Jaden - ERYS (2019)
Re: Jaden - ERYS (2019)
po erys mam takie same odczucia jak po syre, z tym że pink jest gorsze niz blue
i tutaj mamy przyjemne featuringi
i tutaj mamy przyjemne featuringi
- krakowski łotr
Re: Jaden - ERYS (5/7/2019)
On My Own 
- przedszkolanek
co tu się wyrabia na produkcji
5 numer i już jestem totalnie rozjebany, aż bym sobie na tych bitach posłuchał jakiegoś dobrego rapera (na szczęście jakoś wymutowałem w głowie pierdolenie Jadena), niektóre bity idealne pod tylera
btw wie ktoś skąd u młodego wkrętka na grecką mitologię?
5 numer i już jestem totalnie rozjebany, aż bym sobie na tych bitach posłuchał jakiegoś dobrego rapera (na szczęście jakoś wymutowałem w głowie pierdolenie Jadena), niektóre bity idealne pod tylera
btw wie ktoś skąd u młodego wkrętka na grecką mitologię?
ej no to jest lepszy album niż się spodziewałem xD
to podstawa zachodniej cywilizacji, taka wkrętka powinna być u każdego ;]]
PINK jest ciut gorsze jednak od BLUE, ale wciąż, co za produkcja.
To trwa z 15 minut łącznie, a człowiek się czuje, jakby to co najmniej z 20 minut trwało, kocham. Reszta albumu jednak gorsza niż na Syre, ale szczerze, to spodziewalem się gorszego gniotu. A tu momentami jest ciekawie. Znowu dały o sobie znać kontakty i nieograniczone zasoby finansowe, bo trzeba powiedzieć, że Jaden chyba mniej się postarał o zainteresowanie uszu słuchacza, ale trudno się oderwać od tego, co w tle.

- przedszkolanek
nie che mi się wiele pisać, może jutro uzupełnię, ale poziom SYRE pobity pod każdym względem
Produkcja jeszcze lepsza (a przynajmniej ma jeszcze lepsze momenty niż poprzednio)
Jaden rapuje/śpiewa jeszcze gorzej (nie myślałem, że się da
)
PINK fajne produkcyjnie (ale nie urywa), najlepsze chyba przejście K/Noize, niestety przez konterową nijakość Smitha (na SYRE potrafił chociaż irytować) nie ma ten materiał żadnych granic, co w połączeniu z długością powoduje, że produkcja sobie płynie i w pewnym momencie (gdzieś po 40 minucie) zaczyna się zlewać, choć jest to ładne zlewanie się
frapuje mnie jeszcze ta punkrockowa "produkcja" Jadena (po której wszystko idzie w pizdu) - skąd popularność (punk/pop)rocka u czarnych raperów, którą można zauważyć ostatnimi czasy? Przez białych producentów itp.?
Produkcja jeszcze lepsza (a przynajmniej ma jeszcze lepsze momenty niż poprzednio)
Jaden rapuje/śpiewa jeszcze gorzej (nie myślałem, że się da
PINK fajne produkcyjnie (ale nie urywa), najlepsze chyba przejście K/Noize, niestety przez konterową nijakość Smitha (na SYRE potrafił chociaż irytować) nie ma ten materiał żadnych granic, co w połączeniu z długością powoduje, że produkcja sobie płynie i w pewnym momencie (gdzieś po 40 minucie) zaczyna się zlewać, choć jest to ładne zlewanie się
frapuje mnie jeszcze ta punkrockowa "produkcja" Jadena (po której wszystko idzie w pizdu) - skąd popularność (punk/pop)rocka u czarnych raperów, którą można zauważyć ostatnimi czasy? Przez białych producentów itp.?
B L U E > P I N K
chociaż na pierwszej połowie K się rozpływam
ale pomijając słabsze intro, ERYS wygrywa pod każdym względem.
Produkcyjnie jest conajmniej tak dobrze jak na poprzednim krążku, chociaż według mnie bardziej spójnie i przede wszystkim oryginalnie.
Jaden rozwinął warsztat, ciężko już mu zarzucić kopiowanie konkretnej osoby, a w takim NOISE ma więcej flow niż jakiś richthekid na całą płytę. Goście również się postarali, Kudi tak dobrze nie nucił od KSG, a z Rockym i Tylerem widać że po prostu dobrze sie dogadują
Nie ma co sie oszukiwać, nie jest to żadne wybitne dzieło głównie dzięki chujowości gospodarza, ale dla mnie i tak chyba top3 najciekawszych pozycji w tym roku
do zobaczenia w kato Jaden ;*
e: melon co ty pierdolisz gdzie tu niby astroworld słychać
chociaż na pierwszej połowie K się rozpływam
ale pomijając słabsze intro, ERYS wygrywa pod każdym względem.
Produkcyjnie jest conajmniej tak dobrze jak na poprzednim krążku, chociaż według mnie bardziej spójnie i przede wszystkim oryginalnie.
Jaden rozwinął warsztat, ciężko już mu zarzucić kopiowanie konkretnej osoby, a w takim NOISE ma więcej flow niż jakiś richthekid na całą płytę. Goście również się postarali, Kudi tak dobrze nie nucił od KSG, a z Rockym i Tylerem widać że po prostu dobrze sie dogadują
Nie ma co sie oszukiwać, nie jest to żadne wybitne dzieło głównie dzięki chujowości gospodarza, ale dla mnie i tak chyba top3 najciekawszych pozycji w tym roku
e: melon co ty pierdolisz gdzie tu niby astroworld słychać
możesz mi mówić daquan
ej dobra podziele sie z wami bo wymyśliłem suszarkę:
Spoiler
syre - kiedyś ludzie ją myli a teraz jej słuchają
If the streets were a coin won't be head or tails
Would be death or jail, two fails, I got the better L.
Would be death or jail, two fails, I got the better L.
To moja pierwsza płyta Jadena którą przesłuchałem, z amerykańskim rapem mam dużo mniej wspólnego niż z PLHH, ale nadrabiam. PINK
, potem robi się gorzej. Szczególnie track z Tylerem jest dla mnie trochę nijaki, a liczyłem na dużo więcej. Na plus Again, Summertime in Paris i Blackout gdyby był nieco krótszy. Ogólnie jaranko, ale jestem dopiero po pierwszym odsłuchu. Potem biorę się za Syre.
Coś takiego dziś wleciało na yt:
Cały album dopiero sprawdziłem po genialnym koncercie u nas i polecam, solidna rzecz

Cały album dopiero sprawdziłem po genialnym koncercie u nas i polecam, solidna rzecz

-
3rzypo3rzy
Dałbym sobie uciąć, że ten teledysk był już wrzucany pod koniec wakacji.

ta różowa kominiara zajebiście mu fituje
Te klipy są tak przyjemne dla oka, uwielbiam to.
- przedszkolanek
to było official audio, gdzie on robił podobne ruchy na samochodzie3rzypo3rzy pisze: ↑19 lis 2019, 11:38 Dałbym sobie uciąć, że ten teledysk był już wrzucany pod koniec wakacji.![]()
![]()
Jaden, Trinidad James - Mission