Eis - Gdzie jest Eis? (2003)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Rozpierdalator

Re: Eis - Gdzie jest Eis? (2003)

Post autor: Rozpierdalator »

Zajebisty ten kawałek z Bedoesem (którego nie lubię, nawet bardzo, ale na tutaj fajnie się go słucha)
Awatar użytkownika
marco_pantani

Post autor: marco_pantani »

recklezz pisze: 22 paź 2020, 19:05 używa sprawnie hashtagow, no ogolnie widac doświadczenie w tworzeniu fp w tych nowych czasach instagramow opanowanych przez dzieci/młodzież.
gościu eis siedzi w zarządzie donald.pl i od lat jest w biznesie internetowym no to chyba logiczne, że potrafi używać hashtagów, nawet tych dzisiejszych, bo musi raczej znać te rynki xD

sentino polajkował fotę z bedoesem, będzie w szponach melanżu Sentino remix?
Ostatnio zmieniony 22 paź 2020, 21:04 przez marco_pantani, łącznie zmieniany 1 raz.
zwracam honor
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

będzie cała płyta z remiksami, osobna
JestemTymRaperemZ

Post autor: JestemTymRaperemZ »

ale skok na kasę
mbunt

Post autor: mbunt »

marco_pantani pisze: 22 paź 2020, 21:00 w szponach melanżu Sentino remix
serwery ślizgawki by padły
zapraszam do sprawdzenia
https://youtu.be/5s5QPZM7Pec
Awatar użytkownika
Drmz

Post autor: Drmz »

raczej będzie w szopnach melanżu Beteo remix

Pomysł na taki remixtejp ogólnie nie jest zły, ale szkoda, że akurat SB to ogarnia
kosciey pisze: 03 mar 2020, 13:07 wszyscy jesteście chujowo wypluci przez generator gówna.
lygrys pisze: 15 sty 2021, 17:13 Tak czy inaczej nie żałuje, bo wreszcie kupiłem durszlak
Awatar użytkownika
benqacz
#freesentino

Post autor: benqacz »

nie przepadam za bedoesem, a sama zwrotka poza żenującą wstawką "bo gram pierdolony hardcore, dziewczynko" jest całkiem spoko. Jeżeli będzie to dwupłytowe to wilk syty i owca cała niech Eis przytuli kabzy
#free2rzyn
Awatar użytkownika
marco_pantani

mbunt pisze: 22 paź 2020, 21:16
marco_pantani pisze: 22 paź 2020, 21:00 w szponach melanżu Sentino remix
serwery ślizgawki by padły
albo Sentino, Malik, Diho, ożeż ty w morde kopany, taki gm2l reunion
zwracam honor
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

marco_pantani pisze: 22 paź 2020, 21:24 albo Sentino, Malik, Diho, ożeż ty w morde kopany, taki gm2l reunion
To może od razu niech wrzucą jeszcze :D
Kamagra Raiders kawałek wkrótce! Bałagane,Smolasty,Belmondo,Sentino,Diho,Malik-prod.by Olek
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
recklezz

Post autor: recklezz »

@aleksy przytoczyles wers z tracku z Włodim, ale przed nim jest tez ciekawy wers poprzedzajacy:

Przestałem wkładać już serce w rap
Powodzenia jak robisz komercję, tak

komercja z definicji
1. działalność nastawiona jedynie na osiągnięcie zysku.

Jest to jego oficjalnie ostatni track nie liczac feaciku na problemie, ja to odczytuje tak ze stracil zajawke(serce) do rapu i od razu zniknal przestal wypuszczac trackensy a nie wierze ze nie ma conajmniej 2 plyt pelnoprawnych z tych calych zlepek z okresu 99-05 i by jeszcze szlo przytulic grosza - pierwsza plyta dobrze poszła bo w nakladzie 3k sztuk nie bylo to malo jak na 1 plyte(przypomne ze art burt w 2014 sprzedany został w nakladzie 3500 sztuk) i z duzymi aspiracjami na przyszlosc, mimo to odpuscil i sugerując sie tymi wersetami - nie nagrywał jedynie dla zysku rapu ale nie ma problemu z tym, że ktoś inny robi komere i zyczy powodzenia jego mosciowi(moze aluzja do tede ktory w poprzednim roku 2004 bodajze nagral album hajs hajs hajs i pierwszy raz dostal role filmowa w bezele(?) ) nie wiem, moze i nadinterpretuje ale laczac kropki tak mi to wychodzi.

