VNM - Hope For The Best (2020)
Re: VNM - Hope For The Best (29.05.2020) [Zapowiedź]
Ja tam facetowi po ludzku współczuję i mam nadzieję, że wyjdzie na prostą, a to, że wpierdolił kesz gdzieś po drodze to inna sprawa, ale w sumie chuj to kogo obchodzi i nikt mu w księgi rachunkowe nie zaglądał, żeby ferować wyroki. Fortuna kołem się toczy i jak ktoś zapisał w życiu parę kartek, by przeczytać je po latach, dobrze wie o czym mowa. Muzycznie nowe rzeczy mnie nie urzekają, ale do samej postaci Fała mam sentyment i życzę mu dobrze.
-
TheGreatestGolota
Nie ma co sie smiac, gosc zawsze byl odnośnie ekonomii to co mowil sokol mu na privie a, ze go już nie ma oraz biznes sokoła to bardziej charyzma i głos który mozna wykorzystać do wszystkiego oraz brand z historia
+-ogromny pociąg do twardych, więc wyszło jak wyszlo.
Znacie takie przypadki ludzi, gadają jedno, a potem hajs przepierdalaja jak szaleni i nie tak, żeby im to było potrzebne po prostu mają taki styl bycia gwiazdy, wykreowane ego.
Cały biznesplan u niego to były wyswietlenia =koncerty.
Zmienił się target, wyswietlenia spadły....
Brak koncertów
20k poszło w melanż i idę do banku i o kolejne 20 wołam.
Czemu byłem takim debilem, nie wiem......
Ja pamiętam to i już wtedy wyczułem co się świeci.
Nie odpisze wam, ale lepiej jakbyscie się nim nie przejmowali, łatwiej będzie mu się rapowac
+-ogromny pociąg do twardych, więc wyszło jak wyszlo.
Znacie takie przypadki ludzi, gadają jedno, a potem hajs przepierdalaja jak szaleni i nie tak, żeby im to było potrzebne po prostu mają taki styl bycia gwiazdy, wykreowane ego.
Cały biznesplan u niego to były wyswietlenia =koncerty.
Zmienił się target, wyswietlenia spadły....
Brak koncertów
20k poszło w melanż i idę do banku i o kolejne 20 wołam.
Czemu byłem takim debilem, nie wiem......
Ja pamiętam to i już wtedy wyczułem co się świeci.
Nie odpisze wam, ale lepiej jakbyscie się nim nie przejmowali, łatwiej będzie mu się rapowac
VNM chłopak z Elbląga chciałem podbić Warszawę
Lecz w dryblu solo wyjebałem się jak Glik o murawę
Rzuciła mnie Kaja została kiła na jajach
Idę pograć na pleju, kup płytę piona i nara
Żartuję, szanuję gościa, Elbląg bejbi i NSPC gdzieś w sercu zawsze. Ale za ksero Drake'a minus.
Lecz w dryblu solo wyjebałem się jak Glik o murawę
Rzuciła mnie Kaja została kiła na jajach
Idę pograć na pleju, kup płytę piona i nara
Żartuję, szanuję gościa, Elbląg bejbi i NSPC gdzieś w sercu zawsze. Ale za ksero Drake'a minus.
