Elden Ring

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
Rupert
Bodo

Re: Elden Ring

Post autor: Rupert »

Taka czerwona szata? O to muszę założyć
Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

Post autor: con shonery »

Niee, taka złota tiara i nie jest elementem stroju, tylko przedmiotem do używania

Dodano po 4 godzinach 20 minutach 69 sekundach:
Wyszedłem ze stresującego lochu po pokonaniu bossa (kotek) i widzę, że idzie se banda lamusow kościstych i jak w nich wjechałem, kataną ciąłem raz z lewa, raz z prawa, bez obaw o własne życie... dla takich chwil się męczę z tą grą.
Awatar użytkownika
quasimoto

Post autor: quasimoto »

Dla niezdecydowanych, nigdy nie grających w Soulslike, posiadających PS4/5: Kup Bloodborne w aktualnej promocji (34zl lub plusowicze PS5 mają za darmo), zobacz, czy ci podejdzie. Jak nie, to nie bierz Elden Ring. Jeśli tak, to przejdź Bloodborne i czekaj na promke Eldena.
Jeśli szukasz alternatyw od Soulsów, wybierz Outward.

Gram Panowie, jest grubo. Muszę tylko pilnować dzieciaka, więc poziom trudniejszy.
Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

Moim zdaniem Bloodborne to nie za dobry wyznacznik, tam jest trochę inna walka, plus korytarzowa budowa, która nie daje jednego z największych plusów ER - swobody, możliwości odetchnięcia. Można się niepotrzebnie zrazić.
Awatar użytkownika
Rupert
Bodo

Warto przejść bloodborne wspaniala gra, ale jaca ma rację mimo wszystko sporo się różnią te gry
Polecam kupic w ciemno
Awatar użytkownika
quasimoto

Post autor: quasimoto »

To jedyne Soulsy które grałem i w sumie nie mam jak porównać do Eldena innej gry
Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

Tak patrząc to rzeczywiście są blisko, ale imo można się odbić od Bloodborne i polubić Elden Ring, seria Dark Souls jest bliżej ale i tak wg mnie ER najlepsze z tej ferajny, otwarty świat to spory game changer.

Zmierzyłem się wreszcie Godrickiem i narazie klapsy na dziąsło wyłapuje ale nie wydaje się niemożliwy :cool: Wracam na mapkę poznęcać się nad mniejszymi i niebawem wrócę pokazać kto rządzi w zamku, essa
Awatar użytkownika
Blazfm

Post autor: Blazfm »

con shonery pisze: 03 mar 2022, 9:51 Tak patrząc to rzeczywiście są blisko, ale imo można się odbić od Bloodborne i polubić Elden Ring, seria Dark Souls jest bliżej ale i tak wg mnie ER najlepsze z tej ferajny, otwarty świat to spory game changer.
Tak, plus dla mnie kolejnym game changerem jest ewolucja systemu walki, dodanie skoku, ładowanych ataków, popiołów, bardziej przystępna magia, ukryta postawa jak w Sekiro, no sprawia to mnóstwo frajdy i zachęca do kombinowania. To nie jest już soulsowe chowanie sie za tarczą, roll i dwa ciosy xd
https://www.last.fm/user/blazfm

ezio_wrocław pisze: to nie świadczy o wielkości zespołu, że z nożem na gardle dostają nagle kopa motywacyjnego
Awatar użytkownika
Rupert
Bodo

Ja na chwilę po dostaniu sromotnego wpierdolu w postanowiłem odrodzic się na nowo i zrobilem wlasnie klasycznego wojaka (miecz z berserka nice feature) ale jednak nudny jest taki playstyle więc póki co
Katana w prawej ręce w lewej gravity stuff
Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

Ja latam z kataną, tarczą i w lekkich ubrankach, boję się nie mieć możliwości bloku 100% DMG, bo mam mało HP i refleks starego zjarusa.

Spoko, że można sobie zmieniać cały wygląd i imię, gram już drugim wcieleniem mojej postaci, to nic, że nie widać tego spod ciuchów ale może zrobię kiedyś jakiegoś grubolca.
Awatar użytkownika
Iceman

Post autor: Iceman »

Radahn najgorszy skurwysyn, lałem się z nim ponad dwie godziny, ale chyba byłem niedolevelowany.
Polecam quality build pod claymore i jakieś podstawowe inkantacje, bo gra zalewa czarami i czysty wojownik może się szybko znudzić.
Also, wbite już 35h w giere i chyba from odjebało jednego z lepszych rpgów w otwartym świecie od czasów skyrima.
nigdyniebralemkoksu

Post autor: nigdyniebralemkoksu »

Trochę dziwne, że jak przedwczoraj miałem pierwszą konfrontację z Godrickiem, to wczoraj z pomocą NPC go pokonałem. Walka samemu wydaje się niemożliwa, ale z NPC wjeżdża taki easy mode i w sumie to nie wiem co o tym sądzić...
Natomiast w następnej krainie dostaję wpierdol od jakiegoś minibossa więc faza.
No i chwała jak gęsto są checkpointy rozstawione.
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

polecam wybrać się na wschód i przy jednym z pomniejszych złotych drzew zmierzyć się z Gnijącym Awatarem, 91k expa za niego wpada

Dodano po 22 godzinach 25 minutach 13 sekundach:
Godrick gryzie glebę, wracam męczyć się na wschodzie.

ps. tutaj spoko opcja na szybkie 80k expa:

tylko przyzwijcie sobie wsparcie w niedalekiej łasce, bo ten smok ma ok. 100k hp i bicie go zajmuje w kurwe czasu. i zwacha na najeźdzców, dziś jeden mnie dorwał tam, kiedy smok miał już poniżej 10% hp
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

U mnie też dziś Godrick padł, jakiś ziomal mi pomógł ale nie stałem bezczynnie, pomagier zginął tuż przed końcem ale udało mi się zatrzymać kloca w dupie i dokończyłem dzieła EEEESSSAAA
Awatar użytkownika
Rupert
Bodo

Fabularny boss z czerwonej części mapy to jest jakiś zart i nie mam pomysłu jak mu najebać póki co :(
Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

Awatar użytkownika
deska

Post autor: deska »

godrick rozjebany pyk pyk, nawet 10 podejść tam nie było

szkielety mvp tej walki oczywiście, pięknie zbierały aggro
Awatar użytkownika
Raptowny

Post autor: Raptowny »

imponująca grafika w tym elden ring ;> podobnie jak w wiedźminie ale mniej drażni fizyka głównej postaci.. sztywność*.
*Te zsynchronizowane machanie łokciami, biegając. Równiutkie stawianie kroków, na każdej nawierzchni.. Powiewające włosy..
Onassis

Post autor: Onassis »

To wyszło na PC? Jak tak to chętnię przytulę, z serii póki co ogrywane tylko DS2 ale mnie pokonało.
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

wyszło
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
ODPOWIEDZ