[serial] Gomorra (2014 - 2021)
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: [serial] Gomorra
ale ten ostatni sezon był kurwa słaby, o jezu. porównując go do genialnych 1 i 2 to jak dwa inne seriale.

ソロで帰る道すがら
挨拶さえもできないさ
待っても去っても変わらない
そうだ! これからだぜ?
strasznie szybko zjazd zaliczył ten serial, pierwsze dwa sezony top, później to się wszystko rozmywa, przystępując do oglądania 5 ciężko mi było się wczuć, fabuła się opierała na przedstawieniu jakiegoś nołnejma i zabiciu go na końcu odcinka, taka szybka historyjka bez celu, sezon bez pomysłu, ten konflikt Ciro-Genny też na marnych podwalinach, no ale ok, ale poza tym to zabijanie i zdrady w chuj nudne i przewidywalne, fabuła na odpierdol, w poprzednich sezonach ciekawe wątki zagraniczne, a tutaj jedno i to samo
może za dużo czasu minęło między sezonami, 4 sezon kompletnie mi wypadł z głowy, ale kompletnie bez podjarki jak na finał takiego serialu
memem sezonu zostaje chomik Mistral i jego komiczna "groźna" mina, którą serwuje, zwróćcie uwagę
może za dużo czasu minęło między sezonami, 4 sezon kompletnie mi wypadł z głowy, ale kompletnie bez podjarki jak na finał takiego serialu
memem sezonu zostaje chomik Mistral i jego komiczna "groźna" mina, którą serwuje, zwróćcie uwagę
zauważyłem, mistral wolverine z dałnem
Straszny zawód ten ostatni sezon, nie dość że fabularnie nudno i bezsensu bo te zdrady są wtórne, przewidywalne, powtarzalne ale też nie trafili z aktorami, ci grający Mistrala i tego małego mnicha to nie wiem skąd ich wzieli 
Lista forumowych najmanic.: jAg, art, moltisanti,camzat
Wszystkie poprzednie sezony oglądane na jednym tchu praktycznie, kilka razy siadałem do obejrzenia kolejnych odcinków tej serii 
NA PODSTAWIE POWIEŚCI ROBERTA SAVIANO
<jakieś pierdolenie>
<smutna muzyka na koniec odcinka>
<jakieś pierdolenie>
<smutna muzyka na koniec odcinka>
-
pieschrodingera
zajebisty ostatni sezon, właśnie skończyłem i łzy w oczach, ciężkie gówno
wbiłem poczytać propsy, a tu hejty, ale się zdziwiłem XD
ale mi się wszystkie sezony podobały, też 4. mocno hejtowany, chyba jestem sajko i jarają mnie takie złe rzeczy bez pierdolenia i sentymentów
Spoiler
piękna ostatnia scena, tak jakby podsumowująca serial, w którym praktycznie wszyscy bohaterowie to chore pojeby walczące o władze aż nawzajem pozabijają siebie i wszystkich wokół, cieszę się, że tak to się skończyło, bo happy end by tu nie przeszedł jak dla mnie
ale mi się wszystkie sezony podobały, też 4. mocno hejtowany, chyba jestem sajko i jarają mnie takie złe rzeczy bez pierdolenia i sentymentów
Spoiler
czy ja wiem, czy takie nie legit? te postacie to poważnie chorzy psychicznie socjopaci, oni na każdą zniewagę reagują CHUJ KURWA ROZJEBIE MU ŁEB I ZABIJĘ STARĄ, oni tam wszyscy mają od maleńkości ogromne problemy emocjonalne i widać to właściwie na każdym kroku, jak gennaro już znalazł w życiu kogoś, komu ufa, to mogło go takie coś naprawdę zaboleć, on się nie wychował w normalnej rodzinie i środowisku, i to też nie do końca przez to, że ciro się nie odzywał, tylko ciro pozwolił mu myśleć, że gennaro go zabił 
słyszałem wiele głosów, śmiech i płacz
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
Skończyłem oglądać i pierwsze co chciałem zrobić w tym temacie to zapytać czy nie wkurwial was Mistral i widzę że nie tylko mnie xD bardzo słabe postacie poboczne w 5 sezonie, ten kurdupel też, niektóre momenty przewidywalne.
Ogólnie chciałem żeby się zakończyło
Ogólnie chciałem żeby się zakończyło
Spoiler
ciro rozpierdala gennaro i sobie też pakuje kulkę w łeb, w sumie to nawet myślałem że pietro junior też zostanie odjebany razem z azzuro. Ogolnie zakończenie takie se, nie podobało mi się że genny zginął przez jakiegoś fajfusa w frajerski sposób, a ciro dostał kulkę od zajcewa z drugiego końca mapy xD
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."

pieseczek dla ślizgawkera

Spoiler
no fajny właśnie jest ten bezsens ich śmierci, bo to podkreśla nihilistyczne przesłanie całego serialu, wiele postaci dostało kulkę w łeb od tak i chuj koniec życia, nieraz był odcinek w całości poświęcony jednemu bohaterowi, którego zdążyłem w tym czasie polubić i na końcu epizodu jeb umiera, tak że bardzo fajnie dla mnie, że główne postacie również zginęli bez sensu, bo żyli bez przyczyny
słyszałem wiele głosów, śmiech i płacz
właśnie nie, nie bez przyczyny
Spoiler
bo cała narracja była prowadzona w sposób debilny tak, by doszło do tej finalnej sceny
jakby ktoś nie miał dość to na hbo go jest też dokument z kulisów kręcenia całego serialu, ma to 4 odcinki a zwie się: A story called Gomorrah
Prognozy na Mundial - 01.06.2026 r.
jeszcze nie widziałem, dopiero przeczytałem o tym
Prognozy na Mundial - 01.06.2026 r.
-
tomeczek2301
klimat tego serialu przebija wszystko, nieprzewidywalna fabuła (oprócz ostatniego sezonu), zajebiste postacie (Ciro top) i ścieżka dźwiękowa
polecanko
Sky Studio Italia zapowiedziało, że powstanie prequel Gomorry, opowiadający o tym, jak do władzy doszedł Pietro Savastano.
Za produkcję odpowiada ITV. Historia skupia się na życiu Pietro Savastano - zobaczymy, jak był dzieckiem żyjącym na ulicy i co go ukształtowało, że stał się najważniejszym i najbardziej bezwzględnym szefem mafii w Neapolu.
Za scenariusz odpowiadać będą Leonardo Fasoli i Maddalena Ravagli, czyli osoby od oryginalnej Gomorry.

wszystko co z tym związane będzie oglądane
pomysł w pytę