VNM - Hope For The Best (2020)
Re: VNM - Hope For The Best (29.05.2020) [Zapowiedź]
[mention]Piters[/mention] Ale czemu według ciebie nie może być raz dobrze a raz źle? Przecież czasem życie tak potrafi dopierdolić człowieka który ma wszystko, że już do końca swoich dni pozostaje cieniem dawnego siebie. I co miał nawijać smuty jak był szczęśliwy i było zajebiście, a teraz jak nie jest powinien nawijać jak to jest zajebiście mimo że grunt pod nogami mu się sypie?

Przecież nawinął w tym numerze nigdy nie zbierałem na czarną godzinę, a nadeszły kurwa czarne miesiące z dnia na dzień potrafi się wszystko spierdolić różnie bywa, a co do numeru zajebisty czuć emocje w głosie VNM'a, aż zamówię płytę.
Najlepszy z singli, ale kurwa jak gość po 30 nie odkłada nic i żyje z dnia na dzień, to ja nie wiem, on myślał że do emerytury będzie żył z wydawanych płyt i koncertów?
I to też nie jest tak, że pandemia mu wszystko spierdolila, bo już przy poprzedniej płycie jego trasa koncertowa to było chyba 7 występów + okazyjne występy u Pawbeatsa, bardziej kwestia tego jak mu zasięgi spierdolily że ledwo 100k kręci wyświetleń pod singlami
I to też nie jest tak, że pandemia mu wszystko spierdolila, bo już przy poprzedniej płycie jego trasa koncertowa to było chyba 7 występów + okazyjne występy u Pawbeatsa, bardziej kwestia tego jak mu zasięgi spierdolily że ledwo 100k kręci wyświetleń pod singlami
Ostatnio zmieniony 03 maja 2020, 20:29 przez Krynew, łącznie zmieniany 2 razy.
Kocham, pozdrawiam
Na myśl wracają teraz posty z innych tematów a może nawet ze slizgu w stylu "niech ktoś przyjdzie i spierdoli fałowi życie". Kto by się spodziewał. Dobry numer ale szkoda chłopa.
#freesentino
Nie mam jak włączyć, ale on tu nawija, że nie ma kasy i jest źle czy co? Bo przecież w pierwszym singlu nawijał o tym, że ma spółkę czy tam coś w tym stylu.
Tak, tekst tego kawałka jest dla mnie tak niewiarygodny biorąc pod uwagę to co wcześniej wychodziło, że aż nie mogę uwierzyć, że to realtalk, a nie jakiś dziwny storytelling udający prawdę aka zwortka Weny o koszykarzu na płycie z Rasmentalismem.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
[mention]PSZ[/mention] Kurcze, tez tak uważałem najpierw, ale potem posłuchałem recenzji wspomnianego wczesniej Jose i jednak uznałem, że ma rację. Ciężko mi w sumie ująć to dokładnie, ale to chodzi o to, że Fał wcześniej nawijał, że tak naprawde nie był szczęsliwy, a teraz jest. I potem znowu nawinie, że za tym drugim razem to jednak nie był szczesliwy, dopiero tera jest. I on przekonuje cię tutaj, że jest szczęśliwy (a nie jest to dodatkiem), ale potem jednak uzna, że no nie był i cięzko w to jakoś wierzyć wszystko słuchając kolejnych produkcji. Ale polecam bardziej posłuchac tego co Jose tam mówi, aczkolwiek wiadomo, że nie mówie, że trzeba się zgadzać z tym
[mention]Jose[/mention] To jest świezy numer, nagrany na dniach prawdopodobnie (wczesniej tytułowy numer miał być inny) i nawija, że ktoś go wyruchał na hajs, wyświetlenia są słabe, nie ma odłożonego hajsu a koronawirus i brak koncertów, musiał zmienić mieszkanie na jakieś lipne
tzn. wiadomo, że może mieć teraz chujnie, ale te przekonywanie o tym niesamowitym wygrywie ledwie rok temu bije po uszy mnie osobiście lekko. Pewnie przymknę na to oko, bo mam duża sympatię do Fała i numer mi się podoba
[mention]Jose[/mention] To jest świezy numer, nagrany na dniach prawdopodobnie (wczesniej tytułowy numer miał być inny) i nawija, że ktoś go wyruchał na hajs, wyświetlenia są słabe, nie ma odłożonego hajsu a koronawirus i brak koncertów, musiał zmienić mieszkanie na jakieś lipne
tzn. wiadomo, że może mieć teraz chujnie, ale te przekonywanie o tym niesamowitym wygrywie ledwie rok temu bije po uszy mnie osobiście lekko. Pewnie przymknę na to oko, bo mam duża sympatię do Fała i numer mi się podoba
Ostatnio zmieniony 03 maja 2020, 20:37 przez Piters, łącznie zmieniany 1 raz.
