Gruby Mielzky - Do wesela się zagoi (2021)
Re: Gruby Mielzky - Do wesela się zagoi (2021)
na tym preorderowym cd są tylko instrumentale i remixy? bo nie mam jak sprawdzić póki co
tak, wszystkie instrumentale + 3 remixy - dawny król, co to ten rap i do wesela się zagoi
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
unboxing edycji limitowanej
Kurde no to jest hip-hop, muzycznie jest dużo lepiej niż się spodziewałem i to mnie chyba najbardziej zaskoczyło przy odsłuchu. Mielon w swoim stylu, ciężko mi ocenić na ten moment czy lepiej tekstowo niż na komiku.
No, ale i tak wolę płytę z patr00 i wątpię, że to się zmieni kiedykolwiek w przypadku tego rapera
No, ale i tak wolę płytę z patr00 i wątpię, że to się zmieni kiedykolwiek w przypadku tego rapera
Dobra płyta, ale tylko dobra. Mielon na swoim wysokim poziomie, czego można było się spodziewać. Goście dopasowani dobrze, pomagają, nie przeszkadzaja ( Małpa!, Sarius w końcu rapowo), Słoń tylko do wyjebania. Niestety za długa płyta (z 3 numery bym wyjebał), a Returnersi mają te swoje typowe brzmienia i zlewa się to w jedno. Top3 z płytki to na bank: Przewiew, Złoty Pałac, Cel
Z czego sampel/ gdzie jeszcze został użyty w tytułowym tracku?
@Bartuz tutaj
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
Filmik (ala making off) o albumie: https://www.facebook.com/iammielzky/vid ... 730340975/
Mam małego, a rapuję jakbym miał dużegoprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Wyrywkowo przesluchane ale już mogę powiedzieć że duże zaskoczenie ,niespodziewałem sie tak fajnego materiału. (Ale czy będę do tej płyty wracał częściej? ? 
No i kurwa to jest dobry album. W ogóle bardzo szanuję Mielona, powoli wbija do topki moich ulubiony raperów.
Gościu po prostu robi dobrą robotę. Nie musi dokładać auto-tune czy jakiś kurwa śpiewów z pizdy, żeby płyta brzmiała świeżo, ona po prostu taka jest. Fajnie poskładane teksty, kawałki o czymś, dobre bity, featy. Tylko tyle i aż tyle.
Gościu po prostu robi dobrą robotę. Nie musi dokładać auto-tune czy jakiś kurwa śpiewów z pizdy, żeby płyta brzmiała świeżo, ona po prostu taka jest. Fajnie poskładane teksty, kawałki o czymś, dobre bity, featy. Tylko tyle i aż tyle.
Moje życie to rap
Iść za ekipę to rap
Mówić co boli to rap
Gliny pierdolić to rap
Gruba pajda to rap
Złoty kajdan to rap
Czarny Carhartt to rap
Tusz na kartkach to rap
Pełny hangar to rap
Silny Jak Nigdy przez 1.5 po Komika to rap
Widzę beton i tylko beton, gdy patrzę ślepo
spoko rozmowa z Mielonem, m.in. o niebycie, jakiego sięgnął w ostatnich latach, no i generalnie trochę osobistych wjazdów:
https://newonce.net/artykul/mielzky-smi ... msa-wywiad
https://newonce.net/artykul/mielzky-smi ... msa-wywiad
Kurde, fajny ten wywiad, przed ta plyta nie bylem fanem mielona ale teraz juz jestem, muzycznie ostatnia plyta mnie kupila, a w wywiadach wydaje sie byc rownym gosciem i mowic z sensem, props
Mam małego, a rapuję jakbym miał dużegoprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
@bronek polecam jego streamy, Mielon to gosciu ktory moglby miec konto na Slizgawce w przeciwienstwie do wiekszosci sceny gdzie kij ktory wszedl w dupe wychodzi ustami
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Psycha sitting?Marcin Flint - język językiem, z tego tekstu aż kipi jakimś dziwacznym bezpośrednim problemem do twórcy. Sam w komentarzach niżej wspominasz o "znajomości z twórcą" - choć to duże słowo. To 'coś' się wylewa z linijek litrami niczym okres z bokserek piszącego je (to takie właśnie w stylu tej recki, musiałem). Pomijając już spłycanie całości do jakiegoś cholera Spike'a Lee i IPY, co jest kurczę mocno krzywdzące tak w moim jak i każdym przypadku to sugerowanie że 'płyta nie jest dobrze napisana' a równoległe propsy pod orzeł reszka jarek zabił leszka. Gdzieś się pogubiłem. Spoko, możemy sobie gadać o tych historiach że 'Każdy ma prawo do opinii' co nie. To zawsze urywa temat. Ten dopisek o 'priwach' to przecież poniżej pasa, krytyki i chuj wie czego jeszcze.. Wiadomo że tworząc coś i dzieląc tym z ludźmi, robię to dlatego że czuję że to najlepsze co dotychczas zaproponowałem i odmienne zdanie zawsze sprawia że 'jest przykro', czy jakkolwiek to nazwać. Ale szczerze? Dla mnie tutaj Ty nie obrażasz płyty, formą tej 'recenzji' Ty obrażasz i płytę i nas. Ten album to dzieciak przy którym spędziliśmy dużo czasu, nad którym poszło sporo wyrzeczeń, pracy i łez więc będę go bronił.
odpowiedź na tę reckę: https://muzyka.interia.pl/recenzje/news ... RknfCX7OYs
beef na wallu Flinta
- mlody jelcz
- zielony skurwiel
snp w sumie dobrze podsumowalo
na ciebie mówią samosieja a na mnie zielony skurwiel
- sugarhill_notausgang
IMO wyważona spoko opinia i nie mam problemu, że artysta polemizuje z recenzentem na społeczniowcówce, o ile robi to na poziomie nieurągającym rozumowi i godności człowieka. A ta recka rzeczywiście za bardzo przypomina roast rapera zamiast oceny albumu.
No i myślę, że nikt by się za bardzo nie czepiał 6/10 czy nawet 5/10, ale 4 w sytuacji gdy Głowa z Ero dostają wysokie 8 i propsy za teksty to wygląda słabo.
No właśnie odniosłem wrażenie, że Mielzkiemu dostaje się za to samo, za co Flint propsuje innych. Choć generalnie się nie zgadzam, bo to spoko krążek, to uśmiechnąłem się przy ucieraniu nosa za hip-hopowość, z drugiej strony pamiętam X tekstów Flinta o tym, jak propsował Prawdziwość Dla Gry.
I też kłócenie się z Kaabanem odnośnie swojego LP jednak imo niepotrzebne, lepiej zlać niż recenzować recenzenta, tam i tak fani dyskutują za niego.
I też kłócenie się z Kaabanem odnośnie swojego LP jednak imo niepotrzebne, lepiej zlać niż recenzować recenzenta, tam i tak fani dyskutują za niego.
Dla mnie to chujowe, przecież wiadomo, że Mielzky w niczym nie przyzna mu racji choćby nie wiadomo co, więc dyskusja od samego początku nie ma sensu. A tak to się zesrał, bo ktoś nie skacze i nie klepie po pleckach 
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia