Najgorszy rok/lata w PL HH

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
przedszkolanek

Re: Najgorszy rok/lata w PL HH

Post autor: przedszkolanek »

SWN ma racje
przeglądałem sobie wczoraj w nocy pobieżnie listy polskich płyt i wychodzi że wartych jakiejkolwiek uwagi (nawet stosunkowo niewielkiej) jest albumów w 2012 - 6, 2011 - 4, 2010 - 5
o czym my mówimy, dla porównania za lata 2013-2019 mniej więcej po kilkanaście, minimalnie 10, to jest przepaść
dla porównania z drugiej strony lata 2005 - 2009 po 8 -10, a czasem nawet więcej
nawet biorąc pod uwagę że mogło mi coś umknąć, a okres miał swoją specyfikę, to nie ma czego bronić
RappaR

Post autor: RappaR »

przedszkolanek pisze: 02 maja 2020, 12:42 SWN ma racje
przeglądałem sobie wczoraj w nocy pobieżnie listy polskich płyt i wychodzi że wartych jakiejkolwiek uwagi (nawet stosunkowo niewielkiej) jest albumów w 2012 - 6, 2011 - 4, 2010 - 5
o czym my mówimy, dla porównania za lata 2013-2019 mniej więcej po kilkanaście, minimalnie 10, to jest przepaść
dla porównania z drugiej strony lata 2005 - 2009 po 8 -10, a czasem nawet więcej
nawet biorąc pod uwagę że mogło mi coś umknąć, a okres miał swoją specyfikę, to nie ma czego bronić
W 2012 w mojej topce wysoko cenionej jest Milczmen, Hip Hop, Wilk Chodnikowy, Odium.
Poza tym nie najgorsze Chamskie Rzeczy, Maui WoWie, Graal, Zeus nie żyje.
Wymień mi z takiego 2017 kilkanaście albumów
Awatar użytkownika
Ablazir

Post autor: Ablazir »

SWN wyjaśnił, czarny okres, a przedszkolanek mnie gdzieś tam straszył, że to wraca :bag:
Obrazek
Awatar użytkownika
KillerCroc

Post autor: KillerCroc »

Szprycer, Mobbyn, Nielegal 216, Almost Famous, Evil Twin, Egzotyka/Dla Fanek Euforii/Dla Fanów Eklektyki (wybierz jeden), Trappist, Narkopop, Lepiej Nie Wnikać, Polon, Tape of the Ninja

To nie jest moja topka ale to są co najmniej przyzwoite rzeczy, zależnie od gustu dla niektórych pewnie jeszcze takie rzeczy jak debiut Bedoesa, płyta Dwóch Sławów, dwie płyty od Knapa czy Tedowe Skrrrt,
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
RappaR

Post autor: RappaR »

KillerCroc pisze: 02 maja 2020, 13:31 Szprycer, Mobbyn, Nielegal 216, Almost Famous, Evil Twin, Egzotyka/Dla Fanek Euforii/Dla Fanów Eklektyki (wybierz jeden), Trappist, Narkopop, Lepiej Nie Wnikać, Polon, Tape of the Ninja

To nie jest moja topka ale to są co najmniej przyzwoite rzeczy, zależnie od gustu dla niektórych pewnie jeszcze takie rzeczy jak debiut Bedoesa, płyta Dwóch Sławów, dwie płyty od Knapa czy Tedowe Skrrrt,
Szprycer najgorsza płyta Taco, jedyna której nie słucham.
Moje zdanie o Kaze i Belmondo wpisałem.
O Guziorze podobne, chociaż nie aż tak.
Nie lubię Young Igi i Bedoesa.
Od Deysa lubię tylko Audiogramy, nic później.
Dwa Sławy bardzo lubiłem, ale nagrywają na jeden patent, po Ludziach Sztosach mi się przejadi.
Kuba Knap tylko Bez Nerwów, Bez złudzeń(uwielbiałem tą epkę)

Ogólnie w 2017 dla mnie AF sztos, Bonsoul dalej jeszcze fajny, dla mnie 2>1, ale potem z każdą kolejną edycją co raz gorzej, Quebo bardzo dobry, Problem, Tato Hemingway, Za dnia marnuję talent.

