Teraz jedyne dinozaury (czyli ktoś kto nawija od 90s powiedzmy) jakie trzymają poziom to wg mnie Redman i Meth.
Ghostface Killah - Supreme Clientele 2 (2025)
Re: Ghostface Killah - Supreme Clientele 2 (02/2022)
jasny wracaj na forum
no meth raperem jest dalej dobrym ale dyskografie ma przeokrutnie chujową i to nie tylko na stadium bycia dziadem, juz po ticalu nagrywal praktycznie same dziadostwa xd chyba tylko blackout mu wyszedl potem
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2021, 16:45 przez sebring, łącznie zmieniany 1 raz.
♫ Beefing with my chick while I'm in jail ♫
No może dinozaur ale kurwa chłop ma 51 lat, tak samo jak Jay-Z a i całe grono moich ulubionych raperów z ameryczki jest obecnie blisko albo po 40stce, chuj w to. Jak ktoś to poprawnie nakieruje, w sensie Mike Dean i Kanye to będzie w pytę materiał
evidence nigdy nie nagral zajebistej plyty, niezrozumialy jest kult tego rapera wsrod polskich trusków dla mnie, jak ludzie (w tym ja) cisną guru za bycie usypiaczem i płytkim raperem, to mr no flow jest taki do potęgi piątej
Evidence? sympatyczny, ale słaby, nie nagrał żadnego klasyka. Aha, co do dinozaurów to jeszcze Trajbsi oczywko dają radę.
Dodano po 53 sekundach:
Dodano po 53 sekundach:
jeszcze taliba kweli bym podpiął pod to co mówisz, kompletnie nie rozumiem fenomenu tego gościa.
jasny wracaj na forum
talib z tą swoją absurdalną dosłownością swoich tekstów i specyficznym flow gdzie nawpierdala tych sylab w opór i często na siłę na pewno nie jest raperem kultowym, ale jest przynajmniej jakiś
reflection eternal i black star to swietne plyty btw, swietnie on tam daje on tam rade akurat chociaz ta jego ortodoksyjna truskuloza momentami jest ciezkostrawna w dzisiejszych czasach, case ten sam co i used to love her commona
reflection eternal i black star to swietne plyty btw, swietnie on tam daje on tam rade akurat chociaz ta jego ortodoksyjna truskuloza momentami jest ciezkostrawna w dzisiejszych czasach, case ten sam co i used to love her commona
Method Man straszną chujnie ostatnio wypuszcza - Meth Lab zarówno jedynka jak dwójka to chujnia. Jak mówimy o Redmanie, to ten jego projekt z dubstepowym (?) producentem jako 1000 Volts też chujnia ciężka, chociaż kawałek z Trae najs. Oboje nie są już dawno w swojej najlepszej formie, ale z powodu starszych rzeczy jednak zawsze sprawdzę co tam wymyślili. Kolejny przykład - Masta Ace. Zajebisty album z Marco Polo nie tak dawno.
Każda jego solowa płyta prócz beattapów to klasyki przeokrutne jak dla mnie, uwielbiam gościa. Dilated Peoples tylko dwie pierwsze płyty mają u mnie równie kultowy status, zdecydowanie wolę go solo.
Lil Nas X nagrał bardzo dobrą płytę, Red i Methodman nie nagrali nic ciekawego od nie pamiętam kiedy a z z dinozaurów, które były aktywne w latach 90 to Nas wydał ostatnio dobrą płytę, Weezy daje ciągle kozackie gościnki, Juicy J zawsze relevant.
A no i Evidence aka typ bez flow <<<<<<<<<< lil nas X
A no i Evidence aka typ bez flow <<<<<<<<<< lil nas X
Lil nas x gdyby nie był gejem to nie byłby taki dobry? bo : nie pisały by o nim media? aktywiści lgbt nie napierdalali by wyświetleń? (już pomijam że ksywke zajebał pewnie przywoływanemu Nasowi żeby było bardziej trendii
) dla mnie to nie rap a już pop.
Może nie na temat ale cały czas liczę na leak Once Upon a Time in Shaolin w normalnej jakości. To co zrobił RZA to kryminał a z tego co było puszczane na streamach w chujowej jakości to fakt, że album nie wyszeł na światło dzienne to jakieś nieporozumienie i olbrzymia strata. Za te 100 lat nikt nie będzie o nim pamiętał tak naprawdę.
Re: Ghostface Killah - Supreme Clientele 2 (TBA)
Usunięto
Ostatnio zmieniony 26 lut 2023, 23:29 przez TheD, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.youtube.com/watch?v=922opSdN-HU posłuchaj tego i mi powiedz kto miał gorętsze wersy w 2020, nie że z dinozaurów tylko ogólnie
Fakt, zapomniałem o nim.
Za 3 lata nikt nie będzie o nim pamiętał, tak samo jak dziś nie pamiętasz jakiegoś ugly goda.
jasny wracaj na forum
Tak samo nikt nie pamięta jakiegoś redmana, oprócz jakiś truskuli z kijem w dupsu 
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Re: Ghostface Killah - Supreme Clientele 2 (TBA)
Usunięto
Ostatnio zmieniony 26 lut 2023, 23:29 przez TheD, łącznie zmieniany 1 raz.
KAŻDY pamięta Redmana kto się interesuje tą muzyką, poza tym ciężko nazwać go truskulowym raperem.
jasny wracaj na forum
tutaj akurat użytkownik nade mną ma rację
- gods bidness
Ostatnio przesłuchałem Supreme clientele po długiej przerwie i stwierdzam, że spusty nad nią są trochę przesadzone, a sam je uskutedzniałem. Podoba mi się jej neurotyczny klimat, teksty, ale jest kilkw skipów, wkurwiających udziwnionych bitów, więc 10/10 bym nie dał. Może z 8 i nie wiem czy Fishscale nie lepsze.
Czemu ciężko go nazwać Redmana truskulowym raperem? Dla mnie to typowy truskul, ale mam troche szerszą definicję niż mosdef, talib kweli common i masta ace.
Czemu ciężko go nazwać Redmana truskulowym raperem? Dla mnie to typowy truskul, ale mam troche szerszą definicję niż mosdef, talib kweli common i masta ace.
bo jak na nowy jork w latach 90 rockwilder i sermon robili mu na takim darskide specyficzne, psychodeliczne bity, wyróżniające się na tle reszty graczy w tamtym czasie, jest to dość alternatywna muzyka w porównaniu do takiego group home, bliżej temu brzmieniowo do company flow niż bumbapow z szyldu takiego preemo
no ale co słuchacz to w zasadzie inna definicja truskulu
no ale co słuchacz to w zasadzie inna definicja truskulu
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2021, 13:05 przez sebring, łącznie zmieniany 4 razy.