Mata - Młody Matczak (2021)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
aleksy

Re: Mata - Młody Matczak (2021)

Post autor: aleksy »

też się właśnie zapoznałem i straszne bzdury pisze kolega, bo płyta jest zajebista, jeszcze lepsza niż poprzednia, a tamta też była co najmniej bardzo dobra, mata to luźno teraz jeden z najlepszych raperów na scenie i to również technicznie

oyche you're too old, let go
It's over, nobody listens to intruz
słyszałem wiele głosów, śmiech i płacz
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
pieschrodingera

Post autor: pieschrodingera »

sugarhill_notausgang pisze: 21 gru 2021, 17:17 Płyta Intruza lepsza?
Po takiej rekomendacji muszę przesłuchać.
tbc
Awatar użytkownika
Konfident

Post autor: Konfident »

najlepsze nuty 1. szafir 2. skute bobo 3. młody bachor reszty nie słucham
mnie się podoba mata kiedy jest słodziakiem
oyche

Post autor: oyche »

No i to jest kurczę najgorsze, przez terror fajnizmu inteligentni ludzie w sile wieku jak sugarhill_notausgang czy aleksy będą udawać upośledzonych i propsować tę płytę, żeby pokazać że są na czasie z młodzieżą/żeby nie wyjść na zgredów ;/ w socjologii zjawisko znane jako buscemizacja
Awatar użytkownika
Jiigsi
good kid

Post autor: Jiigsi »

Zajebista płyta nie słuchałem

A jak słuchałem to nie pamiętam
last.fm

She gon' make me feel nice, jiggy jiggy on deck
I got bare gyal 'round, jiggy jiggy on deck
Awatar użytkownika
sugarhill_notausgang

Post autor: sugarhill_notausgang »

oyche pisze: 21 gru 2021, 18:52 przez terror fajnizmu inteligentni ludzie w sile wieku jak sugarhill_notausgang czy aleksy będą udawać upośledzonych i propsować tę płytę, żeby pokazać że są na czasie z młodzieżą/żeby nie wyjść na zgredów ;/
E tam. Raczej odwrotnie chyba: niektórzy słuchacze chcą koniecznie pokazać jacy to nie są ponad tę śmieszną bananową muzyczkę dla nastolatków.

Ja tam płycie dałem 7/10 i zdania nie zmieniam. A dałem rzeczywiście dużo - aż tyle, bo kawałki zajebiste (m.in. z Popkiem, z Taco) są naprawdę megazajebiste. A kawałki słabe są kawałkami po prostu miałkimi i takimi se, absolutne dno to tylko to gówno z Łajtem, a reszty nawet słabych spokojnie da się słuchać.
oyche

Ja taki nie jestem, po prostu nie ma po co sluchac tego zawodzacego lamusa, skoro w kategorii smieszna bananowa muzyka dla nastolatkow moge odpalic takie bengsztyki jak KENNY ZIMMER - ROZMAZANA KRESKA, EKIPA czy GAWRYLE - HARNAS ICE TEA

Jezeli z reka na sercu powiecie ze daliscie rade przesluchac do konca np. 67-410 to szacunek na wieki
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

nie, on po prostu zajebiście rapuje, jak słuchałem 100 dni do matury, by sprawdzić, o co z tym typem chodzi, to biblioteka trap mnie rozjebała, to jest najlepszy nawijacz (czysto technicznie) wśród tych wszystkich gwiazd nastolatek, które mieliśmy w naszym rapie, ma zajebisty luz na majku i w tym równać się z nim może chyba tylko smarki smark czy kiedyś tede, ale oprócz takiej naturalności nawijania, jego nawijka jest też samoświadoma jak na przykład oskara, stawia pauzy dokładnie gdzie chce i kiedy chce, a to wszystko jest płynne i niewymuszone

oprócz tego ma też świetne patenty, ciekawe i błyskotliwe teksty, nietuzinkowe pomysły na kawałki, jedyny zarzut, który kumam to to jego dziwne zaciąganie na koniec wersu, co nazywaliście manierą, ale mnie ona siada i na tej płycie jest tego dużo mniej i tak

czy tylko ja słyszę inspirację young thugiem w skutym bobo? zajebiście to wyszło :joint:
słyszałem wiele głosów, śmiech i płacz
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
oyche

