[serial][Showtime] Dexter: New Blood (2021 - 2022)

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Ocena w skali od 1 do 10:

1
0
Brak głosów
2
0
Brak głosów
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
5
0
Brak głosów
6
0
Brak głosów
7
0
Brak głosów
8
0
Brak głosów
9
0
Brak głosów
10
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Johnny

Re: [serial] Dexter (2021)

Post autor: Johnny »

5 i 6 odcinek zajebiste, nieźle się zagęściło wszystko, chociaż nie podoba mi się jak poprowadzili postać Harrisona
Spoiler
Chociaż z drugiej strony jako zwyczajny nastolatek nie miałby za wiele do wniesienia do historii
Joaquin

Post autor: Joaquin »

Ojj szósty odcinek faktycznie sztosiwo, a im dalej w las tym zapowiada się jeszcze więcej emocji. Zaciekawiła mnie ta scena jak
Spoiler
Harrison wbił do Audrey i otworzył się nieco przed nią. Jej reakcja pełna zrozumienia sprawiła, że doszło do zbliżenia, ale ciekawe co by było jakby np. zwyzywała go od psycholi - ta brzytwa w tylnej kieszeni Harrisona raczej nie była pokazana bez powodu. Na zawodach to tak przeczuwałem, że Harrison coś odjebie temu drugiemu, ciekaw jestem czym kieruje się Kurt, który tak ochoczo najpierw mu pomógł, a później sprytnie namawiał do zrobienia krzywdy
Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

Post autor: kr0pka »

Był moment, gdzie czułem zażenowanie ale po 7 odcinku nadzieje wracają, jest dobrze.
nic na potem
Joaquin

Odcinek przyjemny. Cieszy mnie też fakt, że
Spoiler
Dexterowi najprawdopodobniej będzie się paliła dupa z obu stron. Potyczka z Kurtem to jedno, ale ta rozmowa tej podcasterki z Angelą pod koniec 7.odcinka (o tym podsłuchiwaniu Kurta) może nam sugerować, że obie będą jeszcze drążyć temat Dextera. A że wcześniej dość często poruszany był temat Rzeźnika z Zatoki to gdyby tylko ta podcasterka poznała prawdziwą tożsamość Dexa, co w sumie jest możliwe, to mogłaby już łatwo skojarzyć fakty i...ciekawe co byłoby dalej. Imo dobry cliffhanger byłby do ewentualnego drugiego sezonu xd
Johnny

Dobry 8odc, chociaż mnie jednak ciutkę zniesmaczyło
Spoiler
gdy pani szeryf w trzy minuty rozpracowała rzeźnika z zatoki
Awatar użytkownika
Prison_Break

Post autor: Prison_Break »

No odcinek nr9 dojebany
Awatar użytkownika
gawi

Post autor: gawi »

Jaki przegięty jest ten serial :bowdown: haha piękne sceny niektóre. Momentami taka groteska, że hej, ale lubię ten serial właśnie za taki niepoważny klimat, coś jak Banshee type shit. Bardzo dobry sezon, a w porównaniu z ostatnim to bajka. Czuć też ten klimat starych sezonów, teraz się już tak nie kręci seriali, sam nie wiem jak to wytłumaczyć :lol:
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)

viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

ciekawe co z pokahontaz będzie, dla niej propsy lecą i oby się pojawiała w dalszych sezonach
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Joaquin

