Cyberpunk 2077 [10.12.2020]
Moderator: con shonery
Re: Cyberpunk 2077 [10.12.2020]
Wyobraź sobie że nie jesteś pępkiem forum/internetu, żeby na każdym rogu czyhał stalker chcący Cię wyjaśnić
Poprzedni post to po prostu obraz sporej grupy użytkowników wpisujących się w tym temacie, ale jeśli poczułeś że jest skierowany do Ciebie, to być może też do niej należysz.
Ostatnio zmieniony 19 gru 2020, 7:42 przez kapec, łącznie zmieniany 1 raz.
-
mftrybuszon
W kopalni gdzie strzelane było z Nashem stoi w kontenerze Rayfield Caliburn od Scorpiona za darmo. 200 na autostradzie wyciągakshaq pisze: ↑18 gru 2020, 16:54225 kafliRozpierdalator pisze: ↑18 gru 2020, 16:06ile za to i czy serio 200 leci czy ile?
Spoiler
bo mi się póki co najlepiej jeździ taksą Delamaina150 wyciąga i spoko prowadzenie
Nie sprawdzałem szczerze mówiąc, czy 200 leci, bo nie wyjechałem nim jeszcze na autostradę, ale moją wcześniejszą Quadrą, którą dostałem zupełnie za darmo, leciałem ponad 180, więc zakładam, że tym powinienem się rozpędzić jeszcze bardziej.
Ciąg dalszy sagi: Cyberpunk Game Maker Faces Hostile Staff After Failed Launch

Polecam lekturę całości artykułu. Jak terminy wydania patchów podali na tej samej zasadzie co poprzednie to one teraz też stoją pod znakiem zapytania.Bloomberg pisze:Rebellion is in the air at Polish video game publisher CD Projekt SA after the company’s highly anticipated, and thrice-delayed, latest title was released to scathing reviews about glitches.
Frustrated and angry staff fired questions at the board during an internal video meeting Thursday that opened with management apologizing for Cyberpunk 2077’s disastrous launch, according to two people who were present.
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthaf**kin' happens. And it can happen to you."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthaf**kin' happens. And it can happen to you."
- con shonery
- Moderator
Cyberpunk to meta-gra, narracją o złych korporacjach wykracza poza fabułę gry, burzy czwartą ścianę, jest potwierdzeniem własnej tezy. Johnny Silverhand mówi, że chce zniszczyć korpo, bo przekroczyły pewną granice - władają już nie tylko naszymi portfelami ale i duszami, przekształcają nas w kogoś innego, a my nawet nie jesteśmy tego świadomi. Jego słowa nie będą aktualne w dystopijnej przyszłości, są już teraz. Dzieło CDPR przypomina by uważać na takich jak oni - można ostrożnie otworzyć portfel, ale nie duszę, można coś kupić, ale nigdy zaufać. Nie można popełniać tego błędu i patrzeć na wielkie firmy jak na ziomka, na kogoś kto chce nam coś dać. Korporacje żyją z tego co nam zabierają, w zamian zaoferować mogą w najlepszym wypadku chwilową dystrakcję, a my tak chcemy zapomnieć o bożym świecie, że denerwujemy się kiedy obiecana iluzja rozwiewa się i zostajemy w prawdzie, nadzy przed obliczem bezdusznego molocha. Gdyby Cyberpunk był grą z zapowiedzi wszyscy byśmy legli w jej sztucznym łonie kultywując uwielbienie do naszej, dobrej firmy, zamiast tego dostaliśmy klapsa na dziąsło i chwilę oterzeźwienia, czy nie jest to cenniejsze niż kolejny cyfrowy sen?
Wake up Samurai.
Wake up Samurai.
- qualite_de_schizoide
Grałem przez dwie godzinki. W misji gdzie było trzeba uciekać z tej fabryki jedzenia jakiegoś gangu miałem ustawiony poziom trudności trudny. Normalnie męczarnie. Można strzelać i strzelać w głowy przeciwników a oni nie padają. Z pół metra full auto w przeciwnika, a mu nic się nie dzieje praktycznie xd. Musiałem przestawić na łatwy bo już mi się grać zaczęło odechciewać.
Na jakim poziomie gracie?
Na jakim poziomie gracie?
