Mata - Młody Matczak (2021)
- lostintheldz
Re: Mata - Młody Matczak (01.10.2021) [Zapowiedź]
Kanye East - Honda
please drop
please drop
Weź mi to rozrysuj czego miałbym się niby wstydzić, bo chyba nie kumam
jasny wracaj na forum
no chopie to, ze ten utwor jest chujowy, cukierkowy i autor nie rapuje o meskich rzeczach to nie znaczy ze to nie jest utwor z kategorii hip hop
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels
Przez hip-hop mam na myśli miejską muzykę z pierdolnięciem. Trudno to było wywnioskować z kontekstu? Jasne, że to się mieści w ramach "rapu" jako szeroko rozumianego gatunku, tak samo zresztą jak się mieszczą w tych ramach jakieś proto-rzeczy z 60s, wybryki mezolajnera, para-rap jutuberów i masa innych rzeczy. Ja tylko pytam czy to jest ten hip-hop, który pokochałeś za małolata, czy to jest to gówno którym katowałeś sąsiadów człeniu. Potrafię odpalić Belmonda i poczuć ducha hip-hopu, przy macie jest to niewykonalne. Możecie w imię postępowości walczyć z moim podejściem, ale w głębi duszy to wiecie jaka jest prawda.
jasny wracaj na forum
no wiemy jaka jest prawda - to wszystko tylko i az muzyka
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels
^^To powiedz to Macie, który stylizuje się na głos pokolenia, powiedz to Bedoesowi, który świruje jakiegoś proroka tolerancji, powiedz to Dziarmie co tam walczy o jakieś emancypacje, powiedz to...
...a zresztą, nie mów im nic, ja mam w to wyjebane, bo wiem czego szukam w tej muzyce. "Tej" w sensie w hip hopie.
...a zresztą, nie mów im nic, ja mam w to wyjebane, bo wiem czego szukam w tej muzyce. "Tej" w sensie w hip hopie.
jasny wracaj na forum
Gdyby nie dobrze wykonane, kontrowersyjne teledyski nikt by na to nie zwrócił uwagi. To jest słabe i tyle.
Ale to jest głos pokolenia .....i to tylko swiadczy nie za dobrze o tym pokoleniu.
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
...co? oglądaleś wywiady jakieś z nim? mata jest zwyklym, fakt faktem widac ze z bogatej rodziny, luznym mlodym gosciem, a poza tym czy naprawdę ironia wszechobecna w jego tworczosci to jest tak kurwa trudny koncept do skumania??xd
mata nagrywa w wiekszosci hujowe (tutaj akurat w przytlaczajacej wiekszoci), luzne kawalki o jakis tam przerysowanych mlodzienczych przezyciach, do pospiewania dla pierwszakow liceum, a nie kurwa stylizuje sie na glos pokolenia, no ludzie no xD
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2021, 23:57 przez sebring, łącznie zmieniany 1 raz.
♫ Beefing with my chick while I'm in jail ♫
W sensie no on jest głosem pokolenia xD
Tylko to pokolenie w przeciwieństwie do poprzednich o nic nie walczy.
Tylko to pokolenie w przeciwieństwie do poprzednich o nic nie walczy.
Masz rację.
Jakiś urywek tylko, jak gadał że zawsze chciał być murzynem. No po muzyce nie słychać, ale może jeszcze kiedyś wypuści swoje to pimp a butterfly.
Cała otoczka jaka narosła wokół tego typa ewidentnie wokół tego orbituje.
Dodano po 1 minucie 17 sekundach:
Zaraz ci powiedzą, że walczy o to, żeby facet mógł czasem popłakać i w ogóle on jest zajebisty, bo nie jest toksycznym maczo gangsterem zabijaką
jasny wracaj na forum
Po powyższych postach stwierdzam że uż. 8na10 to nie bortwick a prędzej bakłażan. Ale oczywiście obserwacje jego słusznymi są
@8na10
Jeśli chcesz prawdziwego hip hopu to sobie włącz Shazze z numerem "Bierz co chcesz" i poczujesz tego ducha jest on tam wręcz namacalny - to jest tylko muzyka, artyzm i współczesna twórczość, która zdobywa szczyty w muzycznej branży i to jest prawda. Osobiście mam wbite w wszelakie hasła ortodoksyjnego hip hopu i innych bzdetów i włączam co mi się podoba i na pewno nie czuję się gorszy w tej kwestii tak samo jak każdy inny użytkownik tutaj.
Jeśli chcesz prawdziwego hip hopu to sobie włącz Shazze z numerem "Bierz co chcesz" i poczujesz tego ducha jest on tam wręcz namacalny - to jest tylko muzyka, artyzm i współczesna twórczość, która zdobywa szczyty w muzycznej branży i to jest prawda. Osobiście mam wbite w wszelakie hasła ortodoksyjnego hip hopu i innych bzdetów i włączam co mi się podoba i na pewno nie czuję się gorszy w tej kwestii tak samo jak każdy inny użytkownik tutaj.
na zawsze w sercach
reno>jay-z
mata>redman
https://www.discogs.com/seller/bialystok/profile - kup se winyla
https://iwoski.pl/sklep - tu też
https://rateyourmusic.com/~Horry - a tu se oceniam muzyczke
https://iwoski.pl/sklep - tu też
https://rateyourmusic.com/~Horry - a tu se oceniam muzyczke
Przeczytałem sobie 3/4 tych wpisów wczutego 8na10, który systematycznie podkreśla, jak ma wyjebane i potwierdza to waląc kolejne posty na temat muzyki, która mu się nie podoba. To jest przecież jakiś hit. Te teksty o kręceniu blanta na tylnym siedzeniu z ziomkami, przyjebka to przerysowywania siebie samego, wspominanie "ducha hiphopu". Gościu, nie podoba Ci się, spoko. Ale skończ w końcu pierdolić, że twój pogląd jest jedynym słusznym, bo to jest muzyka, rozrywka i przyjemność a nie 10 przykazań.
nic na potem