no podkarpacie to jest chyba ewenement w skali kraju, ja tam się w miarę orientuje kto obecnie z kim trzyma bo to po sąsiedzku, ale dla kogoś z niepowiązanych rejonów to jedna wielka telenowela pewnieMalinowyJogurt pisze: ↑03 lis 2020, 16:12 ogólnie zachodniopomorskie kibicowsko leży i kwiczy w porównaniu z np Podkarpaciem
Ekstraklasa
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
-
Bisclavret
Re: Ekstraklasa
Cudowne ozdrowienia tak jak w przypadku AjaxuLegia Warszawa opublikowała raport medyczny, w którym pojawiły się informacje na temat stanu zdrowia Igora Lewczuka i Tomáša Pekharta.
Obaj piłkarze zostali po poniedziałkowej potyczce odizolowani od reszty zespołu, by kilkanaście godzin później przejść testy na obecność koronawirusa. Zarówno w przypadku Lewczuka, jak i Pekharta wynik był negatywny.
W ramach profilaktyki cała drużyna zostanie przebadana jeszcze raz w środę.
Wystarczy że są chorzy na coś innego i mogą grać normalnie w tym chorym świecie 
Influencer.
Śmiesznych przepychanek ciąg dalszy
Spoiler
Cóż, Lech pewny swego, po takim czwartku mają do tego prawo. Jeśli z takim samym podejściem i angażem wyjdą jutro, to powinno być dobrze, a nawet lepiej niż w czwartek. A ty kapeć za kim jutro? W ogóle po tym co zobaczyłem w czwartek uświadomiłem sobie ciężar gatunkowy tych popisów z Omonią i Karabachem. Przymierzając Lecha do takich przeciwników do sedna dotarło do mnie co ta megalomańska pelikaneria odjebała.
Nie mam drużyny w eklasie której specjalnie bym kibicował, bardziej skupiam się na 1 lidze
więc kto wygra jest mi całkowicie obojętne
Chociaż nie jestem fanem Mioduskiego, przydałby się sezon pełen kompromitujących porażek to może w końcu by odpuścił, wbiłby ktoś z głową na karku. Zawsze fajnie byłoby popatrzeć na poukładaną polską ekipę w europejskich pucharach, bo że Legia ma do tego predyspozycje chyba wszyscy zdajemy sobie sprawę.
e: jak już o nim wspomniałem, to dzisiejsze wypowiedzi dla WP
Chociaż nie jestem fanem Mioduskiego, przydałby się sezon pełen kompromitujących porażek to może w końcu by odpuścił, wbiłby ktoś z głową na karku. Zawsze fajnie byłoby popatrzeć na poukładaną polską ekipę w europejskich pucharach, bo że Legia ma do tego predyspozycje chyba wszyscy zdajemy sobie sprawę.
e: jak już o nim wspomniałem, to dzisiejsze wypowiedzi dla WP
– Zainwestowałem w klub kilkadziesiąt milionów złotych i muszę patrzeć na jego sytuację i rozwój długoterminowo. Dlatego mam jasno wytyczoną drogę, którą realizuję od momentu pełnego przejęcia klubu i z niej nie zrezygnuję. Buduję podstawy, które zapewnią Legii pozycję i sukcesy nie tylko tu i teraz, ale także w przyszłości. Bez gry w europejskich pucharach jest ciężej, ale i tak to robimy, bo stabilność i rozwój Legii nie mogą być uzależnione od tego, czy strzelimy gola w ostatniej minucie jakiegoś meczu. Dlatego dla mnie kwestia akademii zawsze była absolutnie kluczowa
– Do tej pory nie bardzo chciałem wchodzić w te polemiki, ale... Dla mnie Bogusław Leśnodorski jest jak huba. Przyczepia się do drzewa, na początku wygląda to nawet ładnie, ale potem zaczyna się drenaż i po jakimś czasie takie drzewo obumiera. Przecież on nigdy nie zainwestował w żaden klub swoich pieniędzy, nie ponosił żadnego ryzyka, a raczej głównym celem było i jest zarabianie. Legia jest tego najlepszym przykładem, ale nie tylko Legia, w kolejnych klubach, przy których się pojawiał było podobnie
– Jego publiczne wypowiedzi na temat Legii i jej finansów są żenujące, szczególnie, że wiele można by powiedzieć o tym, na co szły pieniądze klubu za czasów jego prezesury. Rozumiem oczywiście, że teraz robi wszystko, żeby znowu zaistnieć w polskiej piłce, bo poza nią nie ma żadnej pozycji. Zanim pojawił się w Legii, był osobą anonimową. To Legia go stworzyła medialnie
Do „Wojskowych” w letnim oknie transferowym dołączyli m.in. Bartosz Kapusta czy Joel Valencia, a operacje te były rozpatrywane w kategoriach absolutnych hitów. Mimo to nie udało się awansować do europejskich pucharów. Właściciel klubu, pytany o tę kwestię, pokusił się o szczerą odpowiedź.
– Gdyby Kapustka był w formie, to grałby w Anglii albo we Włoszech, nie wróciłby do Polski. Gdyby Valencia był w topowej dyspozycji, to dziś grałby w Anglii. Takie są nasze realia... – stwierdził.
