Mata - Młody Matczak (2021)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

encrenoire

Re: Mata - Młody Matczak (01.10.2021) [Zapowiedź]

Post autor: encrenoire »

Jejku, eseje o tym, czy Mata spowoduje mode na bycie pizda w Polsce 2021 to mocny odlot, a mamy dopiero poniedziałek
Awatar użytkownika
Jiigsi
good kid

Post autor: Jiigsi »

Chciałem się odnieść do tego cytowania, ale godsbiden zamknął temat
last.fm

She gon' make me feel nice, jiggy jiggy on deck
I got bare gyal 'round, jiggy jiggy on deck
Awatar użytkownika
8na10
Zbanowany

Post autor: 8na10 »

Utnę trochę tę rozmowę, bo nie ukrywam, że trochę mam w to wyjebane.
gods bidness pisze: 27 wrz 2021, 22:10 to nie redman, który bedzie nawijał, że ci sprzeda liścia jak go poprosisz o bucha .
Paliłem z nim 2 razy, świetny gość btw.
gods bidness pisze: 27 wrz 2021, 22:10 A właściwie nie wiem o co Ci chodzi konkretnie, bo z tego kawałka nie wynika, że jest pizdą
Stary, ja się zetknąłem z typem pierwszy raz, kiedy tam bodaj żulczyk wrzucił jego numer "hana montana" na jutuba. Weź se obczaj to chore gówno jeśli nie widziałeś tego wideoklipu. To jest najbardziej spizdowaciała rzecz nie tylko w pl rapie, ale ogólnie jaką widziałem.
gods bidness pisze: 27 wrz 2021, 22:10 Dodatkowo pizdą by był jakby próbował być twardzielem nim nie będąc
Próbując być twardzielem z czasem się nim stajesz, powoli bo powoli, ale tak działa życie, że stajemy się wersjami siebie z wewnątrz naszej bani. Ponadto ja w ogóle nie mówię, że każdy ma być mafiozo, jakiś maczo czy huj wie co. Po prostu bądź męski. Jeśli to dla ciebie problem, i musisz to odbierać w zwulgaryzowanej formie to twój problem. Tylko pionowe zjeby utożsamiają bycie męskim, z tzw "toksyczną męskością". Większośc twojego posta to w ogóle walczenie z tak zwanym chochołem.
gods bidness pisze: 27 wrz 2021, 22:10 Dodatkowo jego raperscy rówieśnicy, chodzą do ogólniaka, mają kartkówki i sprawdziany, ale nawijają o tym, że ich ziomek ma w domu arsenał, że ich ziomek handluje prochem, że Camorra i Gomora, to jest dopiero pizdowate. W kółko ten groźny, twardy ziomek. On w tym czasie, uwaga slogan - "był sobą" i nawijał o studniówce. "Być kimś, być sobą" - przypominam mądrość od prawdziwych ulicznych wariacików nie pizd.
Gadasz nie na temat, jeszcze raz ci mówię, że odpal se numer hana montana, albo inne gówno tego typu. Bo tam nawijanie, że sie uczysz na matme, czy jesz warzywa nigdzie nie pisałem że jest przypałem.
gods bidness pisze: 27 wrz 2021, 22:10 Już na tym polu Mata wygrywa samą inwencją i świeżością.
Jeśli on dla ciebie wygrywa na tej płaszczyźnie, to jest to raczej argument za pionową chujowizną jaka się toczy obecnie przez polski mainstream.
jasny wracaj na forum
Awatar użytkownika
Jiigsi
good kid

Mata montana to wymaga posiadania tej krztyny dystansu do odbioru faktycznie
last.fm

Awatar użytkownika
8na10
Zbanowany

I wyobrażasz, że się bujasz pod to w furze z ziomkami robiąc kruzyn po dzielni? Albo, że tego w chacie słuchasz? Częśc z rzeczy co tu pisaliście to bym potrafił zaakceptować, ale gość ma zbyt pionowy lot, żeby przymykać oko w nieskończonośc.
jasny wracaj na forum
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

No jakbym jarał z Redmanem, to może też bym sobie akurat z nim ołtarzyk postawił, choć wątpię. Hanna Montana to straszne gówno, nie lubię mdłego cukierkowego pierdolenia, natomiast nawet pan nie pomyśl, żeby mu zabraniać nawijać takie kawałki, jak ma na nie ochotę. Nie będę oceniał czy on jest męski czy nie jest, ale nie lubię jak się tłamsi wszelkie przejawy inności w tym wiecznie sztywnym, hermetycznym hip hopie z kijem w dupie, bo w każdym innym gatunku jest miejsce dla barwnych ptaków Davidów Bowie, Freddych Merkurych i setek innych, tylko ten rap musi mieć wiecznie wizerunek cepa w dresie z zawodówki, który musi udowadniać bycie męskim, co sprawia, że jest wiecznie pogrążony w odmętach tematycznej i artystycznej chujowości, bo wszyscy myślą co wypada i czy ziomeczki nie wyjebią z ekipy.
8na10 pisze: 27 wrz 2021, 22:20 Próbując być twardzielem z czasem się nim stajesz, powoli bo powoli, ale tak działa życie, że stajemy się wersjami siebie z wewnątrz naszej bani.
:twisted:
Sorry, ale tutaj znowu bym wrzucił całuśnych skinheadów, bo brzmi to jak przemowa motywacyjna dla kryptopedałów.
8na10 pisze: 27 wrz 2021, 22:20 Jeśli on dla ciebie wygrywa na tej płaszczyźnie, to jest to raczej argument za pionową chujowizną jaka się toczy obecnie przez polski mainstream.
No w końcu się w czymś zgadzamy.
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2021, 22:32 przez gods bidness, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
sugarhill_notausgang

Post autor: sugarhill_notausgang »

gods bidness pisze: 27 wrz 2021, 22:30 wszyscy myślą co wypada i czy ziomeczki nie wyjebią z ekipy.
vs
8na10 pisze: 27 wrz 2021, 22:27 I wyobrażasz, że się bujasz pod to w furze z ziomkami robiąc kruzyn po dzielni?
:lol:
Awatar użytkownika
Jiigsi
good kid

8na10 pisze: 27 wrz 2021, 22:27 I wyobrażasz, że się bujasz pod to w furze z ziomkami robiąc kruzyn po dzielni?
No nie i co z tego xD Nawinął sobie kawałek jaki chciał, przecież tutaj to z samej konwencji wynika, że na ripicie u nikogo nie będzie latać.

