Sebastian Fabijański - Primityw (2020)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

oyche

Re: Sebastian Fabijański - Primityw (2020)

Post autor: oyche »

spoko, za długie o jakieś 2 minuty, ale linie na quebo myślę celne. oby odpowiedział
Mider

Post autor: Mider »

ta pierwsza nuta dobrze buja, no i fabijański dobry głos ma, myśle, że jest szansa na to by album był takim solidnym 6/10
Awatar użytkownika
Domperinion

Post autor: Domperinion »

Powinni stworzyć prawo jazdy na tworzenie rapu. Za poniżanie kogoś takiego jak Quebo powinien czekać stryczek :censored: :wall: :bag:
Otrzymałem order przedszkolaka za zajebanie 100 postów w pierwszy dzień na forum
Deal with it :cool: :joint:
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Post autor: Bryx Fenrir »

Nie jestem w stanie uwierzyć, że on stawia się w roli jakiegoś obrońcy rapu i za cel obiera sobie Quebonafide, to się nie dzieje naprawdę. Jak Quebo odpowie to pewnie OSTR napisze mu diss, inaczej tego nie widze.
Awatar użytkownika
mateko
Waste Management

Post autor: mateko »

Prymityw

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
LWD

Post autor: LWD »

ale żałosne są te pseudo konflikty, jak dla mnie chłopaki są ugadani, bo jakoś nie potrafię zrozumieć po co ktoś z takimi interentowymi zasięgami jak quebonafide miały zaczepiać i robić promocję komuś tak mało znaczącego w internecie jak ten Fabijański. bez sensu, nie ma się czym koledzy ekscytować, tylko zacząć ignorować jednego i drugiego komercyjnego pajaca
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

Ale o co chodzi?
Niektóre wersy celne, rapowo też to nie jest najgorsze.
Quebo miał gorszych łaków na swojej płycie niż ten łukasz fabiański
Awatar użytkownika
LWD

Post autor: LWD »

nie przesłuchałem żadnej płyty quebo więc nie wiem, w każdym razie twierdzę, że pochylanie się w swojej twórczości nad Fabijańskim, aby go "uszczypnąć" jest dla mnie kompletnie niezrozumiałe i budzi podejrzenia, że Fabijański poprosił o to Quebonafide by jakiś szum zrobić.
iufo

Post autor: iufo »

kapper1 pisze: 09 cze 2020, 0:27 Ale o co chodzi?
Niektóre wersy celne, rapowo też to nie jest najgorsze.
Quebo miał gorszych łaków na swojej płycie niż ten łukasz fabiański
Otóż to!
Fabijański ma spoko głos, a to że jest aktorem pomaga mu w artykulacji. Linijki też w miarę celne/fajne (Quebonafilet - ja się zaśmiałem).
Zatem, hejt zbierany jest za bycie dzbanem i przesadną wczutkę, a nie za sam kawałek. A ponieważ ja się historią kolegi Fabijańśkiego nie interesuję i nawet nie wiedziałem wcześniej, że jest aktorem (tak samo, że jest potencjalnie wczutym dzbanem), to nie jestem uprzedzony.
Podobne zdanie mam o jego hot16 - w mojej opinii wypadł całkiem fajnie.
PISZĘ TO POD WEWNĘTRZNYM PRZYMUSEM
ŻE MYŚLĘ ŻE MÓGŁBYM BYĆ PLATYPUSEM
BYŁBYM W TEJ ROLI NIEZAWODNY
BYŁBYM KURWA JAJORODNY
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

rozumiem, ze on z calej tworczosci rapera quebonafide zna tylko Candy?????????????
Obrazek
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Ale ten bit w pierwszej części jest mocarny
Prognozy na Mundial - 01.06.2026 r.
michajlow

Post autor: michajlow »

