duza czesc srodowiska, ze jak to tak mozna nie robic kina moralnego niepokoju, a z kolei "chlopakow nie placza" sam nie powazam nic a nic, da sie znalezc lepsze przyklady bo one istnieja
Przyganiał kociął garnkowi
tak, to jest debil kompletny, co mam dodać
bezapelacyjnie, inteligentni debile są jeszcze gorsi niż debile, świrowanie mądrali źle się kończy, jak to było z eldem kiedyś. może teraz ograniczy wyświetlanie się ze względu na ryszarda tego drania (swoją drogą wymyśliłem chyba już mu pseudo tym postem xdd)
to jest dla mnie zagadka, czy to wizerunek, bo słuchają go w większości rondle, czy faktycznie przejarany mózg albo stetryczenie. w każdym razie nie słucham, nie trafiał do mnie nigdy, i nie rozumiałem aż takiego fenomenu
prawda, nie wiem czemu nie pomyslalem o tym jak to pisalem. akcja z plyta jednak duzo bardziej kretynska
FUCK OFF MR LAHEY
Kiedy to było, masz ss?
Dodano po 1 minucie 20 sekundach:
też poproszę o ss, jak gdzieś to lata :P
"Ich wollte immer nur verstanden werden und hinterlies zum Schluss verbrannte Erde" 
przecież ostr ze starej gwardii najwięcej zarobił na rapie, jednocześnie prowadząć jakieś konsekwentne kreacje wybiedzonego łódzkiego patrioty zamieszując przy tym willę w powiecie kaliskim, wiadomo sporo tych ruchów wizerunków sprowadza się do wykonywania instrukcji podawanych przez Tytusa, ale i przy czymś takim kompletnym debilem być nie możnaricky pisze: ↑21 lip 2022, 13:44
typ nr 6 - o.s.t.r.
-
frontkick
Użytkowniku patryk223,
Screen instastory gdzieś latał tu na forumku ale wygasł bankowo więc nawet nie szukam
Możesz sb wejść na archiwum ślizgowe i wyszukać temat, chłop miał nick typektakijaktyJose pisze: ↑27 paź 2019, 21:35 Dziś na czacie SWN przypomniał (mnie w zasadzie uświadomił), że Jan-rapowanie był Ślizgerem, no i ma na koncie takiego kwiatka:Ale gimboposting każdy z nas uskuteczniał, więc nie ma się co wstydzić, ale Vinsanity wykopał jeszcze jedną perełkę mianowicie post z tematu o płycie VBS - Z życia wzięte (2016):Spoiler
Czyli propsowanie samego siebie na płycie ziomka, któremu sam się dograł.Janek całą płytę ratuje, tak to poza Ryśkiem Riedlem słabo![]()
Źródło.
Screen instastory gdzieś latał tu na forumku ale wygasł bankowo więc nawet nie szukam
Z tego co wiem dograł się na forumowy banger świeżaków 2013 vol. 1 ale tego pewnie nie ma nigdzie w internecie