Cyberpunk 2077 [10.12.2020]
Moderator: con shonery
Re: Cyberpunk 2077 [10.12.2020]
@ksiazenieporzadek
ja zajebałem speedruna,nie robiłem pobocznych oprócz Panam i skończyłem gierke w 20h,poszedłem na współpracę z Arasaką,tylko dlatego że się bałem że Panam zginie w ostatniej misji xD a na końcu i tak wybrałem powrót na Ziemie i się wkurwiłem troszkę że potem nie ma zakończenia jak z Nomadami tzn,nie mogę sobie pojechać do Panam i spierdolić z Night City
-
genocidegeneral
XD

Spoiler

"A cop yells, "do not run I will [in the future] shoot!" This phrase is meaningless to the nigger. In the nigger's mind he has two choices: be detained by the cops, or run and be free."
Odpaliłem sobie na Stadii. Coś pięknego. Zero problemów, zapłacone tylko za gierke i nara.
- cloud
- chmura
nie mam opcji z 'J', tak samo nie mam kategorii 'rupiecie' sprzedając chociażby itemy w skrzynce
Dodano po 13 minutach 1 sekundzie:
dobra, jestem down jak chuj. zapomniałem o perku, który automatycznie rozbiera te itemy do craftingu
doszedłem do ostatniej misji i point of no return
ale to jest smutne, że najsilniejszą stroną tej gry miała być fabuła, a to jest takie kurwa krótkie i nieciekawe, że aż przykro xD
ta główna misja z dwoma gangami na pacyfiku to jest esencja cyberpunka. 5 minut wprowadzenia, 10 minut robienia misji, wybór, nara
ale to jest smutne, że najsilniejszą stroną tej gry miała być fabuła, a to jest takie kurwa krótkie i nieciekawe, że aż przykro xD
ta główna misja z dwoma gangami na pacyfiku to jest esencja cyberpunka. 5 minut wprowadzenia, 10 minut robienia misji, wybór, nara

ソロで帰る道すがら
挨拶さえもできないさ
待っても去っても変わらない
そうだ! これからだぜ?
-
genocidegeneral
crafting w tej grze jest straight up broken
składasz maxdoc mk 1 z 4 commonów i jednego uncommon componentu, a po rozłożeniu go na części masz 4 common i 7 uncommon
a jestem dopiero w 1/3 tego wideo
Spoiler

a jestem dopiero w 1/3 tego wideo
"A cop yells, "do not run I will [in the future] shoot!" This phrase is meaningless to the nigger. In the nigger's mind he has two choices: be detained by the cops, or run and be free."
Tzn nie ma zbytnio jak tego połączyć, albo czyszczę hakami całą bazę, albo wybijam snajperów i tych co są na tyłach, a jak zostanie 4/5 to wlatuje ostrzami.
Głównie zwarcie i wypalenie synaps, ale teraz zbieram lv żeby mieć odpalenie granatu.
BTW. Testował ktoś wszczep wyrzutnia rakiet? Warto w to inwestować?
-
ksiazenieporzadek
Spoiler

jak coś to w spoilerze jest śmieszny obrazek niezwiązany z fabułą
Nieee poczekajcie na pacze
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
-
ksiazenieporzadek
o zakończeniach
Spoiler
miałem 4 do wyboru, jako pierwsze robiłem z panam, a potem pozostałe żeby sobie sprawdzić. No i jak dla mnie ranking
1. z panam
2. z arasaka
3. z johnnym
4. samobój
tera przeczytałem w necie, że jeszcze jedno możliwe było, ale trzeba było mieć więcej % w stosunku johnnego do mnie, a ja kończyłem gierkę majac 60%
1. z panam
2. z arasaka
3. z johnnym
4. samobój
tera przeczytałem w necie, że jeszcze jedno możliwe było, ale trzeba było mieć więcej % w stosunku johnnego do mnie, a ja kończyłem gierkę majac 60%
- Cz4rny1337
- Moderator
Ale jaaaak toooo!!! Przecież to dogadana decyzja!!!ksiazenieporzadek pisze: ↑20 gru 2020, 14:06XDDDSpoiler
jak coś to w spoilerze jest śmieszny obrazek niezwiązany z fabułą
To taka wspólna decyzja jak decyzja SWN i Julii Wieniawy o zaprzestaniu relacji

