Jaden - ERYS (2019)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Awatar użytkownika
kelsohmm

Jaden - ERYS (2019)

Post autor: kelsohmm »

OKŁADKA
Obrazek
1. P
2. I
3. N
4. K (with Lido)
5. NOIZE (feat. Tyler, the Creator)
6. i-drip-or-is
7. Again (feat. SYRE)
8. Got It
9. Fire Dept
10. Mission (with Trinidad James)
11. Summertime In Paris (feat. Willow)
12. Blackout
13. Pain
14. Chateau (feat. A$AP Rocky)
15. On My Own (feat. Kid Cudi)
16. Riot
17. ERYS

deluxe:
18. Beautiful Disruption
19. Somebody Else
20. Ghost (feat. A$AP Rocky) [Remix]

https://music.apple.com/us/album/erys/1470177631
SPOTIFY
YOUTUBE

w oczekiwaniu na ERYS, Jaden wypuścił EPke "ERYS IS COMING". 3 numery, first time on the erys shit, sprawdzac bo fajne (Pass :oops: )
SPOTIFY
możesz mi mówić daquan
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Re: Jaden Smith - ERYS (2019?) *ERYS IS COMING EP OUT NOW*

Post autor: instinkt »

niestety ale Jaden aktualnie nie ma już nic ciekawego do zaprezentowania
B L U E to był jego prime, gdyby to wyszło jako EP to 10/10 klasyk w dniu premiery
SYRE było robione pare ładnych lat i wyszło spoko mimo że miało oczywiste wady
a teraz wszystko co wypuszcza brzmi jak robione na siłe byle szybciej i bardzo traci na jakości
Awatar użytkownika
kelsohmm

Re: Jaden Smith - ERYS (2019?) *ERYS IS COMING EP OUT NOW*

Post autor: kelsohmm »

oczywiście nie masz racji, ale zrozumiesz jak wyjdzie ERYS

Jaden na Fest Festival w Chorzowie
możesz mi mówić daquan
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Re: Jaden Smith - ERYS (5/7/2019)

w piątek
features: Kid Cudi, Tyler the Creator, A$AP Rocky (x2), Trinidad James, Willow, Lido & Tyler Cole.

standard has 17 tracks with a runtime of 1 hour and 9 minutes. The deluxe has an additional 3 tracks, adding 10 minutes to the runtime.
jednym z tych bonusów ma być GHOST z Rocky'm który wyciekł jakiś czas temu

+ nowy numer

i jest też już page na itunes z tracklistą, wszystko dodane do pierwszego posta
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Re: Jaden Smith - ERYS (5/7/2019)

Post autor: przedszkolanek »

nareszcie, niepokoi tylko ta długość, pewnie nie obejdzie się bez obowiązkowej dawki spierdolonych cohelizmów na skitach, psujących cały album,
najbardziej ciekawy jestem PINK, ciekawe czy udźwignie poziom BLUE
btw co z Goku? nie było to hiper wybitne i nie zmieniało oblicza rapgry, ale na dodatkach bym chętnie sobie posłuchał
wlazłem sobie na jego spoti i właśnie zdałem sobie sprawę jak dużym on jest już graczem, 5 mln słuchaczy w miesiącu bez żadnych ruchów :shock:
Awatar użytkownika
crbn

Re: Jaden - ERYS (5/7/2019)

Post autor: crbn »

Godzina i dziesięć minut? To już teraz mogę napisać, że to nie będzie nic ciekawego. SYRE miało prawo być tak długie, bo było komponowane przez kilka lat przez najlepszych inżynierów. Tutaj dostajemy płytę całkiem niedawno wypuszczoną po tym jego ostatnim flopie. Dla muzyki Jadena byłoby najlepiej, gdyby zadawał się mniej z Tylerami/ASAPami i przestał być alternatywnym na siłę. Tak, wiem, że to niemożliwe.
Obrazek
Awatar użytkownika
gawi

Post autor: gawi »

