Ekstraklasa

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Kto się zdupcy z ligi?

Arka
16
31%
Cracovia
2
4%
Lechia
10
20%
Motor
1
2%
Piast
7
14%
Widzew
15
29%

Liczba głosów: 51

Awatar użytkownika
potter

Re: Ekstraklasa

Post autor: potter »

retriakaretrox pisze: 02 lis 2020, 13:57 Co sądzicie, dzisiaj Warta wali na cipe Legionistów? Kursik 7 kusi.
Chyba jednak ciężary dla Warty
Prognozy na Mundial - 01.06.2026 r.
Awatar użytkownika
joey

Post autor: joey »

Obrazek
trójkąt bermudzki wola mokotów
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

komedia kurwa :lol:
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec »

Legia przed meczem
Spoiler
Obrazek
Legia w trakcie meczu
Spoiler
- Igor Lewczuk zgłosił gorączkę przed rozgrzewką, ale nie mieliśmy żadnego stopera na zmianę. Dlatego chcieliśmy, żeby spróbował zagrać. Udało się. Jestem mu za to wdzięczny, że zagrał do końca. (…) W przerwie meczu Tomáš Pekhart zgłosił brak węchu, mówił, że jest mu bardzo zimno. Myślę, że może być to, czego się spodziewamy, czyli najgorszego. Nasza sytuacja kadrowa robi się bardzo trudna.

- Artur Boruc zgłosił ból ścięgna Achillesa w przerwie meczu.

Przypomnijmy, że przed starciem z Wartą Legia potwierdziła zarażenie koronawirusem u jednego ze swoich zawodników.
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

To legia więc może
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
joey

tak dokładnie tak jest
Awatar użytkownika
retriakaretrox

Post autor: retriakaretrox »

potter pisze: 02 lis 2020, 18:32
retriakaretrox pisze: 02 lis 2020, 13:57 Co sądzicie, dzisiaj Warta wali na cipe Legionistów? Kursik 7 kusi.
Chyba jednak ciężary dla Warty
No miałem nosa jak nie wiem xd
ja się nie ślizgam, ja się ślizgawkuje
ksiazenieporzadek

Post autor: ksiazenieporzadek »

pekhart za to nosa nie miał hehehe
Awatar użytkownika
retriakaretrox

Post autor: retriakaretrox »

też szukałem jakiegoś hehe covid żartu, ale nie znalazłem :(
ja się nie ślizgam, ja się ślizgawkuje
Bisclavret

Post autor: Bisclavret »

Pytanie mam do kibiców Legii - duet Żewłakow Ebebenge to raczej dobrze wspominacie czy tak średnio bym powiedział?
MalinowyJogurt

Post autor: MalinowyJogurt »

W Motorze sobie poradzą
Bisclavret

no i git.

kurwa mać 15 lat chodzenia na ogórkowe ligi z krótką przerwą na bronienie się przed spadkiem z 2 ligi i w końcu jakaś inna perspektywa niż granie z wiochami :bowdown:
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

a ten Ebebenge to jakie miał właściwie stanowisko w Legii? na portalach typu weszlo tylko pisali, że był on Szalenie Ważny i że ogarniał tak dużo rzeczy, że ciężko wymienić chociaż jedną z nich, i byl straszy bol dupy po tym jak poleciał
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
MalinowyJogurt

Motor ma w takim razie Leśnego, Żewłakowa i tego Ebenege, jakby nie chcieli zrobić dobrego projektu to w Motor by nie wchodzili, a tak to mają duże miasto, brak dużego konkurenta, bo chyba Avia Świnik czy Hetman Zamość się nie liczą ;) i piękny stadion.

Ostatni raz w lidze graliście z nami 11 lat temu @Bisclavret więc pora ruszyć wyżej, jeszcze po drodze był Puchar jak zaszliśmy do finału jako pierwszoligowiec w 2010
http://www.hppn.pl/liga/kluby/62,Pogon- ... czecin?c=1
ksiazenieporzadek

Post autor: ksiazenieporzadek »

@jajca

Ze wspomnianą Legią był on związany w latach 2008-2016. Od 2013 roku pełnił funkcję kierownika ds. rozwoju sportowego. Prowadził negocjacje transferowe, współtworząc kadrę pierwszej drużyny i poszerzał międzynarodowe kontakty.
Awatar użytkownika
joey

a ja jednak będę trochę studzić nastroje. Żewłakow to jest zagadka - z jednej strony materiał na czołowego dyro sportowego w Polsce, z drugiej masa absurdalnych decyzji, fantazjowanie i przewózka na swoim nazwisku czy renomie klubu. na pewno to będzie dla niego test, bo o ile radził sobie w ekstraklasie (nawet w tym Zagłębiu wniósł sporo, czego się w ogóle nie spodziewałem), tak w drugiej lidze może być trudniej i możecie mieć nadzieję, że będzie mu zależało na udowodnieniu czegoś i ambitnie podejdzie do roboty. z drugiej strony - zatrudnienie Ebebenge jasno pokazuje, że to jest trochę kumpelski gest, bo bródnowski książę Konga to niestety beztalencie na poletku scoutowskim (jest takie słowo? skauckim?) i menadżerskim również, także z mojej perspektywy to wygląda na palenie pieniędzmi na ten moment. jedyne co przemawia za zatrudnieniem Ebebenge to fakt, że ten triumwirat Człowiek-Niegodny-Podania-Ręki - Żewłak - Ebebenge zrobił trochę dobrego dla Legii i można mieć nadzieję, że w tej konfiguracji są siłą nie do rozjebania.