Na zdrowie dzieciak niech kapie
Chcę tu i teraz, bo znudziło mi się kurwa czekanie łapiesz?
very hard ale ulatwilem sobie bo
Spoiler
od razu poszedlem do skrzynki w okolicach corpo plaza gdzie jest za darmo i bez walki legendarne mantis blade robiace ponad 200 dmg
zapraszam do sprawdzenia
https://youtu.be/5s5QPZM7Pec
https://youtu.be/5s5QPZM7Pec
- qualite_de_schizoide
I mnie również wkurza. Nie wiem jak jest w dalszej części gry ale napierdzielałem po głowach w przeciwników, mi się ammo kończyło, a im chyba nawet życie się odnawiało (nie jestem pewny ale takie miałem wrażenie) i nie było opcji przejść dalszego etapu. Dziwny motyw.
Bo zdaje się że to gra RPG jest. Grałeś kiedyś w borderlandsy??
dziwny motyw XDDDDDD
Ostatnio zmieniony 19 gru 2020, 12:06 przez erykgx, łącznie zmieniany 1 raz.
- qualite_de_schizoide
jestem laikiem jeśli chodzi o gry po prostu, w borderlandsy nie grałem, praktycznie w nic nie grałem, dlatego pytam o ten poziom i strzelanie
-
BouncedDuck5106
No raczej trochę śmieszne by było, gdyby zwykły typo zdejmował na hita typów co wyglądają jak roboty xd niektórzy to sobie powinni zagrać w nowy napad w GTA online co najwyżej, ale tam też można zginąć więc w sumie to nie wiem, może w FIFIE najlepiej
- qualite_de_schizoide
a czy ja oczekuję zdejmowania przeciwników na hita? a goń się z taką nieumiejętną fałszywą alternatywą kozaku
E; @Blazfm dzięki za merytoryczną odpowiedź
E; @Blazfm dzięki za merytoryczną odpowiedź
Ostatnio zmieniony 19 gru 2020, 12:31 przez qualite_de_schizoide, łącznie zmieniany 1 raz.
No nie wiem ziomuś, jak chcesz lepiej strzelać to rozwijaj sobie drzewko związane z używaniem broni. Albo idź w wytwarzanie i ulepszaj spluwy. Albo rozwijaj hacki i nimi się wspomagaj w trakcie walki (np osłabiając przeciwnika bądź zadając obrażenia jakimiś ofensywnymi). Zawsze tez możesz cześć wrogów spróbować pocisnąć po cichu, wtedy będzie łatwiej z resztą. Opcji jest dużo.
Oczywiście później, wraz z rozwojem postaci i umiejętności (i lepszymi brońkami) strzela się dużo łatwiej. Ja gram na trudnym i już raczej nie mam większych problemów z walką chociaż zdarzają się cięższe momenty, wiadomo. Ale wg mnie ten element rozwoju jest tu mocno widoczny i satysfakcjonujący dlatego granie na łatwym zabiera bardzo dużo zabawy i satysfakcji
Oczywiście później, wraz z rozwojem postaci i umiejętności (i lepszymi brońkami) strzela się dużo łatwiej. Ja gram na trudnym i już raczej nie mam większych problemów z walką chociaż zdarzają się cięższe momenty, wiadomo. Ale wg mnie ten element rozwoju jest tu mocno widoczny i satysfakcjonujący dlatego granie na łatwym zabiera bardzo dużo zabawy i satysfakcji
https://www.last.fm/user/blazfm
ezio_wrocław pisze: to nie świadczy o wielkości zespołu, że z nożem na gardle dostają nagle kopa motywacyjnego
Znaleziony, już sprawdzammftrybuszon pisze: ↑19 gru 2020, 7:18W kopalni gdzie strzelane było z Nashem stoi w kontenerze Rayfield Caliburn od Scorpiona za darmo. 200 na autostradzie wyciągakshaq pisze: ↑18 gru 2020, 16:54225 kafliRozpierdalator pisze: ↑18 gru 2020, 16:06
ile za to i czy serio 200 leci czy ile?
Spoiler
bo mi się póki co najlepiej jeździ taksą Delamaina150 wyciąga i spoko prowadzenie
Nie sprawdzałem szczerze mówiąc, czy 200 leci, bo nie wyjechałem nim jeszcze na autostradę, ale moją wcześniejszą Quadrą, którą dostałem zupełnie za darmo, leciałem ponad 180, więc zakładam, że tym powinienem się rozpędzić jeszcze bardziej.![]()
trochę lipa że max prędkość samochodów to 200
Gram Legendary Mantis Blade + hacki i jestem terminatorem, im dalej w las z rozwojem, perkami tym łatwiej