Gruby Mielzky - Do wesela się zagoi (2021)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Prez

Re: Gruby Mielzky - Do wesela się zagoi (2021)

Post autor: Prez »

na tym preorderowym cd są tylko instrumentale i remixy? bo nie mam jak sprawdzić póki co
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Awatar użytkownika
loco

Post autor: loco »

tak, wszystkie instrumentale + 3 remixy - dawny król, co to ten rap i do wesela się zagoi
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
Awatar użytkownika
unboxera

Post autor: unboxera »

unboxing edycji limitowanej
Awatar użytkownika
Pshemass1

Post autor: Pshemass1 »

No i chuj rozjebane, polata na membranie
Hyphap! |:rotfl: |
Awatar użytkownika
Jiigsi
good kid

Post autor: Jiigsi »

Kurde no to jest hip-hop, muzycznie jest dużo lepiej niż się spodziewałem i to mnie chyba najbardziej zaskoczyło przy odsłuchu. Mielon w swoim stylu, ciężko mi ocenić na ten moment czy lepiej tekstowo niż na komiku.

No, ale i tak wolę płytę z patr00 i wątpię, że to się zmieni kiedykolwiek w przypadku tego rapera
last.fm

She gon' make me feel nice, jiggy jiggy on deck
I got bare gyal 'round, jiggy jiggy on deck
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

Dobra płyta, ale tylko dobra. Mielon na swoim wysokim poziomie, czego można było się spodziewać. Goście dopasowani dobrze, pomagają, nie przeszkadzaja ( Małpa!, Sarius w końcu rapowo), Słoń tylko do wyjebania. Niestety za długa płyta (z 3 numery bym wyjebał), a Returnersi mają te swoje typowe brzmienia i zlewa się to w jedno. Top3 z płytki to na bank: Przewiew, Złoty Pałac, Cel
Bartuz

Post autor: Bartuz »

Z czego sampel/ gdzie jeszcze został użyty w tytułowym tracku?
Awatar użytkownika
loco

Post autor: loco »

@Bartuz tutaj

wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
bronek
FAJNOSLGWKOWICZ

Post autor: bronek »

przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Mam małego, a rapuję jakbym miał dużego
FunkyMen

Post autor: FunkyMen »

Wyrywkowo przesluchane ale już mogę powiedzieć że duże zaskoczenie ,niespodziewałem sie tak fajnego materiału. (Ale czy będę do tej płyty wracał częściej? ? :dunno:
Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master »

No i kurwa to jest dobry album. W ogóle bardzo szanuję Mielona, powoli wbija do topki moich ulubiony raperów.

Gościu po prostu robi dobrą robotę. Nie musi dokładać auto-tune czy jakiś kurwa śpiewów z pizdy, żeby płyta brzmiała świeżo, ona po prostu taka jest. Fajnie poskładane teksty, kawałki o czymś, dobre bity, featy. Tylko tyle i aż tyle. :bowdown:
Moje życie to rap
Iść za ekipę to rap
Mówić co boli to rap
Gliny pierdolić to rap
Gruba pajda to rap
Złoty kajdan to rap
Czarny Carhartt to rap
Tusz na kartkach to rap
Pełny hangar to rap
Silny Jak Nigdy przez 1.5 po Komika to rap
Widzę beton i tylko beton, gdy patrzę ślepo
Awatar użytkownika
clockers

Post autor: clockers »

spoko rozmowa z Mielonem, m.in. o niebycie, jakiego sięgnął w ostatnich latach, no i generalnie trochę osobistych wjazdów:

https://newonce.net/artykul/mielzky-smi ... msa-wywiad
bronek
FAJNOSLGWKOWICZ

Post autor: bronek »

Kurde, fajny ten wywiad, przed ta plyta nie bylem fanem mielona ale teraz juz jestem, muzycznie ostatnia plyta mnie kupila, a w wywiadach wydaje sie byc rownym gosciem i mowic z sensem, props
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Mam małego, a rapuję jakbym miał dużego
Awatar użytkownika
Megidox