Ale zajebisty bit jest w tym pierwszym numerze
Awatar użytkownika
dou

Post autor: dou »

czy tylko ja w dirty dancing w 0:58 słyszę flow jak que w Chandze? :lol: :lol:
Kiedy umiera człowiek, tracimy całą bibliotekę
Użytkownicy nawiązujący do plhh na maturze: encrenoire, jajca, MalinowyJogurt, Master
Jasny pisze: 08 lip 2022, 11:20 Szkoda, że ludziom mózg nie wraca.
Awatar użytkownika
ogkush

Post autor: ogkush »

tak troche
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
Awatar użytkownika
bedoer
Zbanowany

Post autor: bedoer »

Beka wyskoczyło mi to dzisiaj i myślałem że Fabijański nawija
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

Odlot po narkotykach?
jasnejasne

Post autor: jasnejasne »

Mam mocne wrażenie, że skala krytyki jest nieproporcjonalna do jakości materiału, bo trochę zalet by się znalazło. To chyba tak, że Fabijański narzekając na to, że hip-hopu już nie ma wjebał się w niszczące tryby starego jak świat, klasycznego, hip-hopowego mechanizmu, gdzie panoszący się toy krytykujący uznanych zawodników staje się opluwanym i jebanym przez wszystkich wannabe. Czyli ten hip-hop rozumiany jako środowisko i hierarchia jakoś tam jednak żyje, choć nie wiem czy w tej sytuacji to dla Sebastana szczególne pocieszenie
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

Mam takie samo wrażenie jak użytkownik wyżyj, przesłuchałem w końcu album i musza przyznać, że jest to całkiem przyjemny krążek, oczywiście nie ma tutaj porównania do świetnych produkcji z tego roku jak i zarówno do „Romantic Psycho” który uważam za najlepszy materiał od stycznia, ale jako debiut przyjemnie się tego słuchało, bity Loaa, Urba, Karbida i Auera są mega. Trochę przeszkadzała mi sama postawa Sebastiana jak i jego osobowość i dodatkowo te zaczepki do Quebo nawet w utworach mimo to uważam, że nie brzmi on tak tragicznie na tych biciorach jak niektórzy podkreślają. Spodziewałem się o wiele gorszego produktu, wręcz odrzucającego, jednak miło się rozczarowałem. Stopa w produkcji 9797 w „Dirty Dancing” mocno łupie.Okładka preorderu jest kozacka tak samo jak kolorystyka środka, bardzo mi się podoba jak to wygląda tylko tak jak JWP pudełko bieda o wiele lepiej prezentowałoby się to w tym nowym. Brak jakiegoś bonus tracka w przedsprzedaży, a szkoda jedynie dostajemy podpis.
Awatar użytkownika
Pagliacci

Post autor: Pagliacci »

Czy ktoś zauważył, że tembr głosu oraz styl wokalny Fabijańskiego jest łudząco podobny do głosu, który zaadoptował Funky Filon w słynnym już psychorapowym outro "Chinki Czikulinki"? I nie jest to dowcip. Był kiedyś taki temat "Raperzy z podobnymi głosami", gdzie ktoś oświecił mnie, że Gedz i Sarius mają bardzo podobne głosy. Tutaj widzę ten sam przypadek. Przysięgam, że nie chodzi mi o prostą bekę w stylu: "hehe, czikulinka żenada". Zachęcam do oceny.

Żebyście nie musieli szukać, poniżej link z timestampem.

https://www.youtube.com/watch?v=6G2OhwIUaM0&t=2m48s

Edit: Nie no, posłuchałem sobie tego mając w głowie zbuntowaną buzię Seby i 1:1 ten sam wokal. NAWET ICH AKCENT. W 2:49 zerknijcie na jego "CZ" w "po policzku". Szok i niedowierzanie.
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

Rzeczywiście wsłuchując się można wyłapać podobieństwo tylko teraz nie wiem czy zwróciłem na to uwagę ze względu na Twój post czy faktycznie te wokale mają podobną harmonijność i dźwięczność.
ODPOWIEDZ