"Najlepiej rób swoje, stój spokojnie przed lustrem
Walcz codziennie o swój sen
Walcz żeby być w porządku ze sobą samym, bo to jest sukces"

@marco_pantani no widze wlasnie instagram tego calego donalda.pl... faktycznie kozak musi być na czasie z trendami bo ludzie widze chetnie zagladaja na strone, spoko zrozniocowany feed, ciekawe hashtagi, mile obrazki dla oka, prawie takie same zasięgi ma jak pudelek. Sory, moje nie dopatrzenie :what:
Awatar użytkownika
msh

Post autor: msh »

Bedoes odnajduje się w truskulu, najpierw pięknie na bicie noona w "ukryty mieście krzyk" zdisował tych wacków, a teraz wbija się w klimat tak, że kurwa jakbym nie znał tego kawałka, to bym pomyślal, że borys urodził się w tamtych czasach:). Jak nie lubię jego ostatnich poczynań, to tutaj go propsuję jak nigdy. Podołał, a mało kto by podołał.

nie mogę sobie przypomnieć jakie linijki ten typ mes rzucił na eisa. Coś w stylu, że mu nie ufa? no chodzi mi to po głowie:)
Ostatnio zmieniony 22 paź 2020, 21:53 przez msh, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
marco_pantani

recklezz pisze: 22 paź 2020, 21:32 nie liczac feaciku na problemie, ja to odczytuje tak ze stracil zajawke(serce) do rapu i od razu zniknal przestal wypuszczac trackensy a nie wierze ze nie ma conajmniej 2 plyt pelnoprawnych z tych calych zlepek z okresu 99-05 i by jeszcze szlo przytulic grosza - pierwsza plyta dobrze poszła bo w nakladzie 3k sztuk nie bylo to malo jak na 1 plyte(przypomne ze art burt w 2014 sprzedany został w nakladzie 3500 sztuk) i z duzymi aspiracjami na przyszlosc, mimo to odpuscil i sugerując sie tymi wersetami - nie nagrywał jedynie dla zysku rapu ale nie ma problemu z tym, że ktoś inny robi komere i zyczy powodzenia jego mosciowi(moze aluzja do tede ktory w poprzednim roku 2004 bodajze nagral album hajs hajs hajs i pierwszy raz dostal role filmowa w bezele(?) ) nie wiem, moze i nadinterpretuje ale laczac kropki tak mi to wychodzi.

Eis ma całą płytę, którą miał puścić w 2005 roku, ale o ile dobrze pamiętam temat, wkurwił się na promocję GJE i wypiął się na rap w PL, więc to 2k5 to 3,14. kawałków to musi mieć w opór, chyba Druh Sławek kiedyś mówił, że ma jego drugą płytkę. Teraz albo nigdy miało wyjść ze zwrotką Pezeta
zwracam honor
FÜRDIEGANG

Post autor: FÜRDIEGANG »

fatalne wyswietlenia ma ten kawalek
ex-AlmostDivine

Twój chłopak kaloryfer kurwa, a ja se noszę bojler
No bo jem co chcę, a ten głupek liczy kalorie tak jak drobne
By cię wziąć na randkę i zamówić sałatkę
No naprawdę trochę scam, nie?
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

FerrisBueller pisze: 22 paź 2020, 16:42 Ogólnie wszedłem na ten profil insta Eisa (aczkolwiek aż mi się nie chcę wierzyć, żeby to sam pan Jacek prowadzi) i myślę, że warto zobaczyć kogo tam "Eis" pofollował
Też polecam, chociaż gdyby traktować listę obserwowanych jako wyrocznię w sprawie sympatii/gustów rapowych dzisiejszego Eisa, to spory kawał fanów zszedłby pewnie na palpitacje serca.

