Mata - Młody Matczak (2021)
Re: Mata - Młody Matczak (2021)
też się właśnie zapoznałem i straszne bzdury pisze kolega, bo płyta jest zajebista, jeszcze lepsza niż poprzednia, a tamta też była co najmniej bardzo dobra, mata to luźno teraz jeden z najlepszych raperów na scenie i to również technicznie
oyche you're too old, let go
It's over, nobody listens to intruz
oyche you're too old, let go
It's over, nobody listens to intruz
słyszałem wiele głosów, śmiech i płacz
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
-
pieschrodingera
najlepsze nuty 1. szafir 2. skute bobo 3. młody bachor reszty nie słucham
mnie się podoba mata kiedy jest słodziakiem
mnie się podoba mata kiedy jest słodziakiem
No i to jest kurczę najgorsze, przez terror fajnizmu inteligentni ludzie w sile wieku jak sugarhill_notausgang czy aleksy będą udawać upośledzonych i propsować tę płytę, żeby pokazać że są na czasie z młodzieżą/żeby nie wyjść na zgredów ;/ w socjologii zjawisko znane jako buscemizacja
Zajebista płyta nie słuchałem
A jak słuchałem to nie pamiętam
A jak słuchałem to nie pamiętam
- sugarhill_notausgang
E tam. Raczej odwrotnie chyba: niektórzy słuchacze chcą koniecznie pokazać jacy to nie są ponad tę śmieszną bananową muzyczkę dla nastolatków.
Ja tam płycie dałem 7/10 i zdania nie zmieniam. A dałem rzeczywiście dużo - aż tyle, bo kawałki zajebiste (m.in. z Popkiem, z Taco) są naprawdę megazajebiste. A kawałki słabe są kawałkami po prostu miałkimi i takimi se, absolutne dno to tylko to gówno z Łajtem, a reszty nawet słabych spokojnie da się słuchać.
Ja taki nie jestem, po prostu nie ma po co sluchac tego zawodzacego lamusa, skoro w kategorii smieszna bananowa muzyka dla nastolatkow moge odpalic takie bengsztyki jak KENNY ZIMMER - ROZMAZANA KRESKA, EKIPA czy GAWRYLE - HARNAS ICE TEA
Jezeli z reka na sercu powiecie ze daliscie rade przesluchac do konca np. 67-410 to szacunek na wieki
Jezeli z reka na sercu powiecie ze daliscie rade przesluchac do konca np. 67-410 to szacunek na wieki
nie, on po prostu zajebiście rapuje, jak słuchałem 100 dni do matury, by sprawdzić, o co z tym typem chodzi, to biblioteka trap mnie rozjebała, to jest najlepszy nawijacz (czysto technicznie) wśród tych wszystkich gwiazd nastolatek, które mieliśmy w naszym rapie, ma zajebisty luz na majku i w tym równać się z nim może chyba tylko smarki smark czy kiedyś tede, ale oprócz takiej naturalności nawijania, jego nawijka jest też samoświadoma jak na przykład oskara, stawia pauzy dokładnie gdzie chce i kiedy chce, a to wszystko jest płynne i niewymuszone
oprócz tego ma też świetne patenty, ciekawe i błyskotliwe teksty, nietuzinkowe pomysły na kawałki, jedyny zarzut, który kumam to to jego dziwne zaciąganie na koniec wersu, co nazywaliście manierą, ale mnie ona siada i na tej płycie jest tego dużo mniej i tak
czy tylko ja słyszę inspirację young thugiem w skutym bobo? zajebiście to wyszło
oprócz tego ma też świetne patenty, ciekawe i błyskotliwe teksty, nietuzinkowe pomysły na kawałki, jedyny zarzut, który kumam to to jego dziwne zaciąganie na koniec wersu, co nazywaliście manierą, ale mnie ona siada i na tej płycie jest tego dużo mniej i tak
czy tylko ja słyszę inspirację young thugiem w skutym bobo? zajebiście to wyszło
słyszałem wiele głosów, śmiech i płacz
Ja tez mu kibicowalem po schodkach i bibliotece trap, ale przeciez te numery bylyby luzno top2 gdyby sie znalazly na tej plycie, nie wolno porownywac
-
littlenigganudy
xddd to tylko pokazuje jak bardzo miekka jest polska scena
-
pieschrodingera
Ja ledwo co dałem radę raz przesłuchać. Sprawdziłem teraz na spotify i mam 3 kawałki z serduszkiem. Też powinienem ocenić album na 7/10? Obniżyły nam się standardy na forum.sugarhill_notausgang pisze: ↑21 gru 2021, 19:00 Ja tam płycie dałem 7/10 i zdania nie zmieniam. A dałem rzeczywiście dużo - aż tyle, bo kawałki zajebiste (m.in. z Popkiem, z Taco) są naprawdę megazajebiste. A kawałki słabe są kawałkami po prostu miałkimi i takimi se, absolutne dno to tylko to gówno z Łajtem, a reszty nawet słabych spokojnie da się słuchać.
tbc
- sugarhill_notausgang
oceń se na ile chcesz, chmto
no, tylko widzisz chodzi o to, że Nasza klasa, Kurtz, Szmata, czy Patoreakcja to nie jest śmieszna bananowa muzyka tylko przemyślane i dobrze napisane numery utalentowanego młodego koleżki.
-
pieschrodingera
To było pytanie retoryczne. Inwektywny zachowaj dla swoich kolegów.
tbc
no wlasnie cos mi nie pasowalo (przeciez to glos pokolenia), ale zrozumialem ze ty go wrzucasz do kategorii smieszna bananowa muzyka i poszedlem z tym, moj blad
zeby juz nie byc takim hejterem to powiem ze najbardziej siadly mi 15,2 i faka, ale obawiam sie ze to przez to ze oba kawalki to zapychacze na odpierdol, ktorym mata oszczedzil swoich najlepszych patentow wokalnych i glebokich przekminek
zeby juz nie byc takim hejterem to powiem ze najbardziej siadly mi 15,2 i faka, ale obawiam sie ze to przez to ze oba kawalki to zapychacze na odpierdol, ktorym mata oszczedzil swoich najlepszych patentow wokalnych i glebokich przekminek
Czekam dalej kolego, przecież nie chcesz być niesłowny na rapowym forumku, cnie?
Młody Matczak z diamentem - szybciutko wbity.
Hard head, tight fists, I stand tall,
Instinct unleashed when the tension calls.

Instinct unleashed when the tension calls.

No i super, zdecydowanie najlepszy raper 2021, zagarnął największe laury minionego roku i do tego nagrał świetny album, który jest kolejną cegiełką w jego sukcesie.
- oKulTywowany
jest ból dupki oj jest ale chuj z tym niech zdobywa szczyty mam tylko nadzieje że będzie coś oryginalnego w tym naszym polskim zadupiu
This page is no longer available.
Nie wiem czy doczekamy się w tym roku koncepcyjnego albumu, myślę, że będzie przerwa, ale fajnie byłoby usłyszeć choćby nawet jakiś luźny mixtape z jego strony lub nawet epkę w 2022, czas pokażę.