Stand-Up Comedy
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: Stand-Up Comedy
Piniata bardzo fajna, mimo, że nigdy nie byłem fanem Abelarda.
- con shonery
- Moderator
Na Netflixia wleciał nowy special Jerrego Seinfelda, no i jest świetny. Ostatnio oglądałem tylko rzeczy z kręgu Burr-Kreischer-Segura-Rogan, a tu się okazuje, że humor nie musi być kontrowersyjny, nie musi być o narkotykach, może bez przekleństw opowiadać o życiu 60+ latka, a ja będę parskał śmiechem częściej niż przy pojebanych historiach dużych chłopców. Polecanko
- mlodyperkez
Łukasz Lotek Lodkowski - "BAŁAGAN NA STRYCHU" (całe nagranie) | Stand-Up | 2020
Spoiler
dobry materiał. wolę ostatnio lotka niż paczesia, bo ten jest mega chaotyczny dla mnie w swoich ostatnich stand-upach.
ja ogarniam dzisiaj nowego Louis CK, cancel culture zadziałało i dopiero teraz usłyszałem o nim, czekanko
tom segura - ball hog na netflixie. piękny special, bardzo polecam.
są w Polsce spece od blue comedy w stylu Carra albo Boyle'a? trafiłem wczoraj pierwszy raz na "Michael Jackson's Children Hospital" i popłakałem się mocno

FUCK OFF MR LAHEY

Może to nie standup, ale zajarałem się australijską ekipą Aunty Donna.
Ich humor można porównać do The Lonely Island podkręconych do ekstremum: też trio, też nerdowo rapują, też dużo gejowskich motywów.
Ich skecze zwykle zaczynają się w straszliwie cringe'owy i infantylny sposób, i w momencie kiedy myślisz że już nie dasz rady z żenady nagle odpierdalają coś mega chorego, że łapiesz się za głowę: kto mógł takie coś wymyślić?
Zrobili różne serie skeczów, m.in. biurowe "1999", szkolne "Glennridge Secondary College" a najnowsze "Aunty Donna's Big Ol' House Of Fun" jest na Netflixie.
Topka skeczy:
Spoiler
Stupid poor people, stupid poor people
I've got more money than you
They can't even afford food!
Gdzie można obejrzeć?
na Netflixie - Bo Burnham Inside
smieszkowy
Dodano po 13 minutach 51 sekundach:
rectum of the year to jest topka żartów z panel showów nie ukrywam.
Wygrzeszam Cię, mordzia.
you cant write tears Jimmy. strasznie mnie ruszyła jego śmierć, dojebany komik, styl marudnego dziada połączony z tym pojebanym wujkiem co mieszka sam przy lesie. Wielkie 5 dla niego.
Norma nie sprawdzalem za bardzo ale smutek ze umarł.
Wygrzeszam Cię, mordzia.
no ja jestem wielkim fanem Norma, dla wielu komików to GOAT, zremisował walkę z rakiem po długoletniej bitwie
polecam kanał jak ktoś chce się przyjrzeć bliżej
https://www.youtube.com/c/ImnotNorm
polecam kanał jak ktoś chce się przyjrzeć bliżej
https://www.youtube.com/c/ImnotNorm
Oberzałem to i chociaż propsuję White Woman's Instagram, Sexting i parę innych numerów składających się na Inside,
jak i sam pomysł i własnoręczne ogarnięcie całości produkcji,
to jednak >50% wszystkiego stanowi tam nie humor a nachalny neurotyzm i depresja. Nie wiem czy to dla beki czy internalizowane - to nie dla mnie
Rany, od wczoraj chodzę totalnie rozbity. Jeszcze chyba nigdy śmierć obcej przecież osoby, tak mnie nie dotknęła.
Jestem mega fanem Norma, w każdej formie. Uwielbiałem "The Norm Show", uwielbiałem jego stand up, potem dopiero poznałem SNL, gdzie również był genialny. A jego Norm Macdonald Live? No przecież to było złoto, przy czym to już było jechanie po bandzie bardzo często ("9/11 was a national tragedy" czy "Adam Eget - holocaust denier"), więc dla ludzi nie klejących konwencji mogło to być dziwne/niesmaczne, ale dla mnie - 100% złota.
Ech... Mój osobisty idol, setki razy oglądałem te same materiały na youtube i nadal będę to robił, ale już jakoś inaczej.
Jestem mega fanem Norma, w każdej formie. Uwielbiałem "The Norm Show", uwielbiałem jego stand up, potem dopiero poznałem SNL, gdzie również był genialny. A jego Norm Macdonald Live? No przecież to było złoto, przy czym to już było jechanie po bandzie bardzo często ("9/11 was a national tragedy" czy "Adam Eget - holocaust denier"), więc dla ludzi nie klejących konwencji mogło to być dziwne/niesmaczne, ale dla mnie - 100% złota.
Ech... Mój osobisty idol, setki razy oglądałem te same materiały na youtube i nadal będę to robił, ale już jakoś inaczej.
PISZĘ TO POD WEWNĘTRZNYM PRZYMUSEM
ŻE MYŚLĘ ŻE MÓGŁBYM BYĆ PLATYPUSEM
BYŁBYM W TEJ ROLI NIEZAWODNY
BYŁBYM KURWA JAJORODNY
ŻE MYŚLĘ ŻE MÓGŁBYM BYĆ PLATYPUSEM
BYŁBYM W TEJ ROLI NIEZAWODNY
BYŁBYM KURWA JAJORODNY
dla mnie z kolei takie rzeczy są jak najbardziej, ale też jestem zawiedziony, najgorszy z jego longplayówLuxair pisze: ↑15 wrz 2021, 22:35Oberzałem to i chociaż propsuję White Woman's Instagram, Sexting i parę innych numerów składających się na Inside,
jak i sam pomysł i własnoręczne ogarnięcie całości produkcji,
to jednak >50% wszystkiego stanowi tam nie humor a nachalny neurotyzm i depresja. Nie wiem czy to dla beki czy internalizowane - to nie dla mnie
Mam w domu szafkę, w której trzymam
Wszystkie dostępne dzieła Lenina
Wszystkie dostępne dzieła Lenina