wiedzę że większość wpadła tasować się pod to że gość ma gorzej niż oni sami
ujebał hajs - zdarza się, pogrążyło go to co zarazem wepchnęło go swojego czasu na szczyt czyli nadmierna pewność siebie, niechaj to będzie dla niego jak i dla innych lekcją a nie pożywką do wylewania jadu o smaku cebuli
numer bardzo dobry,
myślę że na temat tego iż lepiej słucha się smutnych tracków można by przyjebać ładną magisterke
ujebał hajs - zdarza się, pogrążyło go to co zarazem wepchnęło go swojego czasu na szczyt czyli nadmierna pewność siebie, niechaj to będzie dla niego jak i dla innych lekcją a nie pożywką do wylewania jadu o smaku cebuli
numer bardzo dobry,
myślę że na temat tego iż lepiej słucha się smutnych tracków można by przyjebać ładną magisterke
No najgorszym jego ruchem to było powierzenie swojej kariery(zarządzania) przyjacielowi, który był/jest jego hajpmenem, bo w sumie to jakie inne doświadczenie w branży muzycznej ma poza bycie ziomkiem VNMa - chyba żadne.Archie pisze: ↑05 maja 2020, 9:57 Największym problemem VNM-a było pójście na swoje, bo widać, że od tego momentu nie miał kto złapać jego kariery za pysk. To był czas żeby pójść na grubo - zainwestować w dobre klipy, marketing i przede wszystkim nie można było się opierdalać, a on dopiero po 3 latach wydał kolejny album (EP nie liczę).
VNMowi w tym momencie przydałby się Mateusz Jędrzejewicz czy Piotr Szulc, ale wątpię by z takim upartym osłem dało się współpracować długoterminowo.
Ostatnio zmieniony 05 maja 2020, 12:49 przez PSZ, łącznie zmieniany 1 raz.
- sugarhill_notausgang
chujowy beat chujowe flow i chujowy numer bardzo mi pszykro z powodu tekstu ;-((( niektórzy ludzie jak nie mają pieniędzy to idą do pracy, just saying
o, dla mnie mówiąc w skrócie chujowe, ale widze, że Ty to dokładniej opisałeś więc podbijam postedenmar pisze: ↑04 maja 2020, 15:01 W ogóle mnie ten kawałek nie rusza, może ja po prostu nie lubię VNM-a i jego rapu, ale jak na emocjonalną opowieść o swoim dramacie to słaby i nieprzekonujący jest ten kawałek. Przerysowane to do tego stopnia się wydaje, że człowiek nie jest do końca pewny, czy powinien współczuć, czy jednak wybuchnąć śmiechem.
to się porobiło. zawsze powtarzam że życie jest nieprzewidywalne
twenty thousand on my watch 'cause I needed time
[mention]PSZ[/mention], z drugiej strony masz Kiki Kękę, który był totalnym nieogarem i alkoholikiem, zarządza wszystkim z grubsza sam (nie licząc koncertów), a teraz wpadło 7 zero na koncie. Dało się samemu? Dało. Drugim przykładem jest Solar - przecież do 2016 SBM było synonimem tandety i błazeństwa w rap grze (dopierdalanie się do kogo się da, zero jakiegokolwiek kreowania/zarządzania wizerunkiem, festiwal krindżu, amatorskie klipy, chujowe covery na YT, etc.). Nie zapowiadało się, że osoby z tej ekipy stworzą jeden z najpopularniejszych labeli w kraju + przybudówkę w postaci własnej agencji koncertowej. Z jednej strony poszczęściło się, że H8M4 i Bedoes zażarli, ale można było to szybko zmarnować, mimo to konsekwentnie krok po kroku budowano tę wytwórnię i profesjonalizowano ją pod kątem tego jak to wszystko powinno działać. I Mr. Siara i Solar nie byli kandydatami na to, że dociągną przedsięwzięcie pt. label do odpowiedniego poziomu, a obu udało się (za co należy się szacunek). Wyobraź sobie, że jesteś nieogarem artystą i masz kumatego ziomka, któremu ufasz, więc naturalne jest, że chcesz mu powierzyć pewne rzeczy. Nie przeceniałbym doświadczenia, które Solar i KęKę mieli na początku, bo to egzekucja tych działań (rollout albumu, promocja, koncerty, planowanie kolejnego materiału, dywersyfikacja) jest najważniejsza i tu właśnie DeNekstBest poległo. Venom mając pikującą karierę też nie chciał schować dumy do kieszeni.
Najlepsze co V może zrobić siedząc teraz na dupie to tworzyć nowy album, albo najlepiej to dwa, bo jak zaraz się odkuje (a zakładam, że większość -tak jak ja - na to liczy i temu kibicuje) to ciężko mu będzie wejść w te emocje, a jego smutne utwory najlepiej szły, także dobrze mieć materiału na zapas.
