Eis - Gdzie jest Eis? (2003)
-
encrenoire
Re: Eis - Gdzie jest Eis? (2003)
Ostatnio zmieniony 19 mar 2021, 16:27 przez encrenoire, łącznie zmieniany 1 raz.
Szacuneczek za ten powrót i taka mała anegdotka. Zauważyłem, że Bedoes potrafi wyrwać z cienia niejednego artystę i wrzucić go do tak zwanego "nowego świata muzyki".
Spójrzcie, były Golce, Eldo, Sentino, teraz Eis. Bardzo nieoczywiste są te jego kolaboracje, tutaj bierze na feat gościa, którego poznał w studio, z drugiej strony wrzuca Rafonixa na intro kawałka. Dalej jest Pressa z zagranicy, ciągle czymś zaskakuje, na następnej płycie Doda i będzie koniec.
Spójrzcie, były Golce, Eldo, Sentino, teraz Eis. Bardzo nieoczywiste są te jego kolaboracje, tutaj bierze na feat gościa, którego poznał w studio, z drugiej strony wrzuca Rafonixa na intro kawałka. Dalej jest Pressa z zagranicy, ciągle czymś zaskakuje, na następnej płycie Doda i będzie koniec.
@SWN pięknie napisane, o to właśnie chodzi.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
kiedy ten dodatkowy numer odblokują na strimingu?
Przecież Eis tutaj specjalnie wziął Bedoesa, żeby łatwiej było zauważyć różnicę poziomów 
No Bedi dał drugie życie temu kawałkowi.
Zlepek randomowych linijek jak na moim hot16 oby się sprzedało chociaż niech ma eis
Wygrzeszam Cię, mordzia.
- Moltisanti
Ten numer i klip ma być czymś w stylu kanyego który zaklada jakis stary ciuch i nadaje mu nowy wydźwięk robiąc z czegoś niemodnego coś modnego. Bedi jako osoba wyznaczająca jakieś trendy wchodzi w buty eisa ktory dla dzieciaków brzmi i wygląda dziwnie, ale skoro bedi chce tu brzmieć w taki sposób jak eis, tez tak wygląda i nawija o tym samym, to dla tych dzieciaków jest to taki stempel czegoś nieprzypałowego. Marketingowo jest to wlasnie bardzo bardzo dobrze rozkminione.
devayo wstawaj zesrales sie
Ale lipton... Ice tea... brzoskwinia... kurwa mac! Zwrota parówy to kompletny brak charyzmy, chęć tylko podlizania sie wracajac te kilkanascie lat wstecz podpierdalajac patenty z tracku ktory juz zostal wspomniany wyzej czyli Eis feat Małolat. Ja pierdole, taka szansę ma pokazać na tracku swoj styl, zawyc czy co on tam robi charakterystyczny jakis gest, nie mamy nic... Mial okazję by pokazać różnicę między tym co się wtedy robiło i bylo "na czasie" a co jest teraz. Powinien nawinac po swojemu, pokazać swój warsztat, pokombinować z flow, a tu brzmi jak jakis produkt pierdolony, wersy tez mu pisali pewnie chuj z takim czymś. Wini pokazał jak można remix po swojemu nawinac, pare ciekawych swoich patentów zastosować wsyztsstko ze smakiem a to wyzej? To nie jest hip hop, widac ze to pretensjonalne ... Nie widzę w tym duszy osobiscie, czysty marketing. Jak dla mnie jedyna logiczna przyczyna zaistniałej sytuacji - pan Eis dostal mocno po kieszeniach z powodu całej covidowej sytuacji, młody boras jako raper na czasie mocno zarobiony, największe zasięgu wśród młodzieży duzo szumu, prywatnie Eis jest jakimś tam jego idolem - ogromny potencjał na wypromowanie większe. Bedo rzucił kase zeby znaleźć się na remixie, SBM odpowiada pewnie tez za profil tego gdziejesteis_official. Bo nie wierzę, że typ co 20 lat w chuju mial media uciekał od nich jak mogl, sam posiadal tyle lat skromne konto prywatne z setka followow, nagle tworzy konto pisze jakies lzawe posty jak wzruszony jest słowami młodego bedoesa oraz udostępnia kazdego relacje ktora go oznacza na swoje insta stories, używa sprawnie hashtagow, no ogolnie widac doświadczenie w tworzeniu fp w tych nowych czasach instagramow opanowanych przez dzieci/młodzież. Płytka na spotify, Bedoes poleca, codziennie pewnie przez miesiąc będzie udostępnial by każdy słuchał, więc no skok na młodszych fanów nawet jak im nie siedzę, to wyświetlenia zrobią a starzy i tak będą słuchać wiec taki win win, jesli chodzi o marketing. Byl moment ze juz wychodzi z ukrycia feat na problemie ktory nie można ukryć nie był najwyższych lotów, juz coś śpiewalo ze moze wyskoczyć ale dal nura szybko, tymbardziej ze z problemami sie znal prywatnie ogolnie czesto bujal po imprezach wiec to wcale tak nie zdziwiło. Ale coś z Bedoesem? Nawet przeciez na tym tracku nawijal
"I powiem Ci, że rap to jest mało
Bo jak ich słyszę, to chce mi się rzucić rap i robić zdjęcia pedałom"
Przeciez to pasuje 1x1 jak posłuchasz rapu Bedoesa...