Skończyłem grę po 85h, z zadań zostały mi tylko zakupy samochodu, pojedynki bokserskie i 2 jakieś inne, cała reszta ogarnięta.
Piękna to była przygoda, nie zapomnę jej nigdy, ale na 100% trzeba będzie zagrać jeszcze raz, bo mam wrażenie, że mnóstwo kontentu pominąłem (questline z Meredith, inne zakończenia questów pobocznych, pozostałe zakończenia samej gry, no i w inny build postaci chciałbym się pobawić).
Fabuła rzeczywiście jeżeli chodzi o dialogi nie daje wielu opcji, ale to pierdolenie jakieś, że 98% linii dialogowych nie ma żadnego wpływu na fabułę, to jest jakaś fikcja - mnóstwo jest miejsc, gdzie ten wpływ widać, jeżeli nie na główny questline, to na jakiś konkretny wycinek. Przecież sam quest kradzieży Flatheada z początku ma chyba z 5 możliwych dróg przejścia
Ciekawe ile w takim razie wyszłoby jakiejkolwiek innej grze, bo wątpię, że nawet w takim Disco Elysium, które uważam za grę wybitną, a która składa się w 70% z czytania dialogów, wyszedłby lepszy wynik.
Fabuła Cyberpunka jest filmowa i tak główny quest line jest poprowadzony - nie jest to jednak kolejny film o ratowaniu świata, czego chyba by niektórzy oczekiwali, nazywając go "nudnym"
Momenty takie jak oglądałem z zapartym tchem. Scenarzyści redów po prostu wiedzieli jak sprawić, żeby traktować tę historię osobiście. No i kurwa, ta muzyka
Jebać radia, OST jest real MVP w tym przypadku. Idealnie wiedzą, co kiedy ma grać, a Przybyłowicz po raz kolejny po Wiedźminie udowodnił, że wie, jak się to robi.
Tak, miałem bugi, Jackie wszedł przez drzwi windy, papieros wisiał w powietrzu, bla bla bla. Wszyscy wiemy, jak to wygląda. Miasto nie jest puste, ale jest mało interaktywne i to mój największy zarzut - ogranicza to nieco immersję. Pewnych rzeczy, które uznawane są w sumie za standard, w Night City nie ma. I to tyle.
O mechanice się nie wypowiadam, bo to kwestie subiektywne. Mi się gunplay podobał, model jazdy samochodem też (motocyklem mniej), ale opinie są podzielone, z tego co czytałem temat.
Oddzielny bowdown dla pobocznych linii fabularnych - mój faworyt to chyba ten z kandydatem na burmistrza.
Strasznie szkoda, że premiera została tak skopana masą problemów technicznych, bo gdyby nie to, posypałyby się GOTY.
Spoiler
Ostatecznie wybrałem zakończenie z nomadami i Panam, do wyboru miałem jeszcze układ z Arasaką, duet Johny i Rogue albo samobója.
Fabuła rzeczywiście jeżeli chodzi o dialogi nie daje wielu opcji, ale to pierdolenie jakieś, że 98% linii dialogowych nie ma żadnego wpływu na fabułę, to jest jakaś fikcja - mnóstwo jest miejsc, gdzie ten wpływ widać, jeżeli nie na główny questline, to na jakiś konkretny wycinek. Przecież sam quest kradzieży Flatheada z początku ma chyba z 5 możliwych dróg przejścia
Fabuła Cyberpunka jest filmowa i tak główny quest line jest poprowadzony - nie jest to jednak kolejny film o ratowaniu świata, czego chyba by niektórzy oczekiwali, nazywając go "nudnym"
Spoiler
morderstwo Saburo Arasaki, śmierć V i pierwsze zetknięcie z Johnym, czy spotkanie z Alt (i pierwsze, i ostatnie)
Tak, miałem bugi, Jackie wszedł przez drzwi windy, papieros wisiał w powietrzu, bla bla bla. Wszyscy wiemy, jak to wygląda. Miasto nie jest puste, ale jest mało interaktywne i to mój największy zarzut - ogranicza to nieco immersję. Pewnych rzeczy, które uznawane są w sumie za standard, w Night City nie ma. I to tyle.
O mechanice się nie wypowiadam, bo to kwestie subiektywne. Mi się gunplay podobał, model jazdy samochodem też (motocyklem mniej), ale opinie są podzielone, z tego co czytałem temat.
Oddzielny bowdown dla pobocznych linii fabularnych - mój faworyt to chyba ten z kandydatem na burmistrza.
Strasznie szkoda, że premiera została tak skopana masą problemów technicznych, bo gdyby nie to, posypałyby się GOTY.
- con shonery
- Moderator
Właśnie stoję przed wyborem czy powiedzieć czego się dowiedziałem, czy nie :< Oczywiście nie chce spoilerów, poniosę konsekwencje swojego wyboru, tak tylko głośno myślę. 51 godzin u mnie póki co, od paru dni robię zadania poboczne, dziś skończyłem wątek Rivera Warda
Spoiler
nie skusiłem się na ruchanko ;(
Ja też nie, Panam jednak w serduszku <3
Spoiler
Ja stwierdziłem, że i tak nie uwierzy, skoro ma usmażony mózg i olałem temat.con shonery pisze: ↑21 gru 2020, 0:01 Właśnie stoję przed wyborem czy powiedzieć czego się dowiedziałem, czy nie :<
przecież do końca głównej fabuły gry nie było questa z "taką" ilością dróg więc to chujowy przykład

