DZIARMA - DZIARMA (2021)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
SiNi

Re: DZIARMA - DZIARMA (2021)

Post autor: SiNi »

No dokładnie @oyche

Trzymam kciuki za dalsze sukcesy tej raperki, jej podwójna płytka była spoko.
Awatar użytkownika
Jiigsi
good kid

Post autor: Jiigsi »

Tak jak mówi oyche szczerze mówiąc to jestem zszokowany że taki post wyszedł spod pióra uz Aleksy.
last.fm

She gon' make me feel nice, jiggy jiggy on deck
I got bare gyal 'round, jiggy jiggy on deck
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

dla mnie to nie jest raper

przy czym nadal zostawiam sb prawo do śmiania się z laika i kadłuba, bo oni tłumacząc, czym jest mc, trzydzieści razy by się ośmieszyli, a czterdzieści zrobili z siebie hipokrytów, moja definicja zawiera się w dwóch słowach i ma zastosowanie do każdego

ja jestem w szoku, że dla was to, kto pisze teksty nie ma znaczenia, dla mnie to zawsze było nierozłączne, chociaż teksty w rapie mniej ważne niż flow
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
oyche

Post autor: oyche »

nie no, calosciowo ma znaczenie kto pisze teksty, ale raper to nie jest jakies namaszczone okreslenie, tylko wykonawca muzyki rap, mc to cos innego niz raper dla mnie
Awatar użytkownika
Miechu

Post autor: Miechu »

Aż mi się przypomniało jak kadłub próbował tłumaczyć czym jest prawdziwy mixtape
Przyjechała babka rowerem, odleciała helikopterem
Awatar użytkownika
SuperRapMaster

Post autor: SuperRapMaster »

aleksy pisze: 20 sty 2022, 17:54 dla mnie to nie jest raper

przy czym nadal zostawiam sb prawo do śmiania się z laika i kadłuba, bo oni tłumacząc, czym jest mc, trzydzieści razy by się ośmieszyli, a czterdzieści zrobili z siebie hipokrytów, moja definicja zawiera się w dwóch słowach i ma zastosowanie do każdego

ja jestem w szoku, że dla was to, kto pisze teksty nie ma znaczenia, dla mnie to zawsze było nierozłączne, chociaż teksty w rapie mniej ważne niż flow
Jeśli teksty są mniej ważne, niż flow, to czemu nie lubisz Trzeciego Wymiaru?
Awatar użytkownika
aleksy

bo ich flow jest nudne i każdy kawałek brzmi dla mnie tak samo, szczerze mówiąc, ja tam nawet nie rozróżniam raperów
moxxi

Post autor: moxxi »

Dziarma to chujowy produkt tak czy inaczej, pozdro

A no i teamalexmahone
Biorę pałe i załatwiam nocą sprawe
kshaq pisze: 26 paź 2020, 19:53 Jeżeli te kilka straconych lat było potrzebne, żeby młodzi w tym kraju zaczęli walczyć o swoją wolność, to I ain't even mad.
moody

Post autor: moody »

a ja mysle @aleksy , ze sam siebie oszukujesz piszac, ze najwazniejsze jest flow

nie sadze, zeby istnialo takie flow twojego ulubionego rapera, niezaleznie czy to sentino igi czy inny belmondo, ktore sprawiloby, ze zapetlalbys jakikolwiek tekst trzeciego wymiaru - sam nie slucham, wie wrzucil w guglu i pierwszy lepszy losowy tekst:

Znów te czarne chmury nad miastem
Ten rymów kastet i mic ten (wiesz co)
To jak kazanie na ostatnią kastę
Tak jak rymmajster reprezentuję PDG dynastię

i odwrotnie rzecz biorac twoj ulubiony raper moglby dukac, zapluwac sie w czasie rapowania, ale jak zrobi to na bicie ktory jest w twoim guscie, to dam se uciac pol fiuta, ze i tak zapetlalbys takie cos, niz najlepiej nawiniete zwroty wannabe artysty typu mes czy jakiegos ulicznika kompletnie nie w twoich klimatach, mimo ze obiektywnie rzecz biorac wladaja oni jezykiem/flow/technika nieporownywalnie lepiej od tych niuskulowych gamoni, ktorych i ty, i ja sluchamy najczesciej, mimo ze wielu z nich nie jest w stanie zarapowac bez ciecia swojej szesnastki
Awatar użytkownika
SuperRapMaster

Post autor: SuperRapMaster »

Wersy, które przytoczyłeś, to tekst Waldemara Kasty z featu u Trzeciego Wymiaru. I pamiętam, że trzy linijki dalej był tam jeden niezły wers "dziś serwuję diss, jutro masz memoriał". A co do flow, tekstów i bitów, to najważniejsze jest to, co dany wykonawca robi najlepiej. Jeżeli ma bardzo dobre teksty, to można przymknąć oko na flow i odwrotnie.
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

To akurat wersy Kasty a nie 3W

@edit: spóźniłem się ale już chuj
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
moody

heh, no, tak jak wspomnialem nie slucham, wiec wkleilem pierwsze, co wyskoczylo w guglu na haslo 'trzeci wymiar tekst'. zreszta mniejsza o to czy to 3w czy kasta czy jakikolwiek inny raper ktorego aleksy ma w chuju, sens zdania ten sam
Awatar użytkownika
aleksy

no rap to nie matematyka, ważniejsze jest flow to jest taki ogólnik, którego nie będę przystawiał do wszystkiego na siłę

przykład: ostry nawijał zajebistym flow na jwwch, ale nie mogę słuchać tej płyty, bo po kilku kawałkach odpadam od tego bez sensu, a próbowałem kilka razy ostatnio sobie odświeżyć i lipa
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

to ja juz bym wolał oliwke brazil od tej kurwa dziarmy, nie mówiąc o jang leosi
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
aleksy

no to jest akurat proste, logiczne, mądre i normalne :cool:
moody

aleksy pisze: 20 sty 2022, 19:36 no rap to nie matematyka, ważniejsze jest flow to jest taki ogólnik, którego nie będę przystawiał do wszystkiego na siłę

przykład: ostry nawijał zajebistym flow na jwwch, ale nie mogę słuchać tej płyty, bo po kilku kawałkach odpadam od tego bez sensu, a próbowałem kilka razy ostatnio sobie odświeżyć i lipa

no ja gdybym mial tak z reka na sercu powiedziec, co jest dla mnie najwazniejsze z grupy tekst/flow/bit, to musialbym wybrac to ostatnie. koniec koncow mowimy o muzyce. idiote nawijajacego glupoty na zajebistym bicie poslucham, a i czasem na petli (wciaz majac swiadomosc, ze to idiota), sredniego tekstu ze srednim flow na zajebistym bicie poslucham chetnie, dobry tekst na chujowym bicie docenie, ale nie bedzie mi sie chcialo czesciej sluchac, obojetnie jakiego tekstu rapowanego zajebistym flow na bicie, ktory mi nie siedzi tez zapetlal nie bede. tak to u mnie wyglada
ODPOWIEDZ