Co do bedoesa moja teoria taka ze tak lgna ci fani maloletni bo czuja sie przez niego absorbowani, gdzies tam czasem mi wyskoczy to widze ciągle wiadomosci jak to nie kocha swoich fanów, pod fotami to na co drugi komentarz odpisuje, na story zawsze zajebane a idioci sie z nim zżywaja, widzialem komentarz jakiejś laseczki ze on jest najlepszy bo zawsze odpisze nie ci inni raperzy co zlewają jej dm i o to w tym wszystkim chodzi.. W chuju maja ta muzykę a po.prostu potrzebę zrozumienia a ze gosc zasięgi jest slawny to jak odpisze takiej to ma boost 100 I jest najlepszym raperem na świecie, idealizuja go ze względu na kontakt z nim i przystępność anizeli jakies skille i będą to wspierać słuchaniem kupowaniem płyt non stoper, stąd też nie zdziwię się jak remixy sprzedadza nawet w większej ilości niz standard wersja tylko ze względu na to że Bedoes na niej jest...
Eisowaty przesunął sentencje teraz albo nigdy te 17 lat w przód i skok na kasę z rapu spróbował, ktora oczywiście mu sie należy ale styl no nie wiem, niech Pan Eis sobie przesłucha trakensy jak i przeanalizuje cala osoba Borysa pozniej stanie przed lustrem popatrzy sobie w oczy i zada pytanie czy warto było by z takim typem byl kojarzony?
Co do bedoesa moja teoria taka ze tak lgna ci fani maloletni bo czuja sie przez niego absorbowani, gdzies tam czasem mi wyskoczy to widze ciągle wiadomosci jak to nie kocha swoich fanów, pod fotami to na co drugi komentarz odpisuje, na story zawsze zajebane a idioci sie z nim zżywaja, widzialem komentarz jakiejś laseczki ze on jest najlepszy bo zawsze odpisze nie ci inni raperzy co zlewają jej dm i o to w tym wszystkim chodzi.. W chuju maja ta muzykę a po.prostu potrzebę zrozumienia a ze gosc zasięgi jest slawny to jak odpisze takiej to ma boost 100 I jest najlepszym raperem na świecie, idealizuja go ze względu na kontakt z nim i przystępność anizeli jakies skille i będą to wspierać słuchaniem kupowaniem płyt non stoper, stąd też nie zdziwię się jak remixy sprzedadza nawet w większej ilości niz standard wersja tylko ze względu na to że Bedoes na niej jest...
Eisowaty przesunął sentencje teraz albo nigdy te 17 lat w przód i skok na kasę z rapu spróbował, ktora oczywiście mu sie należy ale styl no nie wiem, niech Pan Eis sobie przesłucha trakensy jak i przeanalizuje cala osoba Borysa pozniej stanie przed lustrem popatrzy sobie w oczy i zada pytanie czy warto było by z takim typem byl kojarzony?
Przeczytałem to flow Eisa 
ziomus wczules sie za bardzo w to gowno rapowe jacentego jak rodzina tego co zajebal dupeczke pedofila rezysera zyda polskiego a tu chodzi o to ze on ma wypierdolone jajsony na rapsy bo jakby nie mial tych jaj w zwisie to by zrobil powrot do przyszlosci jak jay z i by sie wiozl grubo maybachem z rydzykiem bo ma w kiermanie pi arowe mechanizmy kwantowe szolbiznesu i kurwa media tez skitral w kiermane i by o nim pisali ciagle ze by ci z lodowki wyskoczyl jakbys szamy tam szukal i bysmy dostali taka gruba narracje ze bysmy uwierzyli nie w ufo a w to ze eis wynalazl szczepionke na covida i ja dal do preorderu i bysmy to gowno kupili a tutaj widac ze to po prostu dodatkowy skok na szmal bez ryzyka i czysty zysk naszego rekina kurwa biznesu i szolbiznesu
skok na hajc to robi kurwa w dal o tyczce niejaki jedkerski co ma realistycznie dwie lewe wity do pracy uczciwej a na nielegal jest realistycznie leniwy i zbyt glupi
Dodano po 1 minucie 5 sekundach:
moze nawet by karolaka mial na ficie zeby nawinal mu zwrote niezla ale widac ze az tak mu nie zalezy na powrocie
skok na hajc to robi kurwa w dal o tyczce niejaki jedkerski co ma realistycznie dwie lewe wity do pracy uczciwej a na nielegal jest realistycznie leniwy i zbyt glupi
Dodano po 1 minucie 5 sekundach:
moze nawet by karolaka mial na ficie zeby nawinal mu zwrote niezla ale widac ze az tak mu nie zalezy na powrocie
