Oddajemy głosy na raperów: najbardziej zmieniających oblicze rapu, najbardziej wpływających na kanon tej muzyki itd itp - innymi słowy głosujemy na tych, którzy naszym zdaniem byli najważniejszymi graczami kształtującymi brzmienie minionej dekady. Jest to więc próba subiektywnej oceny tego, co jest w miarę obiektywne, czyli wywarcia wpływu na rap. 1 głos za 5 punktów, 3 za 3 i 5 za 1. Łącznie 9 raperów.
Young Thug (5 pkt)
Lil B (3 pkt)
Chief Keef (3 pkt)
Yung Lean (3 pkt)
Soulja Boy (1 pkt)
Gucci Mane (1 pkt)
SpaceGhostPurrp (1 pkt)
Future (1 pkt)
Waka Flocka Flame (1 pkt) Spoiler
@gawi prosiłbym o pisanie domyślnych zapisów ksyw raperów, aniżeli alternatywnych jak np based god czy guwop, tak będzie łatwiej potem mi zliczyć głosy
jajca pisze: ↑16 maja 2024, 17:04
za te punkty na kurniku trzeba dusić ofiary
baqlashan pisze: ↑03 gru 2020, 20:31
@gawi prosiłbym o pisanie domyślnych zapisów ksyw raperów, aniżeli alternatywnych jak np based god czy guwop, tak będzie łatwiej potem mi zliczyć głosy
1pkt:
Lil B
Playboi Carti
Kanye West
Migos (nwm czy mogę grupę czy pojedynczo?) jak nie to na miejsce Migosów wbija Kendrick
Gucci Mane
baqlashan pisze: ↑03 gru 2020, 22:11
hej, o co chodzi z tym Maxem B? Bo ledwo co kojarze gościa na co wpłynął? co sprawdzić od niego?
Sprawdzić Coke Wave 1 i 2 z Frenchem, od niego wzięło się powiedzenie "wavy" znane chociażby z waves Kanyego, mixtejpy z Frenchem i produkcje po których latali, a których klimat chyba najlepiej prezentują bity moim zdaniem najbardziej niedocenianego producenta ostatnich kilkunastu lat - Harrego Frauda. Od niego wzięła się moda na melodyjną nawijkę, on sprawił że czarnuchy z ulicy zaczęły podśpiewywać.
Ostatnio zmieniony 03 gru 2020, 22:27 przez koniec, łącznie zmieniany 1 raz.
imo w chuj też dla cloudów ważny, niepowtarzalne flow, zajebiście melodyjny głos, kozackie ganguskie piosenki, on i harry fraud kojarzą mi się jakby było to wprowadzenie dipsetów w xxi wiek brzmieniowo, ewolucja w bardziej przestrzenne bity i melodyjną nawijkę, a jednocześnie to wszystko jest dla mnie znajome z tym co oni robili, dużo mroczniejsze jednak często. pewnie to ostatnie to jakiś mój odbiór jego twórczości kompletnie oderwany od rzeczywistości, ale huj
przywołać bengala bo on chyba w kurwe fanem jego jest
Ostatnio zmieniony 03 gru 2020, 22:29 przez sebring, łącznie zmieniany 1 raz.
no i jest pierdoloną legendą nyc, chłop w sumie w dorosłym życiu był na wolności ze 4 lata a napierdolił w chuj mikstejpów, dręczył jim jonesa w beefie a na końcu dostał 75 lat w pierdlu, niedawno skrócone do 12 bodajże
koniec pisze: ↑03 gru 2020, 22:18
Migos (nwm czy mogę grupę czy pojedynczo?)
migosów w ramach wyjątku uznajmy za jednego rapera, jako że chłopacy poruszają się w ramach jednego stylu, i móiło się o "migos flow" a nie o np "quavo flow" czy coś
@Whtn@sebring dzięki za odp, obczaiłem te "money make me feel better" i faktycznie fenomenalne brzmienie, i też mi się skojarzyło trochę z dipsetami, na dniach se obczaje jakieś mixtejpy chłopa
jajca pisze: ↑16 maja 2024, 17:04
za te punkty na kurniku trzeba dusić ofiary