VNM - Hope For The Best (2020)
Re: VNM - Hope For The Best (29.05.2020) [Zapowiedź]
po prostu pani Kaja nie jest na bieżąco i wiążąc się z VNMem nie ogarnęła, że już nie ma hajpu na niego. Równie dobrze mogłaby uwieść Vanilla Ice albo Gulczasa licząc, że ogrzeje się w blasku ich sławy.
-
impertynencki
Czekam na to CD, bo liczę, że dowiem się więcej o backgroundzie całej historii. 
najlepsze dni uciekają nam na właśnie dziś
-
skiptomylou
Do tych wersów o zalanej ścianie jeszcze Zkibwoy powinien dorzucić, że 'z rur jebie sraką, z wentylacji smogiem'.
Jeśli to nie jest "prowo", tj. jakaś akcja mająca na celu trochę podbić zainteresowanie płytą to faktycznie dziwna sytuacja, że 36-letni facet zarabiający przez długi czas na pewno niezłe pieniądze nie zaoszczędził dosłownie nic, nawet żyjąc na wysokim standardzie.
Jeśli to nie jest "prowo", tj. jakaś akcja mająca na celu trochę podbić zainteresowanie płytą to faktycznie dziwna sytuacja, że 36-letni facet zarabiający przez długi czas na pewno niezłe pieniądze nie zaoszczędził dosłownie nic, nawet żyjąc na wysokim standardzie.
Ktoś powie ocb z Pihem gadającym cos o Paschalskiej?
Pih w kawałku 2005 nawinął Kaja Paschalska? Mała czikulinka, serialowa sucz ponoć się sypie jak choinka'.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
- przedszkolanek
2:10
Spoiler
To taki young igi który nawija że kumpel dotknął ją siusiakiem i który jest rocznik 99 ( CZYLI MA KURWA 21 LAT ) już inwestuje w nieruchomości żeby mnożyć kapitał, a taki vnm jest po trzydziestce i nie wie co robić z sianem ?
https://youtu.be/UD4lt6AOVZQ?si=LOyIBdPJUn8olTdV
PIERDOLONY HARDKOR DZIEWCZYNKOOO
PIERDOLONY HARDKOR DZIEWCZYNKOOO
gdzie wy kurwa żyjecie, niektórzy tu piszą jakby chyba dopiero sie urodzili. mało to takich ludzi jest co pierdoli i szasta hajsem na lewo i prawo ? a potem sie budzą z ręką w nocniku bo czas przeminął a oni są goli. sa tez tacy co całe życie dziadują, zwykłe zenki z pola, a hajsu te bambry mają tyle ,ze by cały polski rap biznes kupili.tak to juz z ludzmi jest, trzeba czuć balans, ale mało kto to potrafi. venomowi polecam jego stary kawałek - "szpan" niech sobie posłucha.
rozjebał sie trudno, skończy kariere rapera i wróci do zwykłej roboty na etat, z głodu nie umrze
rozjebał sie trudno, skończy kariere rapera i wróci do zwykłej roboty na etat, z głodu nie umrze
Beka bo kilka lat temu u rawicza mowil ze ma plan na przyszlosc i chce kupic dwa mieszkania w wwa. Jak on je kurwa chcial kupic za zero zlotych?
A to nie miało być w Portugalii?
- KillerCroc
Jak dobrze pamiętam to miało być tak że za wynajem mieszkań w WWA kupi mieszkanie w Portugalii 
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
Dokkadnie tak
Nowy oost vnma:
Hej. Dziękuję za świetne przyjęcie mojego singla, jak widać mocne emocje docierają najszerzej. Wydaje mi się jednak (z tego co do mnie dzisiaj zewsząd dochodziło), że niektórzy odbiorcy narysowali sobie zbyt drastyczny obraz tego co się u mnie aktualnie dzieje. Pisząc ten numer miałem na celu wylanie z siebie wszystkich negatywnych emocji, które towarzyszyły mi na przełomie marca i kwietnia. Chciałem podziękować wszystkim artystom i słuchaczom, którzy dali mi dzisiaj dużo miłości i oczywiście wszystkim, którzy złożyli zamówienia na naszym sklepie, it means a lot
Let’s hope for the best!
Czyli pierdoli glupoty?
