VNM - Hope For The Best (2020)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
PSZ

Re: VNM - Hope For The Best (29.05.2020) [Zapowiedź]

Post autor: PSZ »

[mention]Piters[/mention] Ale czemu według ciebie nie może być raz dobrze a raz źle? Przecież czasem życie tak potrafi dopierdolić człowieka który ma wszystko, że już do końca swoich dni pozostaje cieniem dawnego siebie. I co miał nawijać smuty jak był szczęśliwy i było zajebiście, a teraz jak nie jest powinien nawijać jak to jest zajebiście mimo że grunt pod nogami mu się sypie? :crazy: :crazy:
Willxc

Post autor: Willxc »

Przecież nawinął w tym numerze nigdy nie zbierałem na czarną godzinę, a nadeszły kurwa czarne miesiące z dnia na dzień potrafi się wszystko spierdolić różnie bywa, a co do numeru zajebisty czuć emocje w głosie VNM'a, aż zamówię płytę.
Awatar użytkownika
Krynew

Post autor: Krynew »

Najlepszy z singli, ale kurwa jak gość po 30 nie odkłada nic i żyje z dnia na dzień, to ja nie wiem, on myślał że do emerytury będzie żył z wydawanych płyt i koncertów?

I to też nie jest tak, że pandemia mu wszystko spierdolila, bo już przy poprzedniej płycie jego trasa koncertowa to było chyba 7 występów + okazyjne występy u Pawbeatsa, bardziej kwestia tego jak mu zasięgi spierdolily że ledwo 100k kręci wyświetleń pod singlami
Ostatnio zmieniony 03 maja 2020, 20:29 przez Krynew, łącznie zmieniany 2 razy.
Kocham, pozdrawiam
bunnyhare

Post autor: bunnyhare »

Na myśl wracają teraz posty z innych tematów a może nawet ze slizgu w stylu "niech ktoś przyjdzie i spierdoli fałowi życie". Kto by się spodziewał. Dobry numer ale szkoda chłopa.
#freesentino
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Nie mam jak włączyć, ale on tu nawija, że nie ma kasy i jest źle czy co? Bo przecież w pierwszym singlu nawijał o tym, że ma spółkę czy tam coś w tym stylu.
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Szczeg

Post autor: Szczeg »

Jose pisze: 03 maja 2020, 20:30 Nie mam jak włączyć, ale on tu nawija, że nie ma kasy i jest źle czy co? Bo przecież w pierwszym singlu nawijał o tym, że ma spółkę czy tam coś w tym stylu.
Nawija, że ktoś go wyjebał na kasę a on sam też nigdy nie oszczędzał.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Tak, tekst tego kawałka jest dla mnie tak niewiarygodny biorąc pod uwagę to co wcześniej wychodziło, że aż nie mogę uwierzyć, że to realtalk, a nie jakiś dziwny storytelling udający prawdę aka zwortka Weny o koszykarzu na płycie z Rasmentalismem.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

[mention]PSZ[/mention] Kurcze, tez tak uważałem najpierw, ale potem posłuchałem recenzji wspomnianego wczesniej Jose i jednak uznałem, że ma rację. Ciężko mi w sumie ująć to dokładnie, ale to chodzi o to, że Fał wcześniej nawijał, że tak naprawde nie był szczęsliwy, a teraz jest. I potem znowu nawinie, że za tym drugim razem to jednak nie był szczesliwy, dopiero tera jest. I on przekonuje cię tutaj, że jest szczęśliwy (a nie jest to dodatkiem), ale potem jednak uzna, że no nie był i cięzko w to jakoś wierzyć wszystko słuchając kolejnych produkcji. Ale polecam bardziej posłuchac tego co Jose tam mówi, aczkolwiek wiadomo, że nie mówie, że trzeba się zgadzać z tym

