NBA
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: NBA
westbrook wypierdalaj do anwilu, błagam. ogólnie w rockets mega zła atmosfera i chyba nie ma nikogo w organizacji kto by nie narzekał
tylko gdzie rus pójdzie i kto go będzie chciał, idealnie pasuje do knicks ale gdzieś mi mignelo coś takiego: westbrook i house jr do hornets a w druga stronę batum i różowe, chyba idealnie dla obu stron
tylko gdzie rus pójdzie i kto go będzie chciał, idealnie pasuje do knicks ale gdzieś mi mignelo coś takiego: westbrook i house jr do hornets a w druga stronę batum i różowe, chyba idealnie dla obu stron
kurwa, myślałem, że to góra dwa lata kontraktu są 
w pierwszej chwili pomyślałem o Bucks, w ramach taktyki zatrzymywania Giannisa, ale nie wiem, czy zmieściliby go w salary razem z Westbrookiem i Middletonem (paczka zbudowana na Bledsoe) w kontekście wolnej agentury greka. Knicks to naturalnie byłoby całkiem niezłe środowisko dla Russa, ale to byłaby pewnie w chuj skomplikowana wymiana i ogólnie mam wrażenie, że to może być multizespołowa transakcja.
jaka jest w ogóle realna wartość Westbrooka teraz? w sensie jak bierzemy na warsztat takich Hornets, to oni raczej nie oddadzą trójki w draftcie, więc co? Rozier+Zeller (+jakieś 2nd roundery jako filler)?
w pierwszej chwili pomyślałem o Bucks, w ramach taktyki zatrzymywania Giannisa, ale nie wiem, czy zmieściliby go w salary razem z Westbrookiem i Middletonem (paczka zbudowana na Bledsoe) w kontekście wolnej agentury greka. Knicks to naturalnie byłoby całkiem niezłe środowisko dla Russa, ale to byłaby pewnie w chuj skomplikowana wymiana i ogólnie mam wrażenie, że to może być multizespołowa transakcja.
jaka jest w ogóle realna wartość Westbrooka teraz? w sensie jak bierzemy na warsztat takich Hornets, to oni raczej nie oddadzą trójki w draftcie, więc co? Rozier+Zeller (+jakieś 2nd roundery jako filler)?
trójkąt bermudzki wola mokotów
Westbrook w styczniu i lutym, gdy zaczął atakować obręcz, gdzie dostał więcej miejsca pod nieobecność i transfer Capeli, poszedł w średnio 33 punkty na 53% skuteczności w 19 meczach, także jest w nim jeszcze gracz. Knicks to byłoby idealne miejsce, gdzie robiłby show i triple-double, a wyniki zeszłyby na dalszy plan (choć z drużyną zbudowaną pod siebie na pewno nie byłoby gorzej niż w ostatnich latach), ale faktycznie ciężko z nimi stworzyć jakąś sensowną wymianę.
40 dni do rozpoczęcia sezonu!
40 dni do rozpoczęcia sezonu!
Oby LAL szli wyłącznie w takie deale, bo jak czytam plotki (nawet wiedząc, że to tylko plotki) o trejdowaniu po DeRozana albo Westbrooka "bo może wyjdzie", to łapię się za głowę. Nie, nie wyjdzie, tacy zawodnicy są niereformowalni i nadają się jedynie do walczenia o szósty-ósmy seed mając zespoły typu Hornets na wyłączność. Roster Lakersów już w tym sezonie był dla mnie z deka dziurawy, więc nie chcę tam nic poza rolesami.
e: aha podobno robiąc ten deal pozbywają się możliwości brania kogoś większego plus prawdopodobnie odejście rondo
e: aha podobno robiąc ten deal pozbywają się możliwości brania kogoś większego plus prawdopodobnie odejście rondo
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Samo wejście do playoffów na Zachodzie, to już będzie sukces tej ekipy, a tam wszystko się rozbija o matchupy i doświadczenie, także z Paulem na pewno nie będą bez szans z drużynami, które nie mają LeBrona w składzie, a takich będzie aż sześć.
A propros tych picków Prestiego, to moim szczenięcym mokrym enbijejowym snem zawsze była sytuacja, gdzie jakiś team tak żongluje graczami i assetami, by w jakimś drafcie wybrać dwóch pierwszych zawodników, nie mówiąc już nawet o TOP3. Duet niski-wysoki, który od początku rozwija się wspólnie i wypierdala się na LeBronie trzy lata pod rząd w playoffach.
Dodano po 2 minutach 21 sekundach:
Dodano po 2 minutach 21 sekundach:
Spoiler
Harden podobno pisze sobie z KD i Irvingiem, Nets musieliby totalnie wypruć się z zawodników w takim trejdzie, ale Big3 jest do zrobienia
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag