Sentino - Czary Mary (2021)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
jajca

Re: Sentino - Czary Mary (2021)

Post autor: jajca »

Paul McCartney akurat wiele razy się przychylnie wypowiadał o twórczości Sebka, chyba nawet ostatnio publikował swoją topke najczęściej słuchanych w 2021 i sentino był tam bodaj na 3. miejscu. Ponoć podczas sesji nagraniowych do „czary mary” Macca pojawił się w studio nagraniowym i wziął udział właśnie w nagraniu „sauvage”…chrupiąc seler naciowy do rytmu, jako instrument perkusyjny
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
ffeee pisze: 03 cze 2026, 8:29 jedyną przeciwwagą do złodziejstwa i hipokryzji pisu oraz nacjolów konfiarzy jest obecny rząd
Awatar użytkownika
myron

Post autor: myron »

Kurwa jaka ta jest płyta dobra, nie wiem jak brzmiała wcześniej, ale teraz jak odpaliłem po domyślam się remasterze - dlatego reupload, to zajebiście mi się do tego grinduje. Najgorzej, że katuje cały czas i pewnie zaraz mi się przeje xD Ale słucham na zmiane z innymi albumami Sebka. W każdym razie mógłby ogarnąć te playlisty na kanale po reuploadzie i poukładać kawałki jak trzeba, a nie fani muszą to za niego robić.
Tutaj zaktualizowana playlista dla leniwych jakby chcieli znowu przesłuchać tej pięknej płyty - > https://www.youtube.com/watch?v=Ri_lNTi ... Sy&index=1
Spoiler
Kamyl pisze:eazy-e momentami mógłby spokojnie spełnić swoje ambicje artystyczne w szeregach hemp gru.
Youtube
Spoiler
Znam cały Polski rap, jestem jego znawcą. Nie słucham tylko tego chujowego składu Afront
Awatar użytkownika
sebring

Post autor: sebring »

najbardziej przeceniona płyta z zeszłego roku, to zwykły przeciętniak niemal tylko i wyłącznie przez wyjątkowo marne bity, no i hype na to też zrobił swoje
getmony w producentach roku to naprawdę beka full
I pack a mac11 we at 7eleven
Awatar użytkownika
myron

Post autor: myron »

Nie każdemu musi się podobać. Dla mnie Twoja opinia, to beka full xDDD
Spoiler
Kamyl pisze:eazy-e momentami mógłby spokojnie spełnić swoje ambicje artystyczne w szeregach hemp gru.
Youtube
Spoiler
Znam cały Polski rap, jestem jego znawcą. Nie słucham tylko tego chujowego składu Afront
Awatar użytkownika
sebring

Post autor: sebring »

no i git jak dla mnie, nie mam z tym problemu, w takim razie dogadani 🤝
I pack a mac11 we at 7eleven
Awatar użytkownika
JVCORE

Post autor: JVCORE »

🔊Znalazłem walizkę pod siedzeniem, a w niej na kartce listę z moim imieniem 🔊
#freefromage

GVMBLER
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

Opus magnum terazniejszego Sentiego, kazdy album pozniej (oprocz pierwszej polowy Epilogu ZL, ktora byla odgrzaniem ZL) to odgrzewane czary mary z nowa okladka i moglby sie nazywac "odrzuty z czary mary vol.X"
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
marco_pantani

Post autor: marco_pantani »

BYŁO ONO SKREŚLONEEEEEEEE
DŁUGOPISEM CZERWONEEEEEEEM
Spoiler
Obrazek
zwracam honor
Awatar użytkownika
mas

Post autor: mas »

bronek pisze: 24 sty 2022, 10:57 Opus magnum terazniejszego Sentiego, kazdy album pozniej (oprocz pierwszej polowy Epilogu ZL, ktora byla odgrzaniem ZL) to odgrzewane czary mary z nowa okladka i moglby sie nazywac "odrzuty z czary mary vol.X"
CO
CobraBOY pisze: 25 wrz 2025, 17:43 to juz wolę polecieć na ręcznym albo zaczepić jakąś bezdomną czy emerytkę
oyche

Post autor: oyche »

co ma feniks czy aporafobia wspolnego z CM? wiekszosci trakow stamtad daleko nawet do odrzutow z czary mary
Bart

Post autor: Bart »

Kotek w kapeluszu zrobił mi dzień. Złoto. :rotfl:
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

ja uwielbiam ten moment, przy pierwszych odsłuchach dosłownie zapętlałem refren, bardzo się potem zdziwiłem, jak wbiłem na ślizg, a tam hejty :crazy:
Mam w domu szafkę, w której trzymam
Wszystkie dostępne dzieła Lenina
Awatar użytkownika
000

Post autor: 000 »

sicario czary mary i uff to najlepsze polski walki aktualnej dekady
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

O kurde nie myslalem ze bede musial to tlumaczyc ale ofc to bylo celowo wyolbrzymione stwierdzenie. Wiadomo ze na king sento i na aporofobii sa bardziej "biesiadne" numery niz na czary mary albo na fenixie (gdzie sa same drille) ktore sa ciezsze. Ale no ile mozna tych bitow od getmony z generatora i zwrotek o tym ze senti jest krolem raperow nie jak twoj idol, ze sobie zyje ladnie w hiszpanii albo ze kwit i zabostwa na stricie to jest jego zycie a ty lamusie dupa cicho. Juz sie to wszystko zlewa strasznie, niektore kawalki przez to sie wydaja nudne w kurwe i sie je skipuje mimo ze no nie sa takie zle... Gdyby z tych wszystkich albumow zrobic 2 porzadne to bylyby absolutne klasyki, a tak to roznie to bywa i tak jak CM i KS moge przesluchac w calosci tak to reszte skipuje wiekszosc kawalkow bo :ziew:
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
tomeczek2301

Post autor: tomeczek2301 »

wrocilem dzis do tej plyty po niecalym roku i zajebiscie sie tego slucha z poprawionym mixem
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Wróciłem do tej płyty spodziewając się tego że się zawiodę, że się źle zestarzała itd. no i się pozytywnie zaskoczyłem.

Sentino na bitach getmonej > gówno > Sentino na bitach WEEELCOME TO THE KRAKHOUSE
Streamable usunęło wszystkie moje zembedowane filmy na forum, jeżeli potrzebujesz reuploadu któregoś z nich pisz priv.
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

mniej więcej pierwsza połowa tej płyty to ostatnie dobre co mu wyszło
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Z perspektywy czasu najlepsza plyta sebka, co paradoksalne bo w momencie wyjscia wydawala sie zaledwie powrotem do zywych i obiecującą zapowiedzia kolejnych rzeczy, niestety nigdy juz nie doskoczyl do tego poziomu
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
ffeee pisze: 03 cze 2026, 8:29 jedyną przeciwwagą do złodziejstwa i hipokryzji pisu oraz nacjolów konfiarzy jest obecny rząd
Awatar użytkownika
Vasco de Balboa

Post autor: Vasco de Balboa »

Płyta praktycznie idealna, z wyjątkiem featu tego kasztana blachy (nie do pieczenia). Sicario i Dwusetki to jedne z moich ulubionych utworów naszego latynosa.
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

blisko księżyca zajebiście melodyjny numer :bowdown:
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
ODPOWIEDZ