co najpierw od...?

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów spoza naszego kraju.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Awatar użytkownika
BENGAL

Re: co najpierw od...?

Post autor: BENGAL »

vampmoney pisze: 19 wrz 2019, 19:39
vampmoney pisze: 20 kwie 2019, 12:19 Uwielbiam Capo Plazę, bardzo lubię laiounga, luche, sferę i nie przepadam za dark polo gang i na tym się kończy moja znajomość Włoskiego trapanda a kocham ten język, byłby ktoś w stanie polecic nowe świeże włoskie rzeczy? Albo tez klasyki jeśli takowe mają
podbijam swój stary post bo nie dostałem odpowiedzi :(
zapierdol sobie tedua jak nie znasz. ja tam nie moge ich wszystskich sluchac
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Co od Chief Keefa oprócz Finally Rich? Może być zbieranina kawałków w formie playlisty na YT/Spotify.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
TheD

Post autor: TheD »

Usunięto
Ostatnio zmieniony 23 lut 2023, 18:07 przez TheD, łącznie zmieniany 1 raz.
RIP Earl "DMX" Simmons - 1970-2021 [*]

#freeardrian

https://youtu.be/eFTlFPRCytU
Awatar użytkownika
Whtn

Post autor: Whtn »

O stary, powiedziałbym, że wszystko ale to nie takie proste :lol: zacząłbym od początku tzn Bang 1 i Back From the Dead jako te najbardziej drillowe i łącznie z Finally Rich właściwie najbardziej przystępne. Później coś z lean ery czyli Bang 2 lub Almighty So, jeżeli to ci podejdzie to warto sprawdzić chyba najtrudniejszy i najbardziej awangardowy materiał Keefa czyli Back from the Dead 2, broń boże od tego nie zaczynaj bo się zrazisz :D później już właściwie możesz sprawdzać to co akurat zobaczysz na datpiffie, Bang 3, wspomniany GloToven czy Thot Breaker.
Awatar użytkownika
Chojny

Post autor: Chojny »

a ja wręcz przeciwnie - polecam wskoczyć od razu na głęboką wodę i dostać w ryj od "back from the dead 2" :D
nie ma szybszego kursu na temat tego czym jest i czym chciałby być chicago drill
Awatar użytkownika
JoeyJoeJoe

Post autor: JoeyJoeJoe »

Pamiętajcie że najlepiej się słucha chronologicznie
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
Awatar użytkownika
niuhniuh

Post autor: niuhniuh »

Co najpierw z solówek Juicy J?
Awatar użytkownika
Yayo

Post autor: Yayo »

"Stay Trippy" lubię najbardziej i jest chyba najbardziej przystępna.
Awatar użytkownika
niuhniuh

Post autor: niuhniuh »

dzięki, sprawdzę
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

ostatnimi dniami wracałem i katowałem mocno wczesnego keefa (tak do bftd2 włącznie) i na tym bftd2 się własnie zatrzymałem i repeatowałem hardo, coby kurwa płytkę "doszanować" bo pomimo pewnie z 30+ odsłuchań onegdaj, to zawsze mi gdzies ona ginęła między bftd jedynką a bang 3 a wracałem właśicwie tylko do moich ukochanych faneto, who is that i bs, no i tak se napierdalam to ostatnio i jest grubo, ale ja nie o tym bo keef to keef i goat zdecydowany

@vampmoney bardzo mocno mi zachwalałeś swego czasu duwapa kajna i argumentowałeś że bftd2 to biblia jego brzmienia, no i nie będę ukrywał że gdy skipowałem tego czarnucha gdzieś na plejlistach na yt to ni huja tego nie poczułem, ale tera postaram się być open minded obiecuje i prosze mi tu rozpisać pięknie w jakiej kolejności sprawdzać jego materiały

pozderko
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Awatar użytkownika
fromage
Zbanowany

Post autor: fromage »

Co najpierw od UnoTheActavist ? Najlepszy kawalki/projekty
Chief Keef pisze: I'm so fly, I'm so fly, in Hawaii eating Thai
You gotta pay me for a comment, and that comment might be why
Asian ho, say she think I'm nice, why 'cause I eat rice?
Bitch, I'm mean, go and get your things, you can spend the night
Awatar użytkownika
aes