ソロで帰る道すがら
挨拶さえもできないさ
待っても去っても変わらない
そうだ! これからだぜ?
Pytanie, co uznawać tu za fabułę główną, bo imo w cyberpunku jest to dość płynne pojęcie. Questy z Meredith też są zupełnie opcjonalne, czy w takim razie to poboczna linia? Czy questline'y z Panam, Johnym i Rogue, Kerrym, Judy, to wątki poboczne, skoro mają wymierny wpływ na finisz gry? A one rozgałęzień i możliwych wyników akurat mają całkiem sporo
No i z wielu rzeczy pewnie człowiek nawet nie zdaje sobie sprawy przy pojedynczym przejściu. Ja piszę tylko o tym, o czym wiem.
Speedrunnowanie głównego questline'u, a potem narzekanie na długość i małą ilość możliwości to trochę jak w tym memie, co typ sam sobie kij w szprychy wkłada.
Gdyby redzi te wszystkie wątki wjebali jako obowiązkowe, to byście nawet tego nie zauważyli. Dali trochę wolności - też niedobrze
Speedrunnowanie głównego questline'u, a potem narzekanie na długość i małą ilość możliwości to trochę jak w tym memie, co typ sam sobie kij w szprychy wkłada.
Gdyby redzi te wszystkie wątki wjebali jako obowiązkowe, to byście nawet tego nie zauważyli. Dali trochę wolności - też niedobrze
https://www.instagram.com/runiekslg/FPN pisze:Teraz w bangerku będzie można follow upować 2cztery7, gdzie nawijali, że Pjus głuchy. My będziemy mogli nawinąć, że Runiek ślepy, a postuje ciągle
- cloud
- chmura
jaką furkę najlepiej kupić? nazbierałem over 400k i w sumie bym sobie polatał jakąś szybką wyścigówką.
- Ezio_Wroclaw
Jak masz misję dla Panam w kopalni to tam w kontenerze stoi coś a la lambo, 211 na liczniku
Nulla è reale, tutto è lecito.
https://musicxperienceblog.blogspot.com/ - maja pisaninka.
RateYourMusic