Superliga [DYSKUSJA]
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: Superliga [DYSKUSJA]
Jutro zebranie komitetu UEFA więc pewnie coś ogłoszą w tej sprawie, ale chyba nie byłoby rozsądnie zaorać własne rozgrywki
dla mniejszych będzie Liga Mistrzów hehe, więc i dla Legii większe szanse
nie widzę tutaj drastycznej zmiany, rozgrywki ligowe pozostaną, SuperLiga będzie Ligą Mistrzów, a Liga Mistrzów Ligą Europy, jedynie maluczcy nie zagrają z wielkimi, no chyba, że jakieś eliminacje zrobią i się cudem dostaną
piłka już dawno się zjebała, komercha i marketing, Lipsk i City, whatever
nie widzę tutaj drastycznej zmiany, rozgrywki ligowe pozostaną, SuperLiga będzie Ligą Mistrzów, a Liga Mistrzów Ligą Europy, jedynie maluczcy nie zagrają z wielkimi, no chyba, że jakieś eliminacje zrobią i się cudem dostaną
dlatego UEFA ma mieć prawo ruchać wszystkich na lewo i prawo przez kolejne tysiąc lat
faktycznie logiczne rozumowanie
też patrzysz na to bardzo krótkowzrocznie
przecież na dłuższą mete może się nie zmienić zbyt wiele oprócz wywrotu grubasów przy korycie
zaraz powstaną niezależne federacje od tych które są obecnie i równie dobrze ligi krajowe mogą się kręcić dalej w obecnej formie tylko pod innym batem
nie rozumiem szczerze dlaczego to miałoby być gorsze od tej patologi która ma miejsce od wielu wielu lat w strukturach
można być romantykiem, ale finalnie jest to pierdolony biznes już od dawna
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2021, 2:55 przez instinkt, łącznie zmieniany 4 razy.
W której bez uczestnictwa największych klubów zostaną jakieś groszowe pieniądze i wąska grupa klubów odjedzie reszcie jeszcze bardziej?boixos pisze:dla mniejszych będzie Liga Mistrzów hehe, więc i dla Legii większe szanse
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
No ale jak nie widzisz zmiany: 15 klubów założycieli gra zawsze i dobiera 5 ze względu na formę w ligach. Co jak te 5 też się dobrze zaprezentuje, grają w kolejnym sezonie i nikt nie spada czy jak wygra dajmy na to Sevilla, ale w lidze hiszpańskiej possie jaja to już nie zaproszą ich? Czy jeśli jakiś klub tam zagra to już w strukturach UEFY też będzie spalony nawet jak go Superliga pogoni po roku?boixos pisze: ↑19 kwie 2021, 2:30 dla mniejszych będzie Liga Mistrzów hehe, więc i dla Legii większe szanse
Bogacze będą decydować kto może przystąpić do stołu a kto nie jest godzien, ale i tak oni będą z tego zgarniać hajs, gdzie w tym jest piłka nożna?
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2021, 2:42 przez potter, łącznie zmieniany 1 raz.
@potter to nie ma znaczenia dla amerykanskiego i chinskiego odbiorcy tbh
tak zwane okruchy z pańskiego stołu dla tych 5 drużyn, a będą zapewne wybierane ze względu na to, kto będzie najgrzeczniejszy poparty analizą oglądalności i sprzedaży
tak zwane okruchy z pańskiego stołu dla tych 5 drużyn, a będą zapewne wybierane ze względu na to, kto będzie najgrzeczniejszy poparty analizą oglądalności i sprzedaży
mundialopsychoza
jak dla mnie mogą grać superlige, byle tylko przed meczykiem puszczali fajną muzyczkę jak poniżej, bo lepsza melodia nigdy nie powstała
no ja nie wiem jakie sobie ustalą zasady, w lidze mistrzów z też to sito się zwęża, na czym ucierpiały m.in polskie drużyny
bogaci będą bogatsi, trzeba liczyć na to, że pozostając w krajowych rozgrywkach i mniejsi skorzystają, gdzieś ten hajs trzeba będzie wydawać, krajowe związki może inaczej rozdystrybuują pieniądze i więcej zarobią mniejsi
bogaci będą bogatsi, trzeba liczyć na to, że pozostając w krajowych rozgrywkach i mniejsi skorzystają, gdzieś ten hajs trzeba będzie wydawać, krajowe związki może inaczej rozdystrybuują pieniądze i więcej zarobią mniejsi
Spoiler
Pamiętam jak chyba dwa lata temu śledziłem oglądalność lig i konkretnych meczów w Polsce, spotkanie Valencii oglądało coś pomiędzy 700 a 800 osób.
wspaniały rok na bycie sympatykiem Interu; najpierw Pirelli znikający z koszulek po 24 latach, potem nowe pseudologo żeby na koniec dostać w twarz informacją o uczestnictwie w tym cyrku objazdowym. w zaledwie trzy miesiące zniszczyli dosłownie wszystko to co kocham. ha tfu
Nie no, nie jest aż tak źle, zawsze jest zapasowy komplet
Spoiler