Nowy oost vnma:
Hej. Dziękuję za świetne przyjęcie mojego singla, jak widać mocne emocje docierają najszerzej. Wydaje mi się jednak (z tego co do mnie dzisiaj zewsząd dochodziło), że niektórzy odbiorcy narysowali sobie zbyt drastyczny obraz tego co się u mnie aktualnie dzieje. Pisząc ten numer miałem na celu wylanie z siebie wszystkich negatywnych emocji, które towarzyszyły mi na przełomie marca i kwietnia. Chciałem podziękować wszystkim artystom i słuchaczom, którzy dali mi dzisiaj dużo miłości i oczywiście wszystkim, którzy złożyli zamówienia na naszym sklepie, it means a lot
Czyli pierdoli glupoty?
niedorozwiniety jesteś czy nie umiesz czytać?
-
starygawor
Kurczę, a taki był optymistyczny na liniach 2.. Szczęście kołem się toczy jak widać
to im bokiem wychodzi, jak endomorfikowi
Podobno ma gen sknery i odkładał na jebane m4, a tu taka historia 
- olasindahouse
Zacytuję numer z Flojdem u Returnersów
Będziesz miał 35 lat, wydasz longplay i kiepsko
Zejdzie - co, wtedy tu powiesz żonie, że dziecko?
Utrzymasz w biedronie czy tesco, bo w hip-hopie Ci nie szło?
Też kiedyś myślałem - każdy kto w tv jest, ma sos, dziś to beka, man
Wielu z nich, co miecha pierwszego na czek czeka, wiesz
Nie wielu z nich, za to miało tak zwany backup-plan
Koniec kariery, Valium, Prozak, cała apteka, Damn!
Masz 20 lat, możesz śnić i być kim chcesz
Ale po 30-tce, powinieneś w tym, co wyśniłeś, być mistrzem
Bo już niewiele zmienisz, nim życie Cię zmieni do ziemi
Rap to w jedną stronę bilet, od cieni po zenit
jestem ślizgiem a bycie ślizgiem nie jest łatwe przecież i pozdrawiam ślizgawke choć nie widzimy się na codzień złego słowa nie mogę powiedzieć
Najczęściej tacy są właśnie od wypłaty do wypłaty. Poza tym wiele osób tutaj nie rozumie, że ilość zarabianych pieniędzy nie determinuje czy potrafisz nimi zarządzać. Jest masa przypadków wielkich gwiazd, które po przejściu na emeryturę szybko popadają w długi (do poczytania).
Największym problemem VNM-a było pójście na swoje, bo widać, że od tego momentu nie miał kto złapać jego kariery za pysk. To był czas żeby pójść na grubo - zainwestować w dobre klipy, marketing i przede wszystkim nie można było się opierdalać, a on dopiero po 3 latach wydał kolejny album (EP nie liczę). Widać, że nikt kumaty się tym nie zajmował albo po prostu za mało hajsu było przeznaczane na działania wytwórni. V po prostu nie zastosował do zasady don't get high on your own supply, bo myślał że jest wszystko spoko z jego karierą skoro ludzie mu na IG ślą wsparcie i bowdowny. Ja to na jego miejscu teraz poszedłbym do Solara, Kękiego po korepetycje na temat prowadzenia labelu i Borixona dotyczące długowieczności albo po prostu dogadał się z Solarem, że on jest wcielany do SBM Label i do tego robią z DeNekstBest sublabel o innym profilu. Solar miałby na kim przetestować reanimowanie kariery i sam VNM pasuje do wytwórni, bo łączy w sobie 3 profile innych artystów (Białas - ładowanie linijek, Bedoes - rozdzieranie emocji na trackach, White - wygrywanko na trackach). Trafiłby do wytwórni gdzie inni są popularniejsi od niego to od razu odpaliłby mu się głód rywalizacji.
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthaf**kin' happens. And it can happen to you."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthaf**kin' happens. And it can happen to you."
Swoją drogą SBM wrzuciło singiel do siebie na FB i zachęcili do kupowania płyty
Kocham, pozdrawiam
VNM nigdy tak naprawdę nie był w czołówce pod względem popularności - pierwsze złoto zgarnął za EDKT i to ponad 4 lata po jego premierze, kolejne złota za ProPejn i Klaud N9jn też dostał po odpowiednio 5 i 4 latach od premiery. Problem raczej w tym, że gdy wskoczył na legal zaczął się wozić, jakby faktycznie na pniu wyprzedawał nakłady i chyba w pewnym momencie sam w to uwierzył uznając, że jest w czołówce, co życie boleśnie zweryfikowało niestety już przy pierwszej płycie wydanej własnym sumptem. A potem było tylko gorzej.