Dla ciekawskich, widnieją tam między innymi: Otsochodzi, Lil Konon, Mr Polska, Young Leosia, Oki czy fanpage z przeróbkami zdjęć Maty, więc PODEJRZEWAM że jest to po prostu wynik excelowej tabelki najpopularniejszych okołorapowych profilów w Polsce, a nie książka telefoniczna Eisa :D
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Błagam oby tylko nie:

1. Zmienić grę feat. Oki
4. Box i kox feat. Otschochodzi
7. Teraz albo nigdy feat. Kizo
8. W szponach melanżu feat Mr. Polska
12. 07.02.83 feat. Jan-Rapowanie
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
msh

Post autor: msh »

ja się spodziewałem dużo gorszych, ale jeszcze zobaczmy jak to się dalej rozrusza. Czasami wystarczy jeden post takiego Que o tym kawałku, żeby bańka pykła:). Pamiętam jak słuchałem tego na równo z Reno " następny level" no i częściej jednak wracam do Rena, ale obie płyty klasyki jak chuj.
Awatar użytkownika
marco_pantani

wpierdalajcie się w komentarze XD kopalnia beki

Nie wiem czemu ale czuć tu klimat Paktofoniki
Eis rapuje jak Pezet
Bedoes dotknoł piosenki legendy uuu hejt się wyleje !! Ale zrobiłeś to zajebiscie ! I sam zostajesz legendą 😇🔥💪🏼
Bedoes jak nagrasz album w takim stylu zyskasz szacun starej szkoły! Pozdro młody 🤘😎
Kurdę czuje się teraz jak 80 rocznik XD dzięki Elis
Ale drewniane flow i wymowa niestety. (chodzi o Eis'a)
"uhuu gdzie jest Eis?"odnalazł się <3stara dobra szkoła
Kim jest kurwa Eis?
miłe zaskoczenie fajne jest to że zwrotka bediego nie odróżnia się szczególnie od Eisa przez co jest zachowany klimat tego utworu inni zaraz będą narzekać że Bedi mógł lepiej polecieć ale możliwe że gdyby to zrobił już nie było by tego czegoś w tym utworze :)
Eis brzmi jak stray pezet 🙆‍♂️
To jest kurwa prawdziwa jebana historia którą kocha każdy Polak POZDRO BEDI POZDRO CAŁE SBM Robimy rap współcześnie ale ludzie nie zapominajcie o tamtych starych czasach! <3
Nawet ciekawe. Takiego typu z starszych lat
to brzmi jak oldschool
haha i co kurwa taka wasza wielka legenda wielki niesamowity eis i nagrywa z bedopsem ahahhaha
nie dziwie sie, ze nikt go nie znał wcześniej jak jest taki chujowy

jak tak na to patrzę, to połowa jego fanów myśli, że Eis zrobił z nim kawałek, a nie, że bedo sobie parę wersów dograł do starego utworu xD
zwracam honor
moody

Post autor: moody »

msh pisze: 22 paź 2020, 21:40 nie mogę sobie przypomnieć jakie linijki ten typ mes rzucił na eisa. Coś w stylu, że mu nie ufa? no chodzi mi to po głowie:)
https://www.youtube.com/watch?v=ET9ZqALh9-4

I pytają mnie czemu przestałem lubić Eisa
Bo mówił o rzeczach, które nigdy nie miały miejsca
Zawiodłem się na nim, powiedziałem mu w twarz
Szkoda, bo przed jego flow zawsze chapeau bas
Suseł
PRZEPROŚCIE MEZO

Post autor: Suseł »

A teraz wyobraźmy sobie minę tego zadziornego Eisa w ortalionach, który w 2003 roku dorwał się do szklanej kulki i patrzy na to, co się dzieje z jego płytą w 2020 roku XDDD.
Kupię UNDADASEA – Undaground Mixtape
Johnny

Post autor: Johnny »

nawet jakby na tej drugiej edycji remixowej była Maryla Rodowicz i Zenek Martyniuk, nie zepsułoby mi to radości z możliwości kupienia w końcu tego albumu na cd bez udziwnień.
Olać cała te śmieszna resztę
ODPOWIEDZ