Najgorszy raper

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Najgorszy z najgorszych to:

Czas głosowania minął 28 sie 2019, 16:19

Tomb
1
2%
Filipek
10
17%
Edzio
11
19%
Kartky
6
10%
W.E.N.A.
1
2%
TPS
2
3%
Eripe
3
5%
Żurom
22
38%
Kali
1
2%
Bosski Roman
1
2%

Liczba głosów: 58

Awatar użytkownika
2rzyn

Re: Najgorszy raper

Post autor: 2rzyn »

Smiesznie sie czyta te komentarze majac w pamieci propsy niektorych forumowiczow dla eripe, buczerow, kartkow, i reszty. A jak ktos naposal ze eripe chujnia to byl zjechany na forum :)

Za kilka lat do tego tematu dolacza bedoes i kaz
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
YKCUL

Post autor: YKCUL »

Serio jedynym rozsądnym wyborem jest Żurom ew. Gandzior aka GandiGanda
NOWY FORUM ŚLI**
TYLKO NIE RAPOWY
Spoiler
Obrazek
lysy

Post autor: lysy »

2rzyn pisze: 30 cze 2019, 10:46 Smiesznie sie czyta te komentarze majac w pamieci propsy niektorych forumowiczow dla eripe, buczerow, kartkow, i reszty. A jak ktos naposal ze eripe chujnia to byl zjechany na forum :)

Za kilka lat do tego tematu dolacza bedoes i kaz
pamiętam stare tematy o eripe, w których leciały bowdowny za każdą kolejną srakę, jaką wypuszczał ten łak :lol: a co do kaza, to zupełnie poważnie myślę, że może tak być i za pięć lat ślizgowicze może nie będą go typować jako najgorszego rapera, ale całkowicie o nim zapomną, imo ten typ nie przetrwa próby czasu (w przeciwieństwie do belmondo)
Awatar użytkownika
Whtn

Post autor: Whtn »

Nie wytrzyma próby czasu dlatego wydane 5 lat temu SCiB zajęło wysokie miejsce w ostatnim plebiscycie, a radio gruz było w top 10 :bowdown:
Puknijcie się w łeb czasem xD
3rzypo3rzy

Post autor: 3rzypo3rzy »

Wena serio? Ja wiem, że jest teraz moda na hejtowanie go (najczęściej słusznie), ale stawianie go na jednej linii z Żuromem? Zresztą nie wiem, czy Żuroma można serio traktować jako rapera. Odrzucając raperów z ulicznego środowiska to zastanawiałbym się nad Bosskim Romanem (komentarz zbędny), Zbuku (jedna niezła zwrotka w całej karierze), Filipek (pomijając flow, to jego panczlajny w trackach są słabiutkie jak na bitewnego rapera), Bilon (tyle lat na scenie, a wciąż bez dobrej zwrotki).
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

Whtn pisze: 30 cze 2019, 13:04 Nie wytrzyma próby czasu dlatego wydane 5 lat temu SCiB zajęło wysokie miejsce w ostatnim plebiscycie, a radio gruz było w top 10 :bowdown:
Miałem to samo pisać, nie jestem wielbicielem Kaza, ale to jest w ogóle inny kaliber niż asłuchalny ecipe
Haczapurjan pisze: Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

lysy pisze: 30 cze 2019, 12:35 za pięć lat ślizgowicze może nie będą go typować jako najgorszego rapera, ale całkowicie o nim zapomną, imo ten typ nie przetrwa próby czasu
Obecnie Kaz przetrwał już dłuższą próbę czasu od połowy kiedyś-popularnych na slizgu raperów i bliżej mu do statusu bożka (oczywiście z dużo mniejszą fascynacją w porównaniu do choćby złotych czasów Laika czy Bonsona), niż kogoś, o kim ludzie mieliby zapomnieć. Zupełnie inny tier niż Eripe.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
DeDoK

Post autor: DeDoK »

Bożek jest jeden i jest to Smarki, pozdro
Awatar użytkownika
guzi

Post autor: guzi »

brakuje szczekacza kaza bałagana i rapera typu hewra srającego na majka za każdym jebanym razem
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

^weźcie zbanujcie
Haczapurjan pisze: Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
lysy

Whtn pisze: 30 cze 2019, 13:04 wydane 5 lat temu SCiB zajęło wysokie miejsce w ostatnim plebiscycie, a radio gruz było w top 10
SWN pisze: 30 cze 2019, 13:40 Zupełnie inny tier niż Eripe.
to raczej oczywiste i nie zrównuję kaza z eripe (jeśli tak zabrzmiało, to nie o to mi chodziło), bo ten drugi to dla mnie osobiście jeden z najchujowszych grajków w polsce i jakimś ślizgowym bożkiem też nigdy nie był. natomiast nie wiem, czy można mówić o przejściu próby czasu ze względu na to, że jego album sprzed trzech lat znalazł się w tegorocznym top10, a jego epka sprzed pięciu zajęła wysokie miejsce, w dodatku epka nagrana z według mnie znacznie podwyższającym poziom ziomeczkiem
Ostatnio zmieniony 30 cze 2019, 14:12 przez lysy, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ema