Przeglądałem slizgery z 2017, narzekania na wyjątkowo niski poziom. Z czym się zgodzę.
Awatar użytkownika
SuperRapMaster

Post autor: SuperRapMaster »

Najgorsze były lata 90, bo poza K44 były wtedy prawie same wacki. Obecna epoka (powiedzmy od lipca 2017) jest niewiele lepsza, z powodów, które już opisywałem. W złotej erze polskiego rapu (2004-2009) hip-hop był taki Obrazek

A dziś jest taki
Obrazek
Ostatnio zmieniony 01 maja 2022, 18:52 przez SuperRapMaster, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
8na10
Zbanowany

Post autor: 8na10 »

to że w 90s wychodziła hujnia to naturalna kolej rzeczy, bo dopiero się ten styl zadomawiał w polsce. pierwszy super huja warty okres to lata 2011-2015 kiedy dominowało panczlajnowe panczlajnerstwo techniczny rap człowieku skillsy mam człowieku. dobrze że już to umarło.
później mieliśmy rok przerwy od gówna, bo eksplodowało h&m w 2016, to był złoty rok polskiego rapu. w 2017 wszystko już wróciło do normy, tylko że starą panczlajnową skillsową hujnie wykorzeniło to co mamy teraz, czyli ukłony w stronę radiowych słuchaczy, jakieś pedaliazy na bicie deamza, tzw "letniaczki" czyli zwykłe hiphopolo i inne gówno gdzie treść jest zawsze przeciętna, podana w przeciętny sposób i ukierunkowana na przeciętnego odbiorcę bez krzty osłuchania w gatunku. ślizgowi obrońcy tego co mamy teraz sami przeważnie słuchają 4-5 raperów nowej fali na krzyż, ale i tak idą w zaparte, zupełnie zapominając o tym że 98% tej sceny to generyczna hujoza bez duszy. w nawet najbardziej cukierkowym i pedalskim gatunku pojawią się wizjonerzy, jakieś wybitne indywidua, tylko co z tego? nowy rap w pl to obwieszona pazłotkiem wieś. H&M było eleganckie

ofc później hewra poszła w klubową wiksę, czyli też wieś, i przestała być elegancka, a belmo zaczął nagrywać z gsp, h&m do cosy to było najbardziej eleganckie, subtelne gówno w polskim rapie, nic tego nie ma prawa przebić. obecni fresh muzycy to często groteska, koneser to pocieszny ziomek, ten niggacore który on tworzy jest zbyt przerysowany.

po latach wyjdzie że najlepiej się zestarzało h&m i alcomindz, i taka będzie prawda, a na te wszystkie rusiny i jacusie to nawet nikt nie spojrzy, oni są tym czym był kiedyś kasta, czy jakiś stasiak.
jasny wracaj na forum
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

8na10 pisze: 01 maja 2022, 17:39 po latach wyjdzie że najlepiej się zestarzało h&m i alcomindz
Przecież Alcomindz się zestarzało tragicznie i nikt kto nie ma do nich sentymentu raczej się tym nie zajara jak odpali teraz pierwszy raz xd
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
8na10
Zbanowany

Post autor: 8na10 »

tu jest zakaz ćpania sue
jasny wracaj na forum
Awatar użytkownika
DJ_BOBO

Post autor: DJ_BOBO »

oldschool pisze: 01 maja 2022, 18:01
8na10 pisze: 01 maja 2022, 17:39 po latach wyjdzie że najlepiej się zestarzało h&m i alcomindz
Przecież Alcomindz się zestarzało tragicznie i nikt kto nie ma do nich sentymentu raczej się tym nie zajara jak odpali teraz pierwszy raz xd
no raczej nie xd
https://youtu.be/UD4lt6AOVZQ?si=LOyIBdPJUn8olTdV
PIERDOLONY HARDKOR DZIEWCZYNKOOO
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

myślę, że najgorszy jest rok aktualny i 2011
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
📢 LIL' KEKE VS ERO 📢
SOON
Obrazek
Awatar użytkownika
SuperRapMaster

Post autor: SuperRapMaster »

W 2011 były płyty Łony, Mesa i Sokoła z Marysią.
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

no wlasnie
ale z drugiej strony byla teoria rownoleglych rapera medium, nowe dobro to zlo hadesa i epka jimsona
co tydzień barber - normalna sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

W ogole zastanawiam sie od jakiegos czasu jak mogłem dac sobie wmówic za małolata, że jak nie ma podwójnych rymów to chujowy numer. Nawet ich nie słysze jak nie bede ich szukał (poza wyjątkami jak Bonson i kilku ludzi, nie nie Ty VNM). W sensie spoko jak są, ale w sumie to chuj w nie.

A co do najgorszych lat to mam wrażenie, że każdy kolejny jest na drugim miejscu. Bo na pierwszym 2010, tam to chyba co najwyżej Shovany Mixtape było spoko
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
RIVALDO111
Zbanowany

Post autor: RIVALDO111 »

Jeśli odkryciem roku rapu w Polsce jest Kinny Zimmer wg gremium rapowego to chyba najgorszym rokiem jest 2022.

Niesamowite w jaka to stronę poszło. A przypominam , że tam jeszcze w nominowanych była Ruskie fajki i Young Leosia. Rap jak cholera

:rotfl: :rotfl:
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

Ostatnie 6-7 lat można wyjebać do kosza i zapomnieć, że takie coś istniało.
Regres postępuje.
tak się składa, że mam w chuj skilla
ODPOWIEDZ