A bujałem się do tego kilka razy na piguła party, beka top
last.fm

Awatar użytkownika
lostintheldz

Post autor: lostintheldz »

a małolaci,SB czy sam mata sobie po prostu myślą "xd ale dziwny teledysk" a tu całe elaboraty ghaaaghaaa
Kanye East - Honda
please drop
Awatar użytkownika
8na10
Zbanowany

@sugarhill_notausgang Nie chodzi o to co se ziomki w furze pomyślą, tylko o magię chwili, że jesteś z ziomkami, jest zajebiście, ziomek skręca skunksa na tylnim siedzeniu, słuchacie sobie najnowszej płyty kosiego, a nagle z dupy się włącza hana montana maty. No ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji, wówczas czar chwili by prysnął pionowo.
jasny wracaj na forum
Awatar użytkownika
Jaayu

Post autor: Jaayu »

nie no przekonany chuj wie gdzie idaca dyskusja odpalilem ten kawalek i jestem w poteznym szoku ze takie gowno wywolalo takie poruszenie
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
lll

Post autor: lll »

8na10 pisze: 27 wrz 2021, 22:35 @sugarhill_notausgang Nie chodzi o to co se ziomki w furze pomyślą, tylko o magię chwili, że jesteś z ziomkami, jest zajebiście, ziomek skręca skunksa na tylnim siedzeniu, słuchacie sobie najnowszej płyty kosiego, a nagle z dupy się włącza hana montana maty. No ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji, wówczas czar chwili by prysnął pionowo.
ile ty masz mordeczko lat, ze pierdolisz takie rzeczy, 16?
Awatar użytkownika
8na10
Zbanowany

Weź mnie nie rozbrajaj mordzia. To o czym mówię pomyślałby każdy rozsądny człowiek, bo na tak apetyczne gówno można zareagować jedynie wymiocinami. W ogóle beka, że tego typu pogląd może wzbudzić kontrowersję na forum hip-hołpowym, no ale poszło to wszystko za szeroko, więc i jakieś szlamu z zewnątrz i okolic nawlatywało do tego pięknego niegdyś gatunku. Eot na dziś z mojej strony, elo!
jasny wracaj na forum
Awatar użytkownika
Jiigsi
good kid

Zaraz będzie typowy u świeżaków psycha sitting
last.fm

Awatar użytkownika
deska

Post autor: deska »

kawałek zupełnie mi się nie podoba ale to co wypisuje świeżak to jest jakieś apogeum beki i mógłbym bronić tego numeru tylko po to żeby wkurwić kasztana

ale zmęczony po pracy jestem i mi się nie chce
Awatar użytkownika
sugarhill_notausgang

Post autor: sugarhill_notausgang »

Hp-hop piękny gatunek, ale tylko taki do fury z ziomkami, co leci jak z tyłu ktoś skręca papierosa z marihuaną i wszyscy bujają wtedy głowami i dymi się przez uchylone okna. Normalnie znowu mamy 1999 r. Ech, to były czasy.
Mam na półce wszystkie płyty EPMD i też lubię pocruzować po mieście, ale przecież te posty 8na10 to
deska pisze: 27 wrz 2021, 22:49 jest jakieś apogeum beki
i wyglądają jak starannie napisane prowo.
Awatar użytkownika
kvcper

Post autor: kvcper »

Mata Montana jest lepsze niż to co teraz puszcza i to nawet nie podlega dyskusji
Ja tu gram, a ty Mateusz Borek
https://rateyourmusic.com/~kaemdeq
Awatar użytkownika
8na10
Zbanowany

deska pisze: 27 wrz 2021, 22:49 kawałek zupełnie mi się nie podoba ale to co wypisuje świeżak to jest jakieś apogeum beki i mógłbym bronić tego numeru tylko po to żeby wkurwić kasztana
Ja mam w to pionowo wyjebane, i nie rozumiem gdzie ty tu gram wkurwa wywęszyłeś. Jak chcesz to broń se hany montany, ale pierw sobie odpowiedz szczerze tak w głębi duszy - czy to jest hip hop? A dopiero potem uskuteczniaj prowo, że ten numer jest dobry, bo....
jasny wracaj na forum
Awatar użytkownika
sebring

Post autor: sebring »

8na10 pisze: 27 wrz 2021, 23:07 czy to jest hip hop?
ja pierdole chlopie, mamy 2021 pierwszy rok, wez se wstydu oszczedz serio
♫ Beefing with my chick while I'm in jail ♫
moxxi

Post autor: moxxi »

dobra ale to i tak gówno kto tego kurwa słucha
Biorę pałe i załatwiam nocą sprawe
kshaq pisze: 26 paź 2020, 19:53 Jeżeli te kilka straconych lat było potrzebne, żeby młodzi w tym kraju zaczęli walczyć o swoją wolność, to I ain't even mad.
ODPOWIEDZ