Tede

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
oKulTywowany

Re: Tede

Post autor: oKulTywowany »

+1
zaakceptujcie że niektórzy dawno dawniej bez pomocy sieciowych możliwości rapowali oraz spiewali lepiej niz wasi obecni idole z tunem przy gębie i
te wyrzucenie ze świata polskiego rapdołka ascetów itp o czym świadczy a o tym że polaczki nadal za czarnym mokebe o kilka 180siatek a prawilniacy/ulicznicy to nadal głąby napierdalający po werblu jak walec przez próg zwalniający

Kiedyś hejtowałem Multiego a bądz co bądź miał rację z zamkniętymi głowami że aż łyso się zrobiło hiphopkrycie Pieluchowi
This page is no longer available.
Awatar użytkownika
sugarhill_notausgang

Post autor: sugarhill_notausgang »

aleksy pisze: 23 sty 2022, 18:05 klasyk jak chuj, a sugarhill_notausgang widzę już któryś raz nie może tego przeżyć
Co? Przecież potwierdziłem, że to "imprezowy klasyk" i zestawiłem go nawet z podobnymi, równie ponadczasowymi, dziełami polskiej muzyki. No chyba nie zaprzeczysz, że "Ona tańczy dla mnie" to klasyk?
arboozrap pisze: 23 sty 2022, 18:30 Nie rozumiem hejtu na Suczki, a jarania się Głuchą nocą Peji, czy Candy Quebo.
Ja też nie.
Konesermuzyki

Post autor: Konesermuzyki »

Głucha Noc miał tak chwytliwy refren mocniej niż Suczki czy jak zapomnieć
Awatar użytkownika
azar

Post autor: azar »

no Young Multi to akurat idealna ksywka do zestawienia z ascetoholix, przyznaje. Co do Pei i gluchej nocy, to on sam robil wowczas wszystko by odwrocic trend na popularnosc tego kawalka, w przeciwienstwie do ascetow i meza, ktorzy chetnie poplyneli z nurtem.
Eldoka pozdrawia wszystkich pis jol
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

No świetny pomysł, odwracać trend na popularność fajnego kawałka który się podoba ludziom, nie będą mi tu się chuje dobrze bawić przy muzyce rozrywkowej, tylko życie kurewskie przeklinac
Czas zweryfikował, mezo miał rację płynąć z nurtem (że nagrywał potem chujnie to inna sprawa) a peja po latach wstydzi się i żałuje tego swojego odwracania trendów bo teraz musi się poniżać w reklamach pasibusa xD
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
azar

Post autor: azar »

nie mowie, ze byl to dobry pomysl, tym bardziej ze potem nagrywajac z tuzami jak Young Multi Rychu spuscil wszystkie swoje zasady w kiblu. Po prostu mowil o tym w jakims wywiadzie, ze np. dlatego nakrecili do tego taki uliczny klip.
Eldoka pozdrawia wszystkich pis jol
Johnny

Post autor: Johnny »

Czy może być coś wiele głupszego, niż artysta ktory wstydzi się, że nagrał hit?
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Nie chodzi o to, że teraz raperzy lepiej śpiewają z autotiunem niż Doniu bez, na weselu po 0,7 też bym się na pewno lepiej bawił do Zenka czy Suczek niż do autotune'ów Young Igiego. Wiadomo, że to skoczne, łatwe, lekkie i chwytliwe, jak to disco-polo. Ale nikt mi nie wmówi, że to jest dobra i nie wsiurska muzyka. Sęk w tym, że to stylistyka właśnie wiejskiej biesiady, a nie hip-hopu, który się kojarzył od zawsze ze stylistyką osiedlowo-miejską. A Głucha Noc to wiadomo, że też hip-hopolo. I to takie sztandarowe, przykładne, według definicji, czyli łączenie hip-hopu z disco polo, bo zwrotki typowo hip-hopowa uliczna nawijka i refren disco polo.

Dodano po 1 dniu 49 minutach 35 sekundach:
Z cyklu mało popularne kawałki Tedego wrzucam to:

A w zamian dobrze by było, żeby ktoś przypomniał taki kawałek, gdzie Tede rapuje "jej czarne oczy, czarne oczy, na pewno po czymś", też takie trochę disco z takimi dziwnymi bębnami.