Post autor: Ema »

obecnie zdecydowanie numerem uno jest Kizo, gość jest tym czym pare lat temu był Kubix, dalej w kolejce stoją gangusy z 2115 i sbmafijka, bor i ex listonosz
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

lysy pisze: 30 cze 2019, 14:09 natomiast nie wiem, czy można mówić o przejściu próby czasu ze względu na to, że jego album sprzed trzech lat znalazł się w tegorocznym top10, a jego epka sprzed pięciu zajęła wysokie miejsce, w dodatku epka nagrana z według mnie znacznie podwyższającym poziom ziomeczkiem
To teraz pytanie ile lat minimum uważamy za miarodajną próbę czasu? To wspomniane pięć lat jest w przypadku naszego kraju całkowitą długością karier znacznej części raperów, gdzie zdążyli w tym czasie wydać nielegale, zagrać w possecutcie Młodych Wilków Popkillera, puścić chujowy legal i wyparować, a Kazek póki co jest w najgorszym wypadku lekko za swoją górką (w kategorii czysto popularnościowej nawet jej jeszcze nie osiągnął).

Nie każdemu będzie dane longevity Pezeta czy Mesa, ale samo to, że może patrzeć w ich stronę i walczyć o miano jednej z najlepszych dyskografii jest już wystarczającym wyróżnieniem.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
lysy

SWN pisze: 30 cze 2019, 14:15 To teraz pytanie ile lat minimum uważamy za miarodajną próbę czasu?
bardziej okolice dziesięciu niż okolice pięciu, bo nie jest to związane z tym, jak długo trwają kariery innych, a jedynie z percepcją słuchaczy. niczego nie odejmuję kazowi twierdząc, że nie nadeszła jeszcze jego próba czasu, bo ta dopiero nadejdzie i porozmawiamy za te kilka lat o tym, czy z chęcią wracamy jeszcze do jego nagrywek. stwierdziłem wyżej, że wydaje mi się, że tak nie będzie, a czy miałem rację, to dopiero zobaczymy
ksiazenieporzadek

Post autor: ksiazenieporzadek »

Z tych co obecnie na hajpie to:
Kizo
Blacha

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
scarz

Post autor: scarz »

3rzypo3rzy pisze:Wena serio? Ja wiem, że jest teraz moda na hejtowanie go (najczęściej słusznie), ale stawianie go na jednej linii z Żuromem? Zresztą nie wiem, czy Żuroma można serio traktować jako rapera.
Podbijam w stu procentach. Nie wiem, jak najebane we łbie trzeba mieć, żeby Wenę stawiać w jednym rzędzie z Żuromem, Fu, Gandziorem, czy Zbukiem. Rozumiem, że można go nie lubić, jako człowieka, bo stał się karykatura samego siebie, ale raperem w zależności od gustu jest dobrym/średnim/trochę poniżej przeciętnej.

Żuroma absolutnie liczę, jako rapera - ma chłop dwa legale na koncie, beef z Peją, ciężko twierdzić, że chłop nie jest raperem. Choć dla mnie jest takim „antyraperem” - każdy z nas, jak tu stoimy napisałby i zarapowałby zwrotkę lepiej niż on. Facet był zaprzeczeniem jakiegokolwiek wyczucia rytmu, flow, czy umiejętności pisania. Ktoś pamieta jeszcze jego wersy o włosach partnerki, że są „jak rzodkiewki zanurzone w miodzie”? Choćbym rok siedział nad kartką czegoś takiego bym nie wymyślił.

Awatar użytkownika
svnchez

Post autor: svnchez »

Nie lubię weny i lubię czasami naciągać rzeczywistość, ale nawet ja z czystym sumieniem nie mógłbym zaglosować na szafiarkę
Robert Lewandowski pisze:Dobra, puściliście już swoje numery, a teraz wjeżdża ZBUKU
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

SWN pisze: 30 cze 2019, 13:40
lysy pisze: 30 cze 2019, 12:35 za pięć lat ślizgowicze może nie będą go typować jako najgorszego rapera, ale całkowicie o nim zapomną, imo ten typ nie przetrwa próby czasu
Obecnie Kaz przetrwał już dłuższą próbę czasu od połowy kiedyś-popularnych na slizgu raperów i bliżej mu do statusu bożka (oczywiście z dużo mniejszą fascynacją w porównaniu do choćby złotych czasów Laika czy Bonsona), niż kogoś, o kim ludzie mieliby zapomnieć. Zupełnie inny tier niż Eripe.
[mention]SWN[/mention]

Bonson serio zbierał taką ilość propsów na forum jak Laik w złotych czasach? Jeśli chodzi o mnie to jest on w moim top3 polskich raperów, ale wydaję mi się, że na forum nie było takiego zamieszania związanego z w/w Damianem. Jeśli się mylę to soruwa.

//WENA w ankiecie to jakiś żart, bez przesady
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
lysy

bonson miał pierwsze miejsce w którychś ślizgerach
Awatar użytkownika
KillerCroc

Post autor: KillerCroc »

Przecież Bonson na forumku był proposowany od zawsze. Nie miał może jako takiej opinii Boga jak Laik czy Smarki ale raczej zawsze miał ciepły odbiór. Postanawia Umrzeć 4 miejsce w Slizgerach, Bonsoul 1 miejsce, HPPH zwykle wymieniania w człowóce płyt podziemia wszelakie patronaty, nawet okazjonalnie postował, do tego taki swojski kontakt z SoulPetem którego już chyba można nazwać bożkiem forumowym jeśli chodzi o stronę muzyczną.
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
ODPOWIEDZ