Bałem się strasznie tego powrotu, bo Dexter, mimo nierównych sezonów, był pierwszym moim zagranicznym serialem i zawsze będzie w mojej topce, ale jezuu jakie to jest dobre. Jeśli nie spartolą finału to śmiało umieszczę ten sezon za żelazną trójką, czyli sezonami 1,2 i 4.
I ciekawe jaką decyzję podejmą twórcy co do dalszych losów Dexa, bo mieli po finale takową podjąć w zależności od oglądalności i opinii ludzi. Nie wiem jak z tym pierwszym, ale na IMDB serial jest bardzo wysoko oceniony, natykam się także na zdecydowaną większość pozytywnych opinii, więc... szansa imo jest. Ciekawe czy mają przygotowane jakieś dwa zakończenia w zanadrzu. Jeśli miałby to być definitywny koniec to w sumie sam nie wiem czego oczekuję, ale gdyby mieli kontynuować to liczę na jakiś dojebany cliffhanger. Osobiście chciałbym, aby np.
Spoiler
Angela będąc już pewna tego, że Dexter to BHB poinformowała o tym Batistę, ten wziąłby Quinna, Masukę i przyjechali do Iron Lake. Dexter pomieszkuje chwilowo u Angeli, dzwonek do drzwi, wchodzi powyższa trójka, patrzą na Dextera, ten na nich po czym wypowiada słowa "Oh God" (takie nawiązanie do finału 6. sezonu) i koniec :cool:

Nie wiem co prawda jakby to się miało dalej potoczyć, ale to już niech tworcy się główkują
Johnny

No jestem bardzo ciekaw tego finału, ale ciężko mi sobie wyobrazić jakiś rozsądny sposób na zakończenie tego sezonu tak, żeby serial mógł toczyć się dalej
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Zawsze można dać huragan albo coś
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Awatar użytkownika
xou

Post autor: xou »

rzadki przypadek serialu, który po latach powrócił i okazał sie lepszy od swoich ostatnich sezonów. propsy
Obrazek
ソロで帰る道すがら
挨拶さえもできないさ
待っても去っても変わらない
そうだ! これからだぜ?
Awatar użytkownika
boixos

Post autor: boixos »

ale zajebisty sezon, jestem na 7 odcinku i jaram się, trochę wolny start, ale od 3 odcinka to już ogień
Awatar użytkownika
FLoo

Post autor: FLoo »

Tak mi się rzuciło

Spoiler
Obrazek
Obrazek
Dancio

Post autor: Dancio »

Gdzie mozna w necie obejrzeć?

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

No i finał...
Spoiler
...słabiutki. To znaczy, do 3/4 odcinka było naprawdę git, dopóki Dexter jednym ruchem nie zajebał Kołcza (trenera zapasów), podczas gdy na luzie by się wybronił zwalając wszystko na Kurta :wall:
Gdzie scena spotkania z Batistą? :wall:

- Ojoj, nie mogę się zgłosić na policję, czeka mnie kara śmierci
- Chcę być normalny tato
- Mam pomysła, weź mnie zajeb, to jedyne rozwiązanie

Rozumiem że MCH chciał definitywnie zakończyć swoją przygodę z Dexterem ale ten finałowy odcinek powinien być 2x dłuższy i sensownie poprowadzony.
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Joaquin

Spoiler
Twórcy niech zdychają, że nie doszło do konfrontacji Batisty z Dexterem. Nosz kurwa, to miało taki potencjał....... Już po pierwszym pojawieniu się Batisty w tym sezonie miałem na to nadzieję, w trakcie ostatniego odcinka (który był faktycznie super prowadzony) byłem już tego pewien, a tu twórcy tak mi nasrali do mordy... Szkoda, bo przez 9,5 odcinka było niemal wszystko dobrze zrobione pod godny finał, a potem znowu poszli na skróty, z tą różnicą że w 8. sezonie już wcześniej wszystko było spierdolone, a tutaj dopiero to ostatnie 20 minut. Ehh, szkoda
Awatar użytkownika
FLoo

Post autor: FLoo »

Co za gowno :what:
vego

Post autor: vego »

to było do grania jeszcze na 2 odcinki, atmosfera była tak zagęszczona, tego mi najbardziej mi brakowało w poprzednim finale, a skończyło się tak nagle i po łebkach
Gokusiek

Post autor: Gokusiek »

ciężko było przebić finał 8 sez pod względem spierdolenia a jednak się udało. Mimo wszystko fajnie było wrócić i przez większość czasu przyjemnie się oglądało, ale ten finał.... :what:
ODPOWIEDZ