nie spinaj się za bardzo ziom to jest rap tylkorecklezz pisze: ↑22 paź 2020, 19:05 Ale lipton... Ice tea... brzoskwinia... kurwa mac! Zwrota parówy to kompletny brak charyzmy, chęć tylko podlizania sie wracajac te kilkanascie lat wstecz podpierdalajac patenty z tracku ktory juz zostal wspomniany wyzej czyli Eis feat Małolat. Ja pierdole, taka szansę ma pokazać na tracku swoj styl, zawyc czy co on tam robi charakterystyczny jakis gest, nie mamy nic... Mial okazję by pokazać różnicę między tym co się wtedy robiło i bylo "na czasie" a co jest teraz. Powinien nawinac po swojemu, pokazać swój warsztat, pokombinować z flow, a tu brzmi jak jakis produkt pierdolony, wersy tez mu pisali pewnie chuj z takim czymś. Wini pokazał jak można remix po swojemu nawinac, pare ciekawych swoich patentów zastosować wsyztsstko ze smakiem a to wyzej? To nie jest hip hop, widac ze to pretensjonalne ... Nie widzę w tym duszy osobiscie, czysty marketing. Jak dla mnie jedyna logiczna przyczyna zaistniałej sytuacji - pan Eis dostal mocno po kieszeniach z powodu całej covidowej sytuacji, młody boras jako raper na czasie mocno zarobiony, największe zasięgu wśród młodzieży duzo szumu, prywatnie Eis jest jakimś tam jego idolem - ogromny potencjał na wypromowanie większe. Bedo rzucił kase zeby znaleźć się na remixie, SBM odpowiada pewnie tez za profil tego gdziejesteis_official. Bo nie wierzę, że typ co 20 lat w chuju mial media uciekał od nich jak mogl, sam posiadal tyle lat skromne konto prywatne z setka followow, nagle tworzy konto pisze jakies lzawe posty jak wzruszony jest słowami młodego bedoesa oraz udostępnia kazdego relacje ktora go oznacza na swoje insta stories, używa sprawnie hashtagow, no ogolnie widac doświadczenie w tworzeniu fp w tych nowych czasach instagramow opanowanych przez dzieci/młodzież. Płytka na spotify, Bedoes poleca, codziennie pewnie przez miesiąc będzie udostępnial by każdy słuchał, więc no skok na młodszych fanów nawet jak im nie siedzę, to wyświetlenia zrobią a starzy i tak będą słuchać wiec taki win win, jesli chodzi o marketing. Byl moment ze juz wychodzi z ukrycia feat na problemie ktory nie można ukryć nie był najwyższych lotów, juz coś śpiewalo ze moze wyskoczyć ale dal nura szybko, tymbardziej ze z problemami sie znal prywatnie ogolnie czesto bujal po imprezach wiec to wcale tak nie zdziwiło. Ale coś z Bedoesem? Nawet przeciez na tym tracku nawijal
słyszałem wiele głosów, śmiech i płacz
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
- Moltisanti
Recklezz niezłe odklejenie z tym pisaniem ze Bedi mial tu szanse sie pokazać
On właśnie nic tu nie musiał dlatego mogl to zrobić w ten sposób i dlatego w ogole zrobil ten track
aleksy ziomalu wiadomo tak tylko napisalem bo kurwa no kto jak to Eis w tym calym zalewie szambencji wydawal sie taka perelka, rozjebal jedna plyta i zniknal w chwale, a tu wraca w akompaniamencie Bedoesa :-) jeszcze gdzies drzemie we mnie ta gowniarska reszteczka jakichs tam nawinych idealow raperskich i no kurwa, kto jak kto ale zeby Eis
one love
e; ^spoko ja to inaczej odczytuje i dla mnie to jest mega chujowa próba, szybko do zapomnienia
e; ^spoko ja to inaczej odczytuje i dla mnie to jest mega chujowa próba, szybko do zapomnienia
no ale akurat eis, który życzył powodzenia jak robisz komercję taa niech twoje dzieci mają kasę na start nigdy nie pasował do tych raperskich ideałów 
słyszałem wiele głosów, śmiech i płacz
-
Johnny
Odpaliłem ten pożal się borze remix i drugi raz juz tego nigdy nie zrobię.
Ja wiem, ze styl Eisa nie jest dla każdego, ale żeby pisać ze Bedoes tutaj cos pokazał i zjadł gospodarza, to trzeba mieć za dużo chromosomów
Ja wiem, ze styl Eisa nie jest dla każdego, ale żeby pisać ze Bedoes tutaj cos pokazał i zjadł gospodarza, to trzeba mieć za dużo chromosomów
- marco_pantani
o co chodzi z tym remixed, jak w trackliście jest tylko remix z bedoesem? będzie więcej czy o co kaman? będzie też na tych remixach oryginalna zawartość? trochę chujnia z tym że nie podali nawet listy tych remixów, bo jak kurwa dadzą jakichś kolejnych kasztanów to szkoda kwitu
zwracam honor