Czyli jednak Kamil kierunek Kiereś. Nie wiem jak sobie wyobrażasz wycofywanie się z zainwestowanych pieniędzy przez Mioduskiego, teraz w czasie kryzysu. Przecież wyobraźnią sobie gdzieś tam cele poustawiał do których zmierza. Nie bardzo wiem kto miałby w takim okresie przejmować klub. Co do ostatniego się kompletnie nie zgodzę, od kilku lat predysponuje tylko do wygrywania ligi i kompromitowania się po Gruzjach, Majorkach. Kiedyś miała, oj miała duże, ale pisanie dzisiaj, że nadal ma jest myśleniem życzeniowym poparte, bo czym innym?
Ależ ja nigdzie nie napisałem że jutrzejszy mecz ma zakończyć się porażką 0:10 po czym miałbym liczyć na wycofywanie się rakiem z interesu.Biesprym pisze:Nie wiem jak sobie wyobrażasz wycofywanie się z zainwestowanych pieniędzy przez Mioduskiego, teraz w czasie kryzysu. Przecież wyobraźnią sobie gdzieś tam cele poustawiał do których zmierza. Nie bardzo wiem kto miałby w takim okresie przejmować klub.
Fajnie by było gdyby jeszcze konsekwentnie dążył do tych postawionych sobie celów, albo chociaż był konsekwentny co do swoich wypowiedzi/wizji.
Myślę że gdyby nie zatrudnianie od kilku lat (czyt. przejęcia klubu) Jozaków, Sa Pinto, czy powierzanie klubu osobom pokroju Klafuric to sytuacja mogłaby wyglądać inaczej, ale tak, to po części jest myślenie życzeniowe.Biesprym pisze:Co do ostatniego się kompletnie nie zgodzę, od kilku lat predysponuje tylko do wygrywania ligi i kompromitowania się po Gruzjach, Majorkach. Kiedyś miała, oj miała duże, ale pisanie dzisiaj, że nadal ma jest myśleniem życzeniowym poparte, bo czym innym?
W każdym razie życzę jak najlepiej, dobry wpółczynnik UEFA zawsze w cenie.
Czytał Kamil kierunek Kiereś.
Do dzisiaj Dariusz Żuraw irytował mnie tym, ze trenuje Lecha. Teraz to się wkurwiłem, że typ w ogóle istnieje
w pizdu co za sezon
w pizdu co za sezon
Leszek zajechany, w pucharach może ugrają jeszcze ze dwa remisy, ale przez to skończą sezon na jakimś 6. miejscu.
O tak, ty na 20 kolejek do końca wiesz na jakim miejscu skończy Lech i czy wyjdzie z grupy. Pamiętajmy, że oni grają tam gdzie od kilku lat pelikaneria może sobie tylko pomarzyć i sama przyznaję, że z Darkiem Mioduskim w takiej w sferze obraca się temat pucharów. W pewnym momencie nastąpi pościg za czołówką, pytanie kiedy. Tego nikt nie wie i z jakim skutkiem. Dzisiaj byli spuchnięci jak morda tego wieprza, a i ruchy, dynamikę, timing mieli dostosowane do prywatnych możliwości Michniewicza. Jeśli chodzi o Żurawia, to on nie bardzo wie do czego służy ławka rezerwowa. Równowaga, proporcje, zarządzanie potencjałem, takie zagadnienia wydają mu się obce. Stał jak zaczarowany i szkoda, że napisy nie wyświetlały się do tego co miał w głowie kiedy to oglądał.
Lech w tej chujowej polskiej lidze powinien jechać walcem i żadna kurwa LE ich nie usprawiedliwia, biorąc pod uwagę potencjał kadrowy i żałosną intensywnosć gry w ekstraklasie.
Może uż czardi nie wie na pewno na którym skończy Lech, ale pewna tabelka co nieco może obrazować:
Prognozy na Mundial - 01.06.2026 r.
A kto ma w tej zjebanej ekstraklapie?
-
MalinowyJogurt
Jak na nasz średni poziom to w Pogoni mamy naprawdę szeroką kadrę. Na każdą pozycję oprócz bramki jest dwóch zawodników, którzy mogą pograć.
-
ksiazenieporzadek
Macie szeroką kadrę ale na bycie nikim, zapomniałeś dodać. Bądźmy poważni. Problemem Lecha jest poniekąd Żuraw i kompletny brak intuicji, wyczucia, zdolności do rotowania, żonglowania energią rezerwowych. On w ogóle dokonał w jakimś meczu takich zmian, które uratowały remis albo odwróciły bieg wydarzeń i były 3 punkty? W lidze na pewno szału już nie będzie, ale jest jeszcze puchar Polski i spokojnie można tam skumulować wysiłek największy.MalinowyJogurt pisze: ↑09 lis 2020, 15:03 Jak na nasz średni poziom to w Pogoni mamy naprawdę szeroką kadrę. Na każdą pozycję oprócz bramki jest dwóch zawodników, którzy mogą pograć.
-
MalinowyJogurt
No to przecież napisałem, że jak na nasz średni poziom to mamy szeroką kadrę, a zawodników typu Gorgon, Zahovic, Stipica czy Zech to by pół ligi chciało. Nigdzie nie napisałem, że mamy potencjał na mistrza, gramy swoje i tyle.
Wrzuć kolego jakieś świeże zdjęcia z budowy u was. Po coś wam ten stadion budują, nie zamierzam przekreślać Pogoni. Potencjał się okażę jaki macie, kiedy w pełni będzie można inwestować u was pieniądze, bo teraz kompletnie nie ma sensu atakować pierwszej trójki.