SYRE to jeden z najgorszych albumów poprzedniego roku. ERYS pewnie dołączy do tego grona w tym roku :lol:
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)

viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
Awatar użytkownika
crbn

Ale SYRE wyszło dwa lata temu. A żeby powiedzieć, że to jeden z najgorszych albumów, to woo, chyba trzeba mało albumów przesłuchać chyba.
Obrazek
Awatar użytkownika
chozen

Post autor: chozen »

oczywiście czekam i beka z oceniania albumu nie dość, że przed premierą, to jeszcze po jego długości trwania czy przez pryzmat poprzedniego krążkaxD

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
wtt

Post autor: wtt »

gawi pisze:SYRE to jeden z najgorszych albumów poprzedniego roku. ERYS pewnie dołączy do tego grona w tym roku :lol:
Jak niejeden z najgorszych ostatnich 5 lat :dunno:

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
gawi

crbn pisze: 04 lip 2019, 9:22 Ale SYRE wyszło dwa lata temu. A żeby powiedzieć, że to jeden z najgorszych albumów, to woo, chyba trzeba mało albumów przesłuchać chyba.
No to 2 lata temu , whateva. Najwidoczniej tak mnie zachwycił, że zapomniałem że to już dwa lata. Nie wiem czy około 150 albumów (różne gatunki) to mało, bo gdzieś tyle słucham rocznie, ale w 2017 w samym rapie gorsze było tylko chyba Wu Tang - The Saga Continues albo Public Enemy (no ale nie porównujmy gówniarza ze starymi dziadami, które swoje dla tej muzyki zrobili lata temu). No dobra znalazłem (wertuję RYM) - gorsi byli (albo równie chujowi) Vic Mensa, French Montana, G-Eazy, Logic, Macklemore i DJ "Łi da best" Khaled. Zacne grono, nie ma to tamto :rotfl: .

[mention]chozen[/mention]
niestety takie realia, jak gość swoim debiutem tak rozczarował to nie widzę powodu żeby czekać na sofomor (pozdro porcys), zwłaszcza że single nie zachwycają. typ jest irytujący jak mało kto, chociaż dam mu szansę i przesłucham album, jak zbierze trochę pozytywnych recenzji; jeśli nie to nie będę tracił swojego cennego czasu. no i dochodzimy tu do czasu trwania albumu - nie pamiętam jaki album z taką ilością numerów i trwający 70 (!) minut mnie ostatnio zachwycił. jestem zdania że prawie niemożliwe jest zrobić album tak długi, który będzie bardzo dobry, a już na pewno nie wtedy kiedy nazywasz się jaden smith. mogę się założyć, że erys nie dostanie za wielu pozytywnych recenzji od znaczących portali/recenzentów
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)

Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

Syre to spokojnie top 15 ostatnich lat, a gdyby ten album skrócić to długości illmatika to kto wie, może i top8.

ERYS jest na najlepszej drodze aby sukcesu poprzednika nie powtórzyć, no i ta długość
Haczapurjan pisze: 07 kwie 2026, 17:31 Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
Awatar użytkownika
crbn

Przecież SYRE nie może być jednym z najgorszych albumów ostatnich lat choćby ze względu na produkcję, do której pewnie sam Jaden nie dołożył swojej ręki, ale po prostu ona jest momentami tak bogata, że wstyd to przyrównywać do Vica Mensa.
Obrazek
Awatar użytkownika
gawi

No widzisz jaki zdolny ten Jaden, że nawet z zajebistą produkcją a’la Kanye West zrobił album tak słaby jak SYRE. Ja rozumiem, że komuś może się podobać, ale właśnie komuś nie bardzo osłuchanemu w dzisiejszym rapie. Więc dziwi mnie to, że tak bronisz tej płyty, bo z tego co kojarzę na tym i poprzednim forum to słuchasz bardzo dużo różnych rzeczy więc jesteś z tych osłuchanych i "kumatych" ;)

Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

gawi pisze: 04 lip 2019, 20:48 Ja rozumiem, że komuś może się podobać, ale właśnie komuś nie bardzo osłuchanemu w dzisiejszym rapie
Ja jestem osłuchany, a SYRE i tak mi się podoba :dunno: Owszem, ma ta płyta naiwne momenty, tanie, populistyczne gadki, dłużyzny, ale te wady i tak są przykrywane przez produkcję, flow Jadena, brzmienie. Nie jest to słaba płyta, a Jaden nie jest słabym raperem - po prostu bywa tendencyjny
Haczapurjan pisze: 07 kwie 2026, 17:31 Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

Post autor: koniec »

gawi pisze: 04 lip 2019, 20:48 Ja rozumiem, że komuś może się podobać, ale właśnie komuś nie bardzo osłuchanemu w dzisiejszym rapie
najpierw instint mi mówi, że jak się jaram schafterem to pewnie moje horyzonty muzyczne kończą się na polskim rapie, teraz gawi mi mówi, że nie jestem za bardzo osłuchany w dzisiejszym rapie, kurde będę musiał się osłuchać bo SYRE mi się podobało

a tak na poważnie to zawsze beka z takich tez
Awatar użytkownika
crbn

gawi pisze: 04 lip 2019, 20:48Więc dziwi mnie to, że tak bronisz tej płyty, bo z tego co kojarzę na tym i poprzednim forum to słuchasz bardzo dużo różnych rzeczy więc jesteś z tych osłuchanych i "kumatych" ;)
Nie do końca, jeśli Ty robisz faktycznie 150 płyt rocznie, to ja mniej. :D I ja SYRE nie wynoszę na piedestał, po prostu na poczekaniu znalazłbym z 10 gorszych projektów wydanych w 2k17, gdzie ani produkcja, ani gospodarz didn't deliver. A tamta płyta miała niesamowicie mocne momenty jak BLUE (do dziś uważam to za majstersztyk i tu czuć po prostu, że to było co najmniej ze dwa lata roboty nad tym) czy Falcon, nawet potrafił zrobić coś dla radia jak Icon i nie byłoby to tak złe. Nie wypada tego porównywać nawet do tego ostatniego solo G-Eazy'ego, które nie było pójściem w konkretny kierunek, tylko kręceniem się w niewiadomym punkcie.
Obrazek
Awatar użytkownika
gawi

Może i macie rację, ale ja jakoś nie potrafię się przekonać do tego albumu. Uważam, że obecnie, kiedy czasu dla siebie coraz mniej (rodzina, dzieci, praca itd), po co tracić go na coś nawet jeśli nie najgorszego to mocno przeciętnego. Zbyt dużo dzieje się w muzyce, przynajmniej z mojej perspektywy, łatwo porzucam projekty, które mnie czymś do siebie nie przyciągną, a SYRE daleko do tego.

Awatar użytkownika
crbn

Ja też w ostatnim czasie robię odsiewy i zostawiam na karcie tylko to, czego jestem pewny. Syre tam w sumie nie ma, ale od czasu do czasu wrzucę na Spotify, bo po premierze byłem pozytywnie zaskoczony albumem i pamiętam to do dziś.
Obrazek
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

co do SYRE to wiadomo że to nie jest kurwa jakiś mega album, ale żeby nie docenić tego openera co tam jest to trzeba być ignorantem
potem jest kurwa w kratke, częściej gorzej niż lepiej ale nie chujowo - świetne Fallen, Falcon i Icon oraz pare innych słuchalnych lecz na ostro podjebanych patentach mocno inspirowanych :lol: jak Watch Me (Black Skinhead x Surfin')
ja osobiście wystawiłem SYRE 3* na RYMie (o pół oceny w góre za B L U E które jako EP byłoby 10/10) i dodatkowo najebałem 600 scroblli na lascie (z czego 300 z nich na B L U E) więc coś w sobie miał ten materiał - ale oczywiście nie wracam do niego, oprócz właśnie openera w formie EP oraz Fallen które normalnie u mnie śmiga na playliscie w rotacji

w P I N K też Willow se wjeżdża w 1 części
ale całość jakieś 600x nudniejsza w kwestii tego co się dzieje na produkcji niż B L U E
no i ten ultra chujowy efekt na wokalu :dunno:

Fire Dept to jakiś wyższy lot
ODPOWIEDZ