Ja tez mu kibicowalem po schodkach i bibliotece trap, ale przeciez te numery bylyby luzno top2 gdyby sie znalazly na tej plycie, nie wolno porownywac
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Sorki za offtop ale
oyche pisze: 21 gru 2021, 19:10bengsztyki
Super słowo, dzięki za nie
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
littlenigganudy

Post autor: littlenigganudy »

aleksy pisze: 21 gru 2021, 18:38 też się właśnie zapoznałem i straszne bzdury pisze kolega, bo płyta jest zajebista, jeszcze lepsza niż poprzednia, a tamta też była co najmniej bardzo dobra, mata to luźno teraz jeden z najlepszych raperów na scenie i to również technicznie
xddd to tylko pokazuje jak bardzo miekka jest polska scena
pieschrodingera

sugarhill_notausgang pisze: 21 gru 2021, 19:00 Ja tam płycie dałem 7/10 i zdania nie zmieniam. A dałem rzeczywiście dużo - aż tyle, bo kawałki zajebiste (m.in. z Popkiem, z Taco) są naprawdę megazajebiste. A kawałki słabe są kawałkami po prostu miałkimi i takimi se, absolutne dno to tylko to gówno z Łajtem, a reszty nawet słabych spokojnie da się słuchać.
Ja ledwo co dałem radę raz przesłuchać. Sprawdziłem teraz na spotify i mam 3 kawałki z serduszkiem. Też powinienem ocenić album na 7/10? Obniżyły nam się standardy na forum.
tbc
Awatar użytkownika
sugarhill_notausgang

Post autor: sugarhill_notausgang »

pieschrodingera pisze: 21 gru 2021, 20:11 Też powinienem ocenić album na 7/10?
oceń se na ile chcesz, chmto
oyche pisze: 21 gru 2021, 19:10 nie ma po co sluchac tego zawodzacego lamusa, skoro w kategorii smieszna bananowa muzyka dla nastolatkow
no, tylko widzisz chodzi o to, że Nasza klasa, Kurtz, Szmata, czy Patoreakcja to nie jest śmieszna bananowa muzyka tylko przemyślane i dobrze napisane numery utalentowanego młodego koleżki.
pieschrodingera

sugarhill_notausgang pisze: 21 gru 2021, 20:24 oceń se na ile chcesz, chmto
To było pytanie retoryczne. Inwektywny zachowaj dla swoich kolegów.
tbc
oyche

no wlasnie cos mi nie pasowalo (przeciez to glos pokolenia), ale zrozumialem ze ty go wrzucasz do kategorii smieszna bananowa muzyka i poszedlem z tym, moj blad

zeby juz nie byc takim hejterem to powiem ze najbardziej siadly mi 15,2 i faka, ale obawiam sie ze to przez to ze oba kawalki to zapychacze na odpierdol, ktorym mata oszczedzil swoich najlepszych patentow wokalnych i glebokich przekminek
Awatar użytkownika
ffeee

Post autor: ffeee »

Telefunken pisze: 29 lis 2021, 4:10 Poczekaj na resztę, poczekaj.... :D
Czekam dalej kolego, przecież nie chcesz być niesłowny na rapowym forumku, cnie?
Awatar użytkownika
manieq

Post autor: manieq »

Młody Matczak z diamentem - szybciutko wbity.
Hard head, tight fists, I stand tall,
Instinct unleashed when the tension calls.

Obrazek
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

No i super, zdecydowanie najlepszy raper 2021, zagarnął największe laury minionego roku i do tego nagrał świetny album, który jest kolejną cegiełką w jego sukcesie.
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Post autor: oKulTywowany »

jest ból dupki oj jest ale chuj z tym niech zdobywa szczyty mam tylko nadzieje że będzie coś oryginalnego w tym naszym polskim zadupiu
This page is no longer available.
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

Nie wiem czy doczekamy się w tym roku koncepcyjnego albumu, myślę, że będzie przerwa, ale fajnie byłoby usłyszeć choćby nawet jakiś luźny mixtape z jego strony lub nawet epkę w 2022, czas pokażę.
ODPOWIEDZ