Post autor: aes »

fromage pisze: 22 gru 2020, 13:26 Najlepszy kawalki/projekty
Nie od niego kawałek ale jeden z lepszych featów
1# fan francuza mordo
TheD

Post autor: TheD »

Usunięto
Ostatnio zmieniony 26 lut 2023, 1:08 przez TheD, łącznie zmieniany 1 raz.
RIP Earl "DMX" Simmons - 1970-2021 [*]

#freeardrian

https://youtu.be/eFTlFPRCytU
Awatar użytkownika
sebring

Post autor: sebring »

zacznijmy od tego że organized konfusion >>> monch solo, polecam debiut i kultowe w truskulowych kręgach stress the extinction agenda
a co do solo to przecenione są te albumy, szczególnie debiut, który jest nieco moim zdaniem nierówny i ma kilka potworków
ogólnie to ptsd zdecydowanie najlepsze, dość osobisty materiał z mocnymi lyricsami od gościa który po prostu świetnie pisze, ale produkcyjnie trochę różnie, jak na kazdym jego solo materiale zresztą

Dodano po 2 minutach 35 sekundach:
od uno live shyne die zdaje mi się najlepszym wejściem w jego twórczość, ale to ogólnie zależy jak się zapatrujesz na klimaty rapów tego typu
♫ Beefing with my chick while I'm in jail ♫
Awatar użytkownika
many-s

Post autor: many-s »

@przedszkolanek zaraził mnie chopped & screwed z Moonlight. Podrzuć coś jeszcze, jakieś utwory the best of chopped & screwed.
Albo może @ZRO , z którym mam bardzo zbliżony gust muzyczny
Awatar użytkownika
ZRO

Post autor: ZRO »

Ja to tam bardziej klasyczne rzeczy z tego lubię. Podrzucam to co pisałem w temacie o DJ-u Screw. Choć tych chapterów są pewnie i setki z muzyką jak w stacji radiowej - od rapu z każdej części Stanów, po Ricka Jamesa i klimaty soul/rnb/funk, aż po Philla Collinsa.

- June 27 - najbardziej znana rzecz od Screw i ekipy. Klasyczna sesja freestylowa.
- oczywiście 3 'n the Mornin' (pt. 2 i pt. 1)
- może Leanin’ On A Switch? jest tu klasyczny freestyle Peepin In My Window od Lil Keke & Big Pokey
- Wineberry Over Gold - West Coast + free w wykonaniu Fat Pata. Pac, Quik, E-40, Spice 1 i wielu innych. Przyjemny materiał.
- Flippin On A Sunny Day i 5:00 AM z westem. Zawsze dobrze brzmiały spowolnione kawałki z zachodniego wybrzeża
- Ridin' Dirty z UGK jest ciekawe
Coś tam pewnie dopiszę później.

Tutaj do wyboru, do koloru masz nowe rzeczy przerabiane przez DJ-a Slim K. Savage Mode, Key Glock itd.
- Dj Big T - LNDN DRGS Purp Promenthazine Aktive
- tu jest pełno rzeczy od OG Ron C & The ChopStars. Fajnie Larry June brzmi, Le$ itp. luzacy.
Od razu napiszę, że nie są to jakieś the best of, tylko sam sobie zobaczysz, czy coś Ci się spodoba z tego.

e.
od Screw jeszcze lubię:
DJ Screw - Chapter 070 Endonesia - UGK, dużo Westu, 8Ball & MJG, BTnH.
z innych:
City of Syrup - Big Moe - Wreckchopped and Screwed
Ostatnio zmieniony 25 sty 2021, 17:51 przez ZRO, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

many-s pisze: 23 sty 2021, 9:24 przedszkolanek zaraził mnie chopped & screwed z Moonlight. Podrzuć coś jeszcze, jakieś utwory the best of chopped & screwed.
szczerze to się nie znam jakoś bardzo xDDD
do tego co podał ZRO, dodałbym tylko All Screwed Up 2
nie wiem też czy wiesz, ale SUGA lubianej przez ciebie Megan Thee Stallion doczekała się jakiś czas temu chopnotslop wersji, całkiem przyjemne, może ci podejdzie
Awatar użytkownika
many-s

Post autor: many-s »

Dzięki chłopcy, będzie badane.
ODPOWIEDZ