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Na początku dodaje, że ten numer miał mieć inny bit i być o czym innym, ale wyszło jak wyszło no i potem opisuje co się odjebało.
-
nigdyniebralemkoksu
Trochę mi szkoda bo to V, a trochę mi nie szkoda, bo jak z taką sytuacją finansową nic nie odkładał to pluł w mordę wszystkim, którzy nie mogli się w takiej sytuacji nigdy znaleźć.
caly ten real talk i akcja ze zmiana tresci kawalka z pewnie jakiegos pozytywnego na maksymalnie pesymistyczny troche ryje banie, no ale muzycznie w koncu dobry walek
Czyli go czikulinka kopnela? To nic dziwnego że vnm jest w dołku, z ostatniej płyty wynikało, że jego samopoczucie jest bardzo uzależnione od tej typiary
Ostatnio zmieniony 03 maja 2020, 22:01 przez jajca, łącznie zmieniany 1 raz.
No właśnie z tego kawałka wynika, że rozstali się w tym samym czasie, gdy V stał się gołodupcem. Pominę sobie pisanie mojej opinii na temat hajsu, napiszę tylko, że mam nadzieję, że V odzyska ten głód mikrofonu i rozpierdoli parę bitów bez smutów jak w czasach NSCP do DNB.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
no właśnie też mnie to zastanawia, przecież w poprzednim klipie jeszcze brała udział, a z tekstu tego numeru wynika, że mogli się rozstać. Biorąc pod uwagę ostatnia płytę to V mógł mocno to odczuć, jeżeli tak się stało
w tresz toku rapowal, ze slaby miesiac u niego to jak wpada dycha miesiecznie. z drugiej strony w jakims innym numerze, ze wynajmuje apartament za cztery kafle. no coz, zycie zweryfikowalo pare spraw. daje do myslenia jak odmiennie potoczyly sie kariery vnma i kekiego od odejscia z prosto
no to wynajmowanie mieszkania przez tyle lat to
w przypadku typa co tyle kasy zarabiał i mógł więcej
Z insta czikulinki wynika, że po rozstaniu została w apartamencie za 4k na miech, z ich psem, na dodatek V polajkował jej fotę dodaną dziś. Smutne w chuj
#freesentino
W ogole na płycie ma być ten numer "Unborn" o zdaniu VNMa na temat ojcostwa. Może to się jakoś łączy i rozstali się, bo gość nie chciał mieć dzieci?
Kocham, pozdrawiam
-
impertynencki
Trochę beka z opisywanej sytuacji, bo do zawsze przewózka ile to hajsu nie wpada co miesiąc, a teraz nawijka o pożyczkach od ziomali. Wiadomo, że sytuacja mogła być mocno losowa, ale mimo wszystko to świadczy trochę o zarządzaniu pieniędzmi. Fał, jeśli to czytasz to polecam książkę Michał Szafrański - Finansowy Ninja, to może uchronić Cię w przyszłości przed podobnymi sytuacjami.
Singiel mega spoko, chociaż nadal jest parę momentów gdzie wciska sylaby na siłę.
Singiel mega spoko, chociaż nadal jest parę momentów gdzie wciska sylaby na siłę.
najlepsze dni uciekają nam na właśnie dziś
W sumie 4k za chatę w wwa to nie tak strasznie dużo, skromne dwupokojowki w miarę blisko centrum i bez meblościanek dochodzą do trzech. Może mu landlord zejdzie z ceny w obliczu pandemii?