Dodano po 1 godzinie 17 minutach 56 sekundach:
Kazał pan, musiał sam:

Dobre to nadal.
Awatar użytkownika
JVCORE

Post autor: JVCORE »

a powiedzcie mi co sie dzieje z abel smagelaz??? albo z tym zgrywusem co byl jego waflem? kiedys sledziłem poczynania jacka a ostatnio tak popatrzyłem i tam same jakies krzywe ryje co wygladaja jakby kolegowali sie z nim zeby jacek im posypal
#freefromage

GVMBLER
Awatar użytkownika
legiakurwo

Post autor: legiakurwo »

JVCORE pisze: 26 sty 2022, 18:47 co sie dzieje z abel smagelaz???
niby nadal taguje nwj na insta wiec chyba sie odsunal ale nie zerwal sztamy, a jesli o muze chodzi to epke ostatnia wypuscil w 2019 ale nowy album w drodze
A co do zgrywusa to on klepie wciąż okładki nwjotu

ale w gruncie rzeczy wydaje mi się obaj stwierdzili, że lepiej osunąć się w cień
Awatar użytkownika
yaml

Post autor: yaml »

A co z funflem BREWĄ? Kto jest teraz jego hypemanem?

Brewa nazywa się Danielak, miałem ostatnio rozkminę że może powiązany on jest jakoś z Danielakami z Pruszkowa (Mirosław i Leszek). Wszyscy znamy romanse Jacka z Pruszkowem, więc kto wie
jesteś poszukiwany przez MOBBYN
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

tede team najman
Awatar użytkownika
the

Post autor: the »

Hypemanem Tedego jest Tede. Brewa se wziął i poszedł bo się obraził o damski chuj, info z trzeciej ręki.
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

czekam aż jaca wyjawi prawde ze jego syn to macław
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

the pisze: 27 sty 2022, 13:05 Hypemanem Tedego jest Tede. Brewa se wziął i poszedł bo się obraził o damski chuj, info z trzeciej ręki.
Niemożliwe. To chyba pierwszy kolega, który odchodzi od Tedego :lol:
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Kysys

Post autor: Kysys »

Zgrywus jakoś plus minus parę temu oznajmił się że ma jakieś problemy z zdrowiem dlatego odpuścił koncertowanie jako hypeman, ale wciąż robi grafiki i klipy Tedemu. Co do późniejszego Hypemana Brewy, Tede odpowiadał w Hejtparku że obraził się on na niego za rzekome podrywanie jego kobiety. Teraz hypemanem i zarazem menago jest ten cały Olo grchw.
RapCelownik.pl - Najwięcej Treści o Muzyce Rap i Kulturze Hip Hop
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

kocham cię brewa, jednak nie wyruchałem ci panny
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
arboozrap

Natalia Kukulska / TeDe - Kamienie [2003]

Post autor: arboozrap »

Obrazek

1. Kamienie (Album Version)
2. Kamienie (Wielkie Joł Remix) (Album Version) / ft. TEDE
3. Kamienie (Radio Version) (-3Db)

Ten kawałek ukazał się na singlu i jednym z albumów Natalii Kukulskiej, ale warto o nim przypomnieć. Tede był za niego ogromnie krytykowany, zarzucano mu komercję i popowe granie, jednak on za podobne nagrania cisnął bekę z Meza czy Ascetów. Jak Wam się to widzi? Czy można ten przebój uznać za pionierskie tzw. hip-hopolo?

Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

@arboozrap bez przesady z zakładaniem tematów w Albumach o 1 numerze. Chcesz podyskutować na jego temat, to możesz to robić tutaj, w temacie o wykonawcy.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
horrypaz
Brak Kultury

Post autor: horrypaz »

Kysys pisze: 27 sty 2022, 15:10 Zgrywus jakoś plus minus parę temu oznajmił się że ma jakieś problemy z zdrowiem dlatego odpuścił koncertowanie jako hypeman, ale wciąż robi grafiki i klipy Tedemu. Co do późniejszego Hypemana Brewy, Tede odpowiadał w Hejtparku że obraził się on na niego za rzekome podrywanie jego kobiety. Teraz hypemanem i zarazem menago jest ten cały Olo grchw.
jest też chyba głównym grafikiem/projektantem PLNów (tak mi się kojarzy coś)

mogliby jebnąć drugiego dabl blasta bo klasyk
ODPOWIEDZ