Najlepsze co V może zrobić siedząc teraz na dupie to tworzyć nowy album, albo najlepiej to dwa, bo jak zaraz się odkuje (a zakładam, że większość -tak jak ja - na to liczy i temu kibicuje) to ciężko mu będzie wejść w te emocje, a jego smutne utwory najlepiej szły, także dobrze mieć materiału na zapas.
Ostatnio zmieniony 05 maja 2020, 14:15 przez Archie, łącznie zmieniany 3 razy.
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthaf**kin' happens. And it can happen to you."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthaf**kin' happens. And it can happen to you."
vnm po tylu latach w prosto nie dostał nawet odprawy i była wytwórnia zostawiła go na lodzie, bez środków do życia. O CIĘ CHUJ 
[mention]Archie[/mention] ale przecież za sbm stoi(w sumie to stał, bo odszedł) także Jędrzejewicz ojciec sukcesu większości step records czy projektu gang Albanii
Którego bedoes nazywał swoim ojcem
Którego bedoes nazywał swoim ojcem
[mention]PSZ[/mention], nie od początku, bo dołączył ok. 2017 gdzie pewien fundament był już wylany, ale fakt - człowiek z doświadczeniem w labelu, który pomógł poukładać procesy i na pewno dał sporo wiedzy. Solar dalej to rozwija i po jego odejściu z sukcesem został odpalony Mata i wreszcie poprawili komunikację wizualną materiałów (np. fotografie od osiemdziewięć, Mr. Osom u Janka czy 1988 robiący oprawę graficzną dla Maty). Uznałbym go za ważną osobę na drodze Solara pt. jak to wszystko jeszcze poprawić. U VNM-a w okolicach pojawienia się nowego logo też poszło info, że ma być zatrudniony ktoś z doświadczeniem do prowadzenia labelu i efektów nie ma do tej pory, a szkoda.
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
To chyba nie do końca tak,bo kękę jest z kobietą, która prężnie działa w branży rapowej i podejrzewam, że z dużą pomocą od niej doszedł do tego, co ma teraz
Ona odpowiada za organizowanie koncertów m.in. Palucha (bashesh.com) dlatego je wyłączyłem. Kiki w jakimś wywiadzie podkreślał, że ma manię przy dopinaniu szczegółów (szczególnie wysyłki preorderów).
Fał chciał być Arsenem Wengerem polskiego rapu, chciał wziąć typów z pizdy i zrobić z nich gwiazdy. Różnica pomiędzy Panami w tym porównaniu jest taka, że Arsene znajdował perełki, a Fał jakieś gówno. Plus potem jeszcze nawijał, żę będzie ich wydawał nawet mimo strat. Zero mocniejszych ksywek na kanale poza nim (po tej płycie która była na początku labelu), chujowe zarządzanie i myślenie, że na swojej ksywie przejdzie wszystko
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
V prowadzi lajwa Q&A na fejsie jak kogoś to obchodzi 
- sugarhill_notausgang
Calkiem sympatycznie gada. BTW wlasnie powiedział , ze z muzyki zarobił ponad milion złotych.
Zarabiał około 200 000 rocznie przez 5 lat, wszystko przejebał na melanż i podróże, niczego nie żałuje i woli mieć fajne wspomnienia niż zaoszczędzone pół banki na koncie.
Myślę, że dość dokładnie zacytowałem.
Zarabiał około 200 000 rocznie przez 5 lat, wszystko przejebał na melanż i podróże, niczego nie żałuje i woli mieć fajne wspomnienia niż zaoszczędzone pół banki na koncie.
szanuję to, pewnie zrobiłbym tak samo.sugarhill_notausgang pisze: ↑05 maja 2020, 21:24 Calkiem sympatycznie gada. BTW wlasnie powiedział , ze z muzyki zarobił ponad milion złotych.