Laikike1 x Szops - Diamond Life (2020)
-
TheGreatestGolota
Re: Laikike1 x Szops - Diamond Life (2020) [Zapowiedź]
laika fani są już starsi więc nie będą się spuszczać jak kiedyś, język polski nie ma takiej mocy by przeżywać to wszystko, ale jak ja nie słucham plshitu to zawsze Laik potrafi wyciągnąć pare dobrych linijek i bit też siedzi i jest to zawsze egzotycznie brzmiące polskie recytowanie i lubie to.
btw CS, jak obczai te streetowe numery L1 to nowy bożek na dzielni będzie niech się ten białas puknie w głowę ślizg tego nie przeżyje, jak jakiś ex podziemny r-a-p-e-r będzie nową siłą ciemnej strefy, Marcin zastanów się, bo dziaba CS na klacie się szykuje,a na koncert to strach będzie wbijać
btw CS, jak obczai te streetowe numery L1 to nowy bożek na dzielni będzie niech się ten białas puknie w głowę ślizg tego nie przeżyje, jak jakiś ex podziemny r-a-p-e-r będzie nową siłą ciemnej strefy, Marcin zastanów się, bo dziaba CS na klacie się szykuje,a na koncert to strach będzie wbijać
SZOPS 
Dobre to jest w chuj, ale męczy słuchanie tego. Nie znam się za bardzo, ale coś tu nie do końca gra z wokalem Laika.
Dobre to jest w chuj, ale męczy słuchanie tego. Nie znam się za bardzo, ale coś tu nie do końca gra z wokalem Laika.
- afterlight
Tez wlasnie mialem takie odczucie ze master na wokalu laika jest jakos tak dziwnie zrobiony ze sluchanie tego wysysa ze mnie cala energie
muszę kupić sobie buty do biegania
to nie wystarczy, buty do zapierdalania
to nie wystarczy, buty do zapierdalania
Wracam tu, bo Szops jest królem. Naprawić wokal Laika, żeby nie był jak za mgłą? i git.
wszystko gra i zajebiście to plynie ale ten refren (?) jest troche za dlugi i rozmywa się caly numer, chyba wolalbym posluchać samego bitu (szacunek szops) i po chwili znowu wjazd laika ze zwrotką
z rozmowy z Yurkoskym:
- Diamond Life jest już nagrane, jest u Szopsa, będzie 10 kawałków, single nie są reprezentatywne dla reszty,
- płyta będzie hołdem dla ulicy, naszpikowana jest bangerami dla ulic
- miał ją wydawać jeden z większych labeli, ale rozmowy się urwały, więc wydają ją sami,
- na płycie mieli być Gedz, Guzior, Pih, Astek i JNR, wszyscy się zgodzili, ale przez życiowe zawirowania Laika się nie udało, ostatecznie będzie tylko feat JNR-a
Szkoda z tymi featami mimo wszystko, fajnie by było usłyszeć Laika z Astkiem jeszcze, z Gedzem czy Guziorem (tak Pih, Ciebie specjalnie pominąłem). Chociaż no do singli nie wrocilem ani razu mimo propsowania
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
płyta już u dulewicza na mixmaster
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
jak sie kiedys levelka sluchalo przed sylwestrem zawsze na wczucie za malolata to teraz raczej nie sprawdzam nic od laika, dzisiaj wpadlem na ten singiel sztama i siedzi wysmienicie, szops przepiekny bit, w koncu na cos czekam innego niz bengerki od sentino z polskiego rapu
15.08 preorder i nowy joint
na 2021 planowane solo na bardziej mainstreamowych bitach
na 2021 planowane solo na bardziej mainstreamowych bitach
- qualite_de_schizoide
o kurde, super czekam
no i AF2 w drodze, laik pisał na YouTube w komentarzach że będzie i żeby nie dygać
no i AF2 w drodze, laik pisał na YouTube w komentarzach że będzie i żeby nie dygać
chuj mnie boli co se napiszesz na forze
ojjj na to czekam. z całym szacunkiem dla Szopsa, Piotra i Młodzika, projekty z nimi już słyszeliśmy i można się spodziewać jak brzmią. Ale takiego świeższego Laika z chęcią sb posłucham
na Diamond Life też czekanko, no wiadomo, chociaż do singli jakoś nie wracałem
Moze będą bity secretranka i gotbarssa bo się zachwycał u jurkowskiego
Kurde odpaliłem sobie dzisiaj oba single i siedzą zajebiście, lepiej niż przy premierze, czekanko na sobotę
Laikowi abstynencja uruchomiła wybitnie proces twórczy.
Bardzo bym sobie życzył żeby kariera odpaliła na dobre i wrócił do PL skupiając się tylko na muzyce.
Bardzo bym sobie życzył żeby kariera odpaliła na dobre i wrócił do PL skupiając się tylko na muzyce.
#free2rzyn
Ja tam mu dobrze życzę, ale Laik na etacie rapera to nie byłby już ten sam Laik. Rozumiem, że zweryfikował sobie trochę swoje poglądy na temat grania koncertów, stosunek do fanów, i wielu rzeczy już by teraz nie nawinął, ale i tak byłoby to mocno dziwne. Chociaż, nie powiem, byłby to przezabawny chichot historii, gdyby jemu ta kariera teraz nagle odpaliła, w momencie kiedy Wena, VNM, Te-Tris muszą szukać sobie normalnej roboty.
Spoiler
IMO dyskusja jednak czysto akademicka i nic takiego się nie wydarzy.
- Serdecznosci
Dzień dobry, miło nam obwieścić, że dzisiaj o północy (a jak się uda to o 23.00, kiedy prawdopodobnie ,,Hybryda'' zawita na cyfrę) rusza ściśle limitowany preorder ''Diamondlife''. Nigdy nie będzie dotłoku tej wersji, więc polecamy pośpiech.
A tu chuj wrzucą pierwszy track z płyty Wojtek Sokół
wydanie limitki to super jewel box z książeczką i 2cd (pewnie instrumentale króla szopsa)