Post autor: Megidox »

@bronek polecam jego streamy, Mielon to gosciu ktory moglby miec konto na Slizgawce w przeciwienstwie do wiekszosci sceny gdzie kij ktory wszedl w dupe wychodzi ustami
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Marcin Flint - język językiem, z tego tekstu aż kipi jakimś dziwacznym bezpośrednim problemem do twórcy. Sam w komentarzach niżej wspominasz o "znajomości z twórcą" - choć to duże słowo. To 'coś' się wylewa z linijek litrami niczym okres z bokserek piszącego je (to takie właśnie w stylu tej recki, musiałem). Pomijając już spłycanie całości do jakiegoś cholera Spike'a Lee i IPY, co jest kurczę mocno krzywdzące tak w moim jak i każdym przypadku to sugerowanie że 'płyta nie jest dobrze napisana' a równoległe propsy pod orzeł reszka jarek zabił leszka. Gdzieś się pogubiłem. Spoko, możemy sobie gadać o tych historiach że 'Każdy ma prawo do opinii' co nie. To zawsze urywa temat. Ten dopisek o 'priwach' to przecież poniżej pasa, krytyki i chuj wie czego jeszcze.. Wiadomo że tworząc coś i dzieląc tym z ludźmi, robię to dlatego że czuję że to najlepsze co dotychczas zaproponowałem i odmienne zdanie zawsze sprawia że 'jest przykro', czy jakkolwiek to nazwać. Ale szczerze? Dla mnie tutaj Ty nie obrażasz płyty, formą tej 'recenzji' Ty obrażasz i płytę i nas. Ten album to dzieciak przy którym spędziliśmy dużo czasu, nad którym poszło sporo wyrzeczeń, pracy i łez więc będę go bronił.
Psycha sitting?

odpowiedź na tę reckę: https://muzyka.interia.pl/recenzje/news ... RknfCX7OYs

beef na wallu Flinta
Awatar użytkownika
mlody jelcz
zielony skurwiel

Post autor: mlody jelcz »

snp w sumie dobrze podsumowalo
na ciebie mówią samosieja a na mnie zielony skurwiel
Awatar użytkownika
sugarhill_notausgang

Post autor: sugarhill_notausgang »

Jose pisze: 21 kwie 2021, 9:52Psycha sitting?
IMO wyważona spoko opinia i nie mam problemu, że artysta polemizuje z recenzentem na społeczniowcówce, o ile robi to na poziomie nieurągającym rozumowi i godności człowieka. A ta recka rzeczywiście za bardzo przypomina roast rapera zamiast oceny albumu.

No i myślę, że nikt by się za bardzo nie czepiał 6/10 czy nawet 5/10, ale 4 w sytuacji gdy Głowa z Ero dostają wysokie 8 i propsy za teksty to wygląda słabo.
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

No właśnie odniosłem wrażenie, że Mielzkiemu dostaje się za to samo, za co Flint propsuje innych. Choć generalnie się nie zgadzam, bo to spoko krążek, to uśmiechnąłem się przy ucieraniu nosa za hip-hopowość, z drugiej strony pamiętam X tekstów Flinta o tym, jak propsował Prawdziwość Dla Gry.

I też kłócenie się z Kaabanem odnośnie swojego LP jednak imo niepotrzebne, lepiej zlać niż recenzować recenzenta, tam i tak fani dyskutują za niego.
Awatar użytkownika
Kusmier

Post autor: Kusmier »

Dla mnie to chujowe, przecież wiadomo, że Mielzky w niczym nie przyzna mu racji choćby nie wiadomo co, więc dyskusja od samego początku nie ma sensu. A tak to się zesrał, bo ktoś nie skacze i nie klepie po pleckach :lol:
Awatar użytkownika
Megidox

Post autor: Megidox »

Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
ODPOWIEDZ