Sebastian Fabijański - Primityw (2020)
Re: Sebastian Fabijański - Primityw (2020)
spoko, za długie o jakieś 2 minuty, ale linie na quebo myślę celne. oby odpowiedział
ta pierwsza nuta dobrze buja, no i fabijański dobry głos ma, myśle, że jest szansa na to by album był takim solidnym 6/10
- Domperinion
Powinni stworzyć prawo jazdy na tworzenie rapu. Za poniżanie kogoś takiego jak Quebo powinien czekać stryczek

Otrzymałem order przedszkolaka za zajebanie 100 postów w pierwszy dzień na forum
Deal with it

Deal with it
- Bryx Fenrir
Nie jestem w stanie uwierzyć, że on stawia się w roli jakiegoś obrońcy rapu i za cel obiera sobie Quebonafide, to się nie dzieje naprawdę. Jak Quebo odpowie to pewnie OSTR napisze mu diss, inaczej tego nie widze.
Prymityw
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
ale żałosne są te pseudo konflikty, jak dla mnie chłopaki są ugadani, bo jakoś nie potrafię zrozumieć po co ktoś z takimi interentowymi zasięgami jak quebonafide miały zaczepiać i robić promocję komuś tak mało znaczącego w internecie jak ten Fabijański. bez sensu, nie ma się czym koledzy ekscytować, tylko zacząć ignorować jednego i drugiego komercyjnego pajaca
Ale o co chodzi?
Niektóre wersy celne, rapowo też to nie jest najgorsze.
Quebo miał gorszych łaków na swojej płycie niż ten łukasz fabiański
Niektóre wersy celne, rapowo też to nie jest najgorsze.
Quebo miał gorszych łaków na swojej płycie niż ten łukasz fabiański
nie przesłuchałem żadnej płyty quebo więc nie wiem, w każdym razie twierdzę, że pochylanie się w swojej twórczości nad Fabijańskim, aby go "uszczypnąć" jest dla mnie kompletnie niezrozumiałe i budzi podejrzenia, że Fabijański poprosił o to Quebonafide by jakiś szum zrobić.
Otóż to!
Fabijański ma spoko głos, a to że jest aktorem pomaga mu w artykulacji. Linijki też w miarę celne/fajne (Quebonafilet - ja się zaśmiałem).
Zatem, hejt zbierany jest za bycie dzbanem i przesadną wczutkę, a nie za sam kawałek. A ponieważ ja się historią kolegi Fabijańśkiego nie interesuję i nawet nie wiedziałem wcześniej, że jest aktorem (tak samo, że jest potencjalnie wczutym dzbanem), to nie jestem uprzedzony.
Podobne zdanie mam o jego hot16 - w mojej opinii wypadł całkiem fajnie.
PISZĘ TO POD WEWNĘTRZNYM PRZYMUSEM
ŻE MYŚLĘ ŻE MÓGŁBYM BYĆ PLATYPUSEM
BYŁBYM W TEJ ROLI NIEZAWODNY
BYŁBYM KURWA JAJORODNY
ŻE MYŚLĘ ŻE MÓGŁBYM BYĆ PLATYPUSEM
BYŁBYM W TEJ ROLI NIEZAWODNY
BYŁBYM KURWA JAJORODNY
- Cz4rny1337
- Moderator
rozumiem, ze on z calej tworczosci rapera quebonafide zna tylko Candy?????????????

Ale ten bit w pierwszej części jest mocarny
Prognozy na Mundial - 01.06.2026 r.
Ale zajebisty bit jest w tym pierwszym numerze
czy tylko ja w dirty dancing w 0:58 słyszę flow jak que w Chandze?

tak troche
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
Beka wyskoczyło mi to dzisiaj i myślałem że Fabijański nawija
Odlot po narkotykach?
-
jasnejasne
Mam mocne wrażenie, że skala krytyki jest nieproporcjonalna do jakości materiału, bo trochę zalet by się znalazło. To chyba tak, że Fabijański narzekając na to, że hip-hopu już nie ma wjebał się w niszczące tryby starego jak świat, klasycznego, hip-hopowego mechanizmu, gdzie panoszący się toy krytykujący uznanych zawodników staje się opluwanym i jebanym przez wszystkich wannabe. Czyli ten hip-hop rozumiany jako środowisko i hierarchia jakoś tam jednak żyje, choć nie wiem czy w tej sytuacji to dla Sebastana szczególne pocieszenie
Mam takie samo wrażenie jak użytkownik wyżyj, przesłuchałem w końcu album i musza przyznać, że jest to całkiem przyjemny krążek, oczywiście nie ma tutaj porównania do świetnych produkcji z tego roku jak i zarówno do „Romantic Psycho” który uważam za najlepszy materiał od stycznia, ale jako debiut przyjemnie się tego słuchało, bity Loaa, Urba, Karbida i Auera są mega. Trochę przeszkadzała mi sama postawa Sebastiana jak i jego osobowość i dodatkowo te zaczepki do Quebo nawet w utworach mimo to uważam, że nie brzmi on tak tragicznie na tych biciorach jak niektórzy podkreślają. Spodziewałem się o wiele gorszego produktu, wręcz odrzucającego, jednak miło się rozczarowałem. Stopa w produkcji 9797 w „Dirty Dancing” mocno łupie.Okładka preorderu jest kozacka tak samo jak kolorystyka środka, bardzo mi się podoba jak to wygląda tylko tak jak JWP pudełko bieda o wiele lepiej prezentowałoby się to w tym nowym. Brak jakiegoś bonus tracka w przedsprzedaży, a szkoda jedynie dostajemy podpis.
Czy ktoś zauważył, że tembr głosu oraz styl wokalny Fabijańskiego jest łudząco podobny do głosu, który zaadoptował Funky Filon w słynnym już psychorapowym outro "Chinki Czikulinki"? I nie jest to dowcip. Był kiedyś taki temat "Raperzy z podobnymi głosami", gdzie ktoś oświecił mnie, że Gedz i Sarius mają bardzo podobne głosy. Tutaj widzę ten sam przypadek. Przysięgam, że nie chodzi mi o prostą bekę w stylu: "hehe, czikulinka żenada". Zachęcam do oceny.
Żebyście nie musieli szukać, poniżej link z timestampem.
https://www.youtube.com/watch?v=6G2OhwIUaM0&t=2m48s
Edit: Nie no, posłuchałem sobie tego mając w głowie zbuntowaną buzię Seby i 1:1 ten sam wokal. NAWET ICH AKCENT. W 2:49 zerknijcie na jego "CZ" w "po policzku". Szok i niedowierzanie.
Żebyście nie musieli szukać, poniżej link z timestampem.
https://www.youtube.com/watch?v=6G2OhwIUaM0&t=2m48s
Edit: Nie no, posłuchałem sobie tego mając w głowie zbuntowaną buzię Seby i 1:1 ten sam wokal. NAWET ICH AKCENT. W 2:49 zerknijcie na jego "CZ" w "po policzku". Szok i niedowierzanie.
Rzeczywiście wsłuchując się można wyłapać podobieństwo tylko teraz nie wiem czy zwróciłem na to uwagę ze względu na Twój post czy faktycznie te wokale mają podobną harmonijność i dźwięczność.