e: to co, LM z Sevilla, Villarrealem, Betisem, Realem Sociedad, WHU, Lester, Evertonem i Mateuszem Klichem.
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2021, 8:00 przez kapec, łącznie zmieniany 1 raz.
https://juvepoland.com/2021/04/19/oficj ... r6MJIIRTRU ponoć pierwsze mecze już w sierpniu, osobiście jestem mocnym zwolennikiem tego rozwiązania, leśne dziadki z UEFA niech już dadzą sobie spokój, a dla mnie dużo ciekawszy format od LM i na pewno będę więcej oglądał piły, mam nadzieję tylko że zdecydują się na jakieś rotacje tam eliminacje i spadki co rok
Nie pal jointów, nie pal wiader, pal aluminium i majkę czasem walnij w kabel
co prawda to koszulka jeszcze na ten sezon a pirelli znika od następnego, ale to coś to kolejny kamyczek do ogródka o którym zapomniałem
- Cz4rny1337
- Moderator
Przypominam, że co do "odjeżdżania" poszczególne krajowe federacje mają swoje przepisy FFP i nic nie stoi na przeszkodzie, żeby je zmodyfikować/wprowadzić ograniczenia
ja myślę, że plan był dopinany latami, za częścią finansową stoi JP Morgan, władowano w to zbyt dużo pracy na oebcnym etapie, żeby to spuścić do kibla. Pewnie duza role odegraly grozby UEFY o wielkiej zrzutce gdzies w srodku pandemii [pamietacie?], Swiss Ramble podliczylo, ze kluby zalozycielskei zanotowaly spora strate glownie z powodu COVID
ja myślę, że plan był dopinany latami, za częścią finansową stoi JP Morgan, władowano w to zbyt dużo pracy na oebcnym etapie, żeby to spuścić do kibla. Pewnie duza role odegraly grozby UEFY o wielkiej zrzutce gdzies w srodku pandemii [pamietacie?], Swiss Ramble podliczylo, ze kluby zalozycielskei zanotowaly spora strate glownie z powodu COVID

myślę, że skoro odważyli się mieć wyjebane na uefa i fifa, to z tym też może nie być problemuCz4rny1337 pisze: ↑19 kwie 2021, 8:41 Przypominam, że co do "odjeżdżania" poszczególne krajowe federacje mają swoje przepisy FFP i nic nie stoi na przeszkodzie, żeby je zmodyfikować/wprowadzić ograniczenia
- Cz4rny1337
- Moderator
no ale na razie nie ma co rozszerzac "a co by bylo gdyby" - chca grac w krajowych rozgrykwach i tego sie trzymamy
bo zaraz bedzie, ze beda dzieci male zjadać na spotkaniach zarządów
bo zaraz bedzie, ze beda dzieci male zjadać na spotkaniach zarządów

jeszcze by mogli odświeżyć zasady piłeczki, wywalić jakieś durne zasady goli na wyjeździe czy dogrywki, żeby lepiej się to oglądało i żeby podkurwić "koneserów" i będzie super
ok, ale to Ty pisałeś o ewentualnych przyszłych restrykcjach ffp
No, superliga to duża szansa na uatrakcyjnienie piłki nożnej bez tych zamulaczy z uefa, którzy wideoweryfikacji nie potrafili ogarnąć przez lata.
No, superliga to duża szansa na uatrakcyjnienie piłki nożnej bez tych zamulaczy z uefa, którzy wideoweryfikacji nie potrafili ogarnąć przez lata.
- Cz4rny1337
- Moderator
no tak, tka, tylko reuglacje istnieja, ale zakladaja, ze klubmoze sam zarabiac i wtedy wydawac to w opor - a tutaj te zarobki bylyby wieksze, wiec trzeba te kwestie doregulowac
https://www.facebook.com/2AngryMenTV/po ... __tn__=K-R
w sumie spoko i troche prawda, bo ile to razy ogladalem mecz z odpalona slizgawka...
https://www.facebook.com/2AngryMenTV/po ... __tn__=K-R
w sumie spoko i troche prawda, bo ile to razy ogladalem mecz z odpalona slizgawka...
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2021, 9:43 przez Cz4rny1337, łącznie zmieniany 2 razy.