instinkt pisze: ↑19 kwie 2021, 1:36
przecież te stowarzyszenia mogą jedynie wypierdalać
największy kapitał i tak przecież nie leży w tych lokalnych kółkach tylko gdzieś w Stanach czy innych Chinach
jeśli patrzysz na to tylko i wyłącznie z finansowej perspektywy to tak, mogą wypierdalać, ale przecież nie chodzi tylko i wyłącznie o pieniądze
boixos pisze: ↑19 kwie 2021, 1:37
Sama Superliga jest ok, stała liczba "grubasów" plus 5 nowych drużyn co roku nie wygląda źle.
boixos pisze: ↑19 kwie 2021, 2:00
przecież taki Leicester czy Sevilla spokojnie mogą być w tej '5' po dobrym sezonie
Czyli po dobrym sezonie pograją rok w superlidze i
Zostaną wyjebane ze struktur europejskich
Zostaną wyjebane z superligi
Dodatkowo jak będzie ustalana ta 5? Normalnie spadały najgorsze druzyny to żeby rotacja miała miejsce będą spadać tylko te "+5", jeśli z kolei nie będą spadać bo będą prezentować dobre wyniki czy chuj wie jak to rozwiaza przepaść z czasem zrobi się na tyle duza ze nie będzie sensu dokładać nowych drużyn
CobraBOY pisze: ↑25 wrz 2025, 17:43
to juz wolę polecieć na ręcznym albo zaczepić jakąś bezdomną czy emerytkę
ciekawe co w takim razie z ligami, jakoś ciężko mi sobie wyobrazić rozgrywki krajowe bez tych drużyn
do SL niby całkowicie nie jestem przekonany, ale ostatnio mocno mnie już znudziła piłka, na ten moment chyba jakoś bardziej mi się to widzi niż LM w aktualnym wydaniu
boixos pisze:no tak jak się nudzą mecze w ligach krajowych? przecież tu masz to samo, 20 ekip mecz i rewanż i co roku 5 nowych teamów
i ten płacz o jakiś Ludogorets, no dajcie spokój
Nie nudzą, bo są takie mecze jak Atalanta Juve z dziś, albo inny underdog może sprawić niespodziankę i dostać się do LM co jest potężnym zastrzykiem finansowym dla klubu i szansą na sportowy skok. Na tym właśnie polega piękno tej dyscypliny. Ale no Lazio czy Benfica to chuja warte kluby nie?
A no i tak, nie będąc kibicem Legii taki mecz jak z Realem będę pamiętać do końca życia. Ostatniego el clasico nawet nie dałem rady obejrzeć.
I co będą losować te kluby czy jak? Ajax zasłuży na zaproszenie bardziej niż mistrz Portugalii Sporting?
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2021, 2:04 przez wst, łącznie zmieniany 1 raz.
w ligach krajowych nigdy nie masz gwarancji utrzymania się, w super lidze możesz jako klub mieć wyjebane, skoro za rok i tak tam będą grać
z pewnością Leicester/Sevilla dużo ugrają w super lidze ze swoim budżetem
W ostatnich latach powstała liga konfederacji, mistrzowstwa świata i europy powiększone o 50%, liga mistrzów też powiększona oraz więcej spotkań. Wszystko co było elitarne zostało zeszmacone. Tu przynajmniej wiem, że będę mógł zobaczyć w tygodniu dobre spotkanie jakiekolwiek by nie bylo.
ja pierdole, ze tu ludzie są tak krótkowzroczni, ze nie widza, ze z tego wynika całkowita zmiana pryncypiów piłki noznej, które były cementowane w europie od stu lat. posłuchajcie angielskich analityków, byłych piłkarzy, anglia to ojczyzna piłki. to jest najzwyczajniej w świecie grabież historii klubów i zamianę ich na pełnowartościowy produkt marketingowo, no powiedzmy sportowy.
@wst mordo
Dodano po 2 minutach 15 sekundach:
"You'll never walk alone"