Elden Ring
Moderator: con shonery
Re: Elden Ring
Taka czerwona szata? O to muszę założyć
- con shonery
- Moderator
Niee, taka złota tiara i nie jest elementem stroju, tylko przedmiotem do używania
Dodano po 4 godzinach 20 minutach 69 sekundach:
Wyszedłem ze stresującego lochu po pokonaniu bossa (kotek) i widzę, że idzie se banda lamusow kościstych i jak w nich wjechałem, kataną ciąłem raz z lewa, raz z prawa, bez obaw o własne życie... dla takich chwil się męczę z tą grą.
Dodano po 4 godzinach 20 minutach 69 sekundach:
Wyszedłem ze stresującego lochu po pokonaniu bossa (kotek) i widzę, że idzie se banda lamusow kościstych i jak w nich wjechałem, kataną ciąłem raz z lewa, raz z prawa, bez obaw o własne życie... dla takich chwil się męczę z tą grą.
Dla niezdecydowanych, nigdy nie grających w Soulslike, posiadających PS4/5: Kup Bloodborne w aktualnej promocji (34zl lub plusowicze PS5 mają za darmo), zobacz, czy ci podejdzie. Jak nie, to nie bierz Elden Ring. Jeśli tak, to przejdź Bloodborne i czekaj na promke Eldena.
Jeśli szukasz alternatyw od Soulsów, wybierz Outward.
Gram Panowie, jest grubo. Muszę tylko pilnować dzieciaka, więc poziom trudniejszy.
Jeśli szukasz alternatyw od Soulsów, wybierz Outward.
Gram Panowie, jest grubo. Muszę tylko pilnować dzieciaka, więc poziom trudniejszy.
- con shonery
- Moderator
Moim zdaniem Bloodborne to nie za dobry wyznacznik, tam jest trochę inna walka, plus korytarzowa budowa, która nie daje jednego z największych plusów ER - swobody, możliwości odetchnięcia. Można się niepotrzebnie zrazić.
Warto przejść bloodborne wspaniala gra, ale jaca ma rację mimo wszystko sporo się różnią te gry
Polecam kupic w ciemno
Polecam kupic w ciemno
To jedyne Soulsy które grałem i w sumie nie mam jak porównać do Eldena innej gry
- con shonery
- Moderator
Tak patrząc to rzeczywiście są blisko, ale imo można się odbić od Bloodborne i polubić Elden Ring, seria Dark Souls jest bliżej ale i tak wg mnie ER najlepsze z tej ferajny, otwarty świat to spory game changer.
Zmierzyłem się wreszcie Godrickiem i narazie klapsy na dziąsło wyłapuje ale nie wydaje się niemożliwy
Wracam na mapkę poznęcać się nad mniejszymi i niebawem wrócę pokazać kto rządzi w zamku, essa
Zmierzyłem się wreszcie Godrickiem i narazie klapsy na dziąsło wyłapuje ale nie wydaje się niemożliwy
Tak, plus dla mnie kolejnym game changerem jest ewolucja systemu walki, dodanie skoku, ładowanych ataków, popiołów, bardziej przystępna magia, ukryta postawa jak w Sekiro, no sprawia to mnóstwo frajdy i zachęca do kombinowania. To nie jest już soulsowe chowanie sie za tarczą, roll i dwa ciosy xdcon shonery pisze: ↑03 mar 2022, 9:51 Tak patrząc to rzeczywiście są blisko, ale imo można się odbić od Bloodborne i polubić Elden Ring, seria Dark Souls jest bliżej ale i tak wg mnie ER najlepsze z tej ferajny, otwarty świat to spory game changer.
https://www.last.fm/user/blazfm
ezio_wrocław pisze: to nie świadczy o wielkości zespołu, że z nożem na gardle dostają nagle kopa motywacyjnego
Ja na chwilę po dostaniu sromotnego wpierdolu w postanowiłem odrodzic się na nowo i zrobilem wlasnie klasycznego wojaka (miecz z berserka nice feature) ale jednak nudny jest taki playstyle więc póki co
Katana w prawej ręce w lewej gravity stuff
Katana w prawej ręce w lewej gravity stuff
- con shonery
- Moderator
Ja latam z kataną, tarczą i w lekkich ubrankach, boję się nie mieć możliwości bloku 100% DMG, bo mam mało HP i refleks starego zjarusa.