życzę powodzenia, bo jestem fanem stadionu i zawsze to jakaś większa marka niż jebane Podbeskidzie, ale poza tym to wiadomo, czego kawałem jest Motor z Lublina i życzę zgnicia w drugiej lidze, essasito :cool:
Bisclavret

MalinowyJogurt pisze: 03 lis 2020, 15:08 Motor ma w takim razie Leśnego, Żewłakowa i tego Ebenege, jakby nie chcieli zrobić dobrego projektu to w Motor by nie wchodzili, a tak to mają duże miasto, brak dużego konkurenta, bo chyba Avia Świnik czy Hetman Zamość się nie liczą ;) i piękny stadion.

Ostatni raz w lidze graliście z nami 11 lat temu @Bisclavret więc pora ruszyć wyżej, jeszcze po drodze był Puchar jak zaszliśmy do finału jako pierwszoligowiec w 2010
tego Ebebenge to niby jeszcze nie ma, ale wczoraj się zwolnił z Rakowa, a dzisiaj przyszedł do nas Żewłakow także pewnie i on za chwilę zostanie przedstawiony. Przede wszystkim Motor przejął Jakubas, żaden klub nie ma chyba w Polsce bogatszego właściciela, ale wiadomo jak to jest z hajsem, mnóstwo było takich historii że były pieniądze, a nie było wyniku (chociażby Polonia Warszawa). Dlatego nazwiska które padają w ostatnich dniach raczej wskazują na jakiś sensowny pomysł na budowanie, co mocno mnie uspokaja. Potencjał u nas jest ogromny, ale ten potencjał u nas był od zawsze i jakoś nigdy się to nie przerodziło w wynik.

Pamiętam mecze z Pogonią, byłem nawet wtedy na wyjeździe. Jechaliśmy pociągiem rejsowym, startowaliśmy w piątek o 20 :lol: . Strasznie dawno to było. Od tego czasu u nas wieczna padaka, nie ma chyba w Polsce klubu z dużego miasta, którego kibice byliby sportowo bardziej upokarzani przez te wszystkie lata. Zawsze się mówiło w tym kontekście o Zawiszy i Motorze, tylko że Zetka zdążyła w międzyczasie awansować do ekstraklasy i zdobyć PP a u nas w tym czasie Wólczanka Wólka Pełkińska i Spartakus Daleszyce :lol: .
MalinowyJogurt

No coś o tym wiem @Bisclavret , bo sami graliśmy nawet w B-Klasie o czym mało osób wie, jak po Ptaku nam klub zdegradowali.
http://www.90minut.pl/liga/0/liga2601.html
I jak widać poniżej graliśmy z takimi potęgami jak Komarex Komarowo, Ogniwo Dzwonowo czy Bałyk Międzywodzie :D
Bilans bramkowy wspaniały. Klub założyli kibice + Dariusz Adamczuk i Grzegorz Matlak. Na jedną z wiosek był wyjazd...statkiem :D zdjęcie niżej
Spoiler
Obrazek
Druga grupa dojechała rowerami
Spoiler
Obrazek
Spoiler
Obrazek
Z kibicowskich ciekawostek to Komarex nawet z flagą przyjechał
Spoiler
Obrazek
I było takie zajebiste urządzenie pod namiotem coca-coli że strzelałeś z całej pizdy i ci mierzyło z jaką prędkość oddaleś strzał
Spoiler
Obrazek
A cały sezon grany był na boisku rezerw
Spoiler
Obrazek
Wspaniała strefa gastronomiczna
Spoiler
Obrazek
Potem normalna Pogoń zaczęła od IV ligi z czystą kartą i rok po roku awanse, z krótkim przestojem w I lidze, do tego finał PP w I lidze i do teraz ekstraklasa. Może mistrza nie mieliśmy, ale historia klubu ciekawa.

Tutaj tabela ówczesnej IV ligi i wyjazdy do takich metropolii jak Barlinek i Pyrzyce :bowdown:
Spoiler
Obrazek
Bartuz

Post autor: Bartuz »

Nawiązując do tych metropolii powyżej to swoją drogą część z nich była w dziale "wymarłe ekipy" TMK :D
MalinowyJogurt

@Bartuz na Pogoni Barlinek znowu próbują coś działać, ostatnio nawet jakas oprawa z piro była na ogólnopolskich stronach i zajęła 3 miejsce z braku laku. Sokół Pyrzyce to w sumie sama Pogoń Szczecin, bo na miejscowym Sokole nic się nie dzieje, ogólnie zachodniopomorskie kibicowsko leży i kwiczy w porównaniu z np Podkarpaciem
ODPOWIEDZ