[mention]Jose[/mention] To jest świezy numer, nagrany na dniach prawdopodobnie (wczesniej tytułowy numer miał być inny) i nawija, że ktoś go wyruchał na hajs, wyświetlenia są słabe, nie ma odłożonego hajsu a koronawirus i brak koncertów, musiał zmienić mieszkanie na jakieś lipne

tzn. wiadomo, że może mieć teraz chujnie, ale te przekonywanie o tym niesamowitym wygrywie ledwie rok temu bije po uszy mnie osobiście lekko. Pewnie przymknę na to oko, bo mam duża sympatię do Fała i numer mi się podoba
Ostatnio zmieniony 03 maja 2020, 20:37 przez Piters, łącznie zmieniany 1 raz.
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Willxc

Post autor: Willxc »

Na początku dodaje, że ten numer miał mieć inny bit i być o czym innym, ale wyszło jak wyszło no i potem opisuje co się odjebało.
nigdyniebralemkoksu

Post autor: nigdyniebralemkoksu »

Trochę mi szkoda bo to V, a trochę mi nie szkoda, bo jak z taką sytuacją finansową nic nie odkładał to pluł w mordę wszystkim, którzy nie mogli się w takiej sytuacji nigdy znaleźć.
moody

Post autor: moody »

caly ten real talk i akcja ze zmiana tresci kawalka z pewnie jakiegos pozytywnego na maksymalnie pesymistyczny troche ryje banie, no ale muzycznie w koncu dobry walek
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Czyli go czikulinka kopnela? To nic dziwnego że vnm jest w dołku, z ostatniej płyty wynikało, że jego samopoczucie jest bardzo uzależnione od tej typiary
Ostatnio zmieniony 03 maja 2020, 22:01 przez jajca, łącznie zmieniany 1 raz.
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

No właśnie z tego kawałka wynika, że rozstali się w tym samym czasie, gdy V stał się gołodupcem. Pominę sobie pisanie mojej opinii na temat hajsu, napiszę tylko, że mam nadzieję, że V odzyska ten głód mikrofonu i rozpierdoli parę bitów bez smutów jak w czasach NSCP do DNB.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

no właśnie też mnie to zastanawia, przecież w poprzednim klipie jeszcze brała udział, a z tekstu tego numeru wynika, że mogli się rozstać. Biorąc pod uwagę ostatnia płytę to V mógł mocno to odczuć, jeżeli tak się stało
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
moody

Post autor: moody »

w tresz toku rapowal, ze slaby miesiac u niego to jak wpada dycha miesiecznie. z drugiej strony w jakims innym numerze, ze wynajmuje apartament za cztery kafle. no coz, zycie zweryfikowalo pare spraw. daje do myslenia jak odmiennie potoczyly sie kariery vnma i kekiego od odejscia z prosto
Awatar użytkownika
PSZ

Post autor: PSZ »

no to wynajmowanie mieszkania przez tyle lat to :crazy: w przypadku typa co tyle kasy zarabiał i mógł więcej
bunnyhare

Post autor: bunnyhare »

Z insta czikulinki wynika, że po rozstaniu została w apartamencie za 4k na miech, z ich psem, na dodatek V polajkował jej fotę dodaną dziś. Smutne w chuj
#freesentino
Awatar użytkownika
Krynew

Post autor: Krynew »

W ogole na płycie ma być ten numer "Unborn" o zdaniu VNMa na temat ojcostwa. Może to się jakoś łączy i rozstali się, bo gość nie chciał mieć dzieci?
Kocham, pozdrawiam
impertynencki

Post autor: impertynencki »

Trochę beka z opisywanej sytuacji, bo do zawsze przewózka ile to hajsu nie wpada co miesiąc, a teraz nawijka o pożyczkach od ziomali. Wiadomo, że sytuacja mogła być mocno losowa, ale mimo wszystko to świadczy trochę o zarządzaniu pieniędzmi. Fał, jeśli to czytasz to polecam książkę Michał Szafrański - Finansowy Ninja, to może uchronić Cię w przyszłości przed podobnymi sytuacjami.

Singiel mega spoko, chociaż nadal jest parę momentów gdzie wciska sylaby na siłę.
najlepsze dni uciekają nam na właśnie dziś
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

W sumie 4k za chatę w wwa to nie tak strasznie dużo, skromne dwupokojowki w miarę blisko centrum i bez meblościanek dochodzą do trzech. Może mu landlord zejdzie z ceny w obliczu pandemii?
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
ODPOWIEDZ