[film] Krime Story. Love Story (2022)

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Połas

[film] Krime Story. Love Story (2022)

Post autor: Połas »

Pojawiło się info w offtopicu filmowym, ale chyba warto założyć temat, bo historia tego filmu jest dość ciekawa. Ale najpierw zwiastun i fabuła.
„Krime Story. Love Story” to komedia gangsterska Global Studio – twórców filmu „Proceder”. Historia inspirowana prawdziwymi wydarzeniami, opisana w książce rapera Marcina „Kali” Gutkowskiego, jest jak współczesna ekranizacja „Romea i Julii”. Miasto gniewu, a w nim dzielnica, w której nikt nie ma lekko. Dwóch przyjaciół (Krime i Wajcha) dostają propozycję nie do odrzucenia - zarobienia naprawdę dużych pieniędzy. Planują, że będzie to ich ostatni nielegalny „skok”, który ustawi ich już na całe życie. „Życie” jednak napisze dla nich zupełnie inny scenariusz. Człowiek, na którego dostają zlecenie okaże się ojcem dziewczyny, dla której główny bohater kompletnie straci głowę. Miłość skomplikuje wszystko i nawet taki facet jak Krime, którego nie usidliła wcześniej żadna kobieta, będzie musiał wybrać co jest dla niego najcenniejsze i najważniejsze w życiu.

Kulisy powstania filmu wspomina producent Heatcliff Janusz Iwanowski: „Czytając książkę „Krime Story” dzwoniłem wiele razy do Kaliego, żeby zapytać go, czy naprawdę takie sytuacje, które w niej opisał, miały miejsce. Nie chciało mi się w to wierzyć, że dzieci z szanowanych rodzin żyją w taki sposób. Kali powiedział, że opisał prawdziwą historię, która do tej pory nie została rozwikłana ani przez policję, ani przez żadne inne służby.

W filmie występują: Wiktoria Gąsiewska, Cezary Łukaszewicz, Michał Koterski, Agnieszka Więdłocha, Małgorzata Kożuchowska, Piotr Witkowski, Gabriela Muskała, Jan Frycz, Cezary Żak, Vienio, Adam Zdrójkowski.

Film powstał na podstawie książki Kaliego, który początkowo był zajarany, że jego powieść trafia na wielki ekran. Nawet były zakusy, żeby to on wcielał się w główną rolę, wszak nie bez powodu pojawił się, jako Krime, w Procederze, który zresztą zrobił ten sam reżyser - Michał Węgrzyn. Tyle tylko, że już podczas oficjalnej premiery Procederu trudno było znaleźć Kaliego wśród przybyłych gości. Niedługo później wydało się, że Kali został odsunięty od filmu na etapie produkcji. Na przełomie 2019/2020 Kali wyznał:
To nie miejsce ani czas, by zdradzić przebieg tej fatalnej historii… Finalnie, straciłem kontrolę nad filmem Krime Story, zanim jeszcze rozpoczęły się zdjęcia. Straciłem również angaż do roli Krimea. Z tego co wiem, film powstał, ale jak wspomniałem beze mnie. Po oddaniu scenariusza, zostałem odsunięty od możliwości kontroli nad powstaniem filmu. To był, i dalej jest dla mnie cios i jestem wk*rwiony na siebie, że dałem się podejść. Nigdy więcej. Zobaczymy jak sytuacja się dalej potoczy.
Teraz producent filmu wymierza kolejny cios w byłego reprezentanta Firmy, ponieważ propozycję zrealizowania muzyki do filmu otrzymał... Kacper HTA, który od lat jest skonfliktowany ze swoim byłym labelszefem.
Jakiś czas temu dostałem telefon od producenta pewnego filmu z zapytaniem o użycie moich tracków w soundtracku do kozackiej produkcji. Spotkaliśmy się pogadać o szczegółach, jak się okazało ww. filmem okazał się „Krime Story. Love Story” 🙂

18.01 na kanale Ghetto Music premiera klipu promującego całą produkcję…
I przy okazji. Zanim Krime Story. Love Story trafi do kin w lutym, to pod koniec stycznia ten sam producent i reżyser zaprezentują swój kolejny wspólny film - Gierek. W obsadzie te same osoby co w Procederze i Krime Story.
Obrazek
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Re: [film] Krime Story. Love Story (2022)

Post autor: oKulTywowany »

i ten zbuku aka kłentabonafinde xD
This page is no longer available.
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

no tak, nie zakładałem nowego tematu, ja nie arbuzrap. Ale no też nie znałem tej całej otoczki więc może rzeczywiście warto. Generalnie wygląda jednak na guwno i film vegopodobny.
Awatar użytkownika
sztyc

Post autor: sztyc »

fabuła jak do musicalu metro, film dla nikogo

jan frycz to mógłby zacząć selekcjonować te gówna, w których gra, bo trochę się chłop rozmienia na drobne, no chyba że chce pobić rekord leona niemczyka w ilości zagranych ról w polskim kinie
dla drużyny wezmę wyrok na klatę
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

To coś ma cokolwiek wspólnego z DJ Krime?
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
mefisto47

Post autor: mefisto47 »

Czy ktoś oglądał ten film? Byłem w kinie na tym i w pamięci zapadła mi scena gwałtu w klubie, miałem takie deja vu ze już to gdzieś widziałem… jeszcze ten tekst, była grzeczna? No to będzie ruchane :rotfl: nie wiem czy w jakimś filmie Vegi nie było tak samo z Wieniawa
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

to mogło być w jakimś kawałku Diho
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
mefisto47

Post autor: mefisto47 »

To było jak przyszła umyta to będzie jebana ale mi chodzi o scenę kojarzę scenę taka sama
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

widział to ktoś? W dobrych sklepach internetowych mi właśnie mignęło
Połas

Post autor: Połas »

Wjechało na Netflix dzisiaj. Oglądałem jeszcze w kinie - gówno kałem obesrane, chociaż pod koniec płakałem z beki z kretyńskiego scenariusza. Nic się tutaj nie zgadza. Kurwa, komedia gangsterska xD Pierwsza połowa w stylu hardego dramatu i kryminału, po czym całość płynnie przechodzi w romantyczną historię. Absurd goni absurd. To po prostu dwa filmy, które ktoś postanowił połączyć w jeden. Jedyny plus to
Spoiler
CYCE WIKTORII GĄSIEWSKIEJ
Obrazek
Awatar użytkownika
Jiigsi
good kid

Post autor: Jiigsi »

Autentycznie nie wiem czy widziałem film z gorszym scenariuszem. Ciężko się wypowiedzieć, bo nic tu nie ma sensu
last.fm

She gon' make me feel nice, jiggy jiggy on deck
I got bare gyal 'round, jiggy jiggy on deck
Awatar użytkownika
manio

Post autor: manio »

Rozwineła się jakoś ta historia zgrzytów między Kalim a producentem filmu i kacprem HTA? pytam bo brzmi to ciekawiej niż opis filmu
Awatar użytkownika
joey

Post autor: joey »

ceżary żak props za niesmiertelność
trójkąt bermudzki wola mokotów
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Post autor: mql »

bez kitu, przy okazji jednak mocno niewykorzystany wątek
Spoiler
bo go w końcu odjebali nieumiejętnie na amen
ODPOWIEDZ