Spoko, że można sobie zmieniać cały wygląd i imię, gram już drugim wcieleniem mojej postaci, to nic, że nie widać tego spod ciuchów ale może zrobię kiedyś jakiegoś grubolca.
Spoko, że można sobie zmieniać cały wygląd i imię, gram już drugim wcieleniem mojej postaci, to nic, że nie widać tego spod ciuchów ale może zrobię kiedyś jakiegoś grubolca.
Radahn najgorszy skurwysyn, lałem się z nim ponad dwie godziny, ale chyba byłem niedolevelowany.
Polecam quality build pod claymore i jakieś podstawowe inkantacje, bo gra zalewa czarami i czysty wojownik może się szybko znudzić.
Also, wbite już 35h w giere i chyba from odjebało jednego z lepszych rpgów w otwartym świecie od czasów skyrima.
Polecam quality build pod claymore i jakieś podstawowe inkantacje, bo gra zalewa czarami i czysty wojownik może się szybko znudzić.
Also, wbite już 35h w giere i chyba from odjebało jednego z lepszych rpgów w otwartym świecie od czasów skyrima.
-
nigdyniebralemkoksu
Trochę dziwne, że jak przedwczoraj miałem pierwszą konfrontację z Godrickiem, to wczoraj z pomocą NPC go pokonałem. Walka samemu wydaje się niemożliwa, ale z NPC wjeżdża taki easy mode i w sumie to nie wiem co o tym sądzić...
Natomiast w następnej krainie dostaję wpierdol od jakiegoś minibossa więc faza.
No i chwała jak gęsto są checkpointy rozstawione.
Natomiast w następnej krainie dostaję wpierdol od jakiegoś minibossa więc faza.
No i chwała jak gęsto są checkpointy rozstawione.
polecam wybrać się na wschód i przy jednym z pomniejszych złotych drzew zmierzyć się z Gnijącym Awatarem, 91k expa za niego wpada
Dodano po 22 godzinach 25 minutach 13 sekundach:
Godrick gryzie glebę, wracam męczyć się na wschodzie.
ps. tutaj spoko opcja na szybkie 80k expa:
tylko przyzwijcie sobie wsparcie w niedalekiej łasce, bo ten smok ma ok. 100k hp i bicie go zajmuje w kurwe czasu. i zwacha na najeźdzców, dziś jeden mnie dorwał tam, kiedy smok miał już poniżej 10% hp
Dodano po 22 godzinach 25 minutach 13 sekundach:
Godrick gryzie glebę, wracam męczyć się na wschodzie.
ps. tutaj spoko opcja na szybkie 80k expa:
tylko przyzwijcie sobie wsparcie w niedalekiej łasce, bo ten smok ma ok. 100k hp i bicie go zajmuje w kurwe czasu. i zwacha na najeźdzców, dziś jeden mnie dorwał tam, kiedy smok miał już poniżej 10% hp
- con shonery
- Moderator
U mnie też dziś Godrick padł, jakiś ziomal mi pomógł ale nie stałem bezczynnie, pomagier zginął tuż przed końcem ale udało mi się zatrzymać kloca w dupie i dokończyłem dzieła EEEESSSAAA
Fabularny boss z czerwonej części mapy to jest jakiś zart i nie mam pomysłu jak mu najebać póki co
godrick rozjebany pyk pyk, nawet 10 podejść tam nie było
szkielety mvp tej walki oczywiście, pięknie zbierały aggro
szkielety mvp tej walki oczywiście, pięknie zbierały aggro
imponująca grafika w tym elden ring ;> podobnie jak w wiedźminie ale mniej drażni fizyka głównej postaci.. sztywność*.
*Te zsynchronizowane machanie łokciami, biegając. Równiutkie stawianie kroków, na każdej nawierzchni.. Powiewające włosy..
*Te zsynchronizowane machanie łokciami, biegając. Równiutkie stawianie kroków, na każdej nawierzchni.. Powiewające włosy..
To wyszło na PC? Jak tak to chętnię przytulę, z serii póki co ogrywane tylko DS2 ale mnie pokonało.