VNM - Hope For The Best (2020)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
olasindahouse

Re: VNM - Hope For The Best (08.05.2020) [Zapowiedź]

Post autor: olasindahouse »

Bardzo mocny kawałek. Teledysk taki no średni - gdzie te klipy za 10 koła jak kiedyś :shock: Tu wygląda to tak jakby znajomy za 500 zł zrobił klip, bo ma lustrzankę + wypożyczenie snajperki 300 zł.
jestem ślizgiem a bycie ślizgiem nie jest łatwe przecież i pozdrawiam ślizgawke choć nie widzimy się na codzień złego słowa nie mogę powiedzieć
impertynencki

Post autor: impertynencki »

olasindahouse pisze: 22 kwie 2020, 20:27 Bardzo mocny kawałek. Teledysk taki no średni - gdzie te klipy za 10 koła jak kiedyś :shock: Tu wygląda to tak jakby znajomy za 500 zł zrobił klip, bo ma lustrzankę + wypożyczenie snajperki 300 zł.
Klip był robiony już po ograniczeniach związanych z koronawirusem, więc jest to typowy obrazek pod podbicie wyświetleń singla.
2rzyn pisze: 20 kwie 2020, 11:02 czy ludzie naprawdę nie słyszą że on zgubił flow ? płynność w nawijce?
no przecież tu czasami są wersy tak poskładane jakby leciały obok bitu, zupełna kakofonia, wypierdolenie się z podkładu (chyba na własne życzenie)
i tak jest lepiej niż w poprzednim singlu, ale nadal to nie jest vnm który płynnie sobie nawijał w 2008-2010
bo to nie jest ważne jak dojdziesz do milionów
Podbijam, od paru lat Venom regularnie goni za bitem, żeby zdążyć wcisnąć wszystkie sylaby w linijce. Ten okres chyba zaczął się po K9 i robi to praktycznie w każdym kawałku czy goścince. Pytanie czy on to zauważa?
najlepsze dni uciekają nam na właśnie dziś
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Dzieki ci panie ze tez to widzisz :bowdown:
Dla mnie to juz sie zaczelo duzo duzo wczesniej
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
bsergio

Post autor: bsergio »

Przyzwoity numer

take gonienie za bitem to jakby specjalnie, że niby na wyjebce i zdąży uciec zanim go rozjedzie pociąg
Awatar użytkownika
2rzyn

Szkoda ze brzmi chujowo jakby juz byl wkrecony w kola tego pociagu
Awatar użytkownika
Drmz

Post autor: Drmz »

Subiektywna kwestia, mi tam sie nawijka Tomka w tym singlu podoba i nie mam się do czego dojebać. Lepsze to niż kwadratowa jazda od linijki
kosciey pisze: 03 mar 2020, 13:07 wszyscy jesteście chujowo wypluci przez generator gówna.
lygrys pisze: 15 sty 2021, 17:13 Tak czy inaczej nie żałuje, bo wreszcie kupiłem durszlak
Awatar użytkownika
2rzyn

dla mnie i kwadratowosc i gonienie za bitem jest rownie chujowe, chociaz chyba bardziej wkurwia mnie to drugie mimo wszystko
Awatar użytkownika
Krynew

Re: VNM - Hope For The Best (29.05.2020) [Zapowiedź]

Post autor: Krynew »

Premiera przełożona na 29.05. Tracklista:
Spoiler
Spoiler
[UWAGA DŁUGIE]

Hej wszystkim! Mam dla Was tracklistę mojego nowego albumu pt. „Hope For The Best”, ale zanim do niej dojdziemy muszę Was poinformować, że premiera tej płyty planowana na 8 maja zostaje przełożona na 29 maja ze względu na obecną sytuację w Polsce - obojętnie jak byśmy sobie tego życzyli w labelu nie będziemy w stanie przeskoczyć pewnych kwestii związanych z wydaniem tego albumu w planowanym terminie. Licząc na Waszą wyrozumiałość postaramy się jednocześnie wynagrodzić Wam to opóźnienie większą ilością klipów/singli, do i tak fajnie wzbogaconego preorderu edycji limitowanej dorzucimy dodatkowy prezent, a 8 maja, czyli w dniu „oryginalnej” premiery będziemy mieli dla Was bezprecedensową w moim przypadku niespodziankę 🙂

Wracając do samej płyty - gościnnie udzielili się na niej Wozz Lozowski czyli mój człowiek Łozo w pozytywnym bangerze, który już znacie, Marika w sentymentalnym utworze w formie listu do... nie będę jeszcze zdradzał hehe, Grizzlee z kolei zaśpiewał (jak zwykle u niego) hitowy refren do kawałka na bicie DJa Kebsa (!), co już świadczy o tym, że podobnego vajbu jeszcze ode mnie nie słyszeliście 🙂 Do tego w jednym traku mam EmTe i FonTama czyli młodszych gości „od nas” przy czym na wokalu w refrenie zdecydowanie większą robotę ode mnie robi Rzeźnik czyli człowiek wielu funkcji - właściciel studia, w którym nagrywam, mój perkusista i od niedawna mój drugi realizator 🙂 Dodatkowo Rzeźnik w jednym numerze zrobił bazę tzw. human trumpet co zaowocowało zaproszeniem do studia Marcina „Mr Belta” Paska, który dograł do tego pomysłu swoje partie na trąbce czym mega się jaram bo nie miałem jeszcze takiego vajbu na żadnej płycie 🙂 Parę dni temu na moim pierwszym livestreamie na instagramie ktoś spytał mnie do którego mojego albumu porównałbym tę płytę i nie potrafiłem odpowiedzieć na to pytanie, ciekaw jestem Waszego zdania, ale do tego musimy jeszcze trochę poczekać. Kończąc moje płomienne przemówienie napiszę po prostu, że tracklista prezentuje się tak:
1. Symbioza (prod. Łukasz Kowaluk)
2. Vent (prod. megot)
3. Biały szum (prod. megot)
4. Tak jak ja (feat. Wozz Lozowski, prod. Łukasz Kowaluk)
5. Pa$$ion (prod. @chinoap01, cuty DJ Chederac, DJ Hubson)
6. Unborn (feat. Marika, prod. Łukasz Kowaluk)
7. Umrzesz (prod. Łukasz Kowaluk)
8. Trippin’ (feat. Rzeźnik, EmTe, FonTam, prod. SlvR Beatz)
9. Pasterz (feat. Grizzlee, prod. DJ Kebs)
10. Na pewno nigdy (prod. @chinoap01 x NoFuk)
11. Hope for the best (prod. @chinoap01)
Kocham, pozdrawiam
daveyo

Post autor: daveyo »

Czekam na Trippin :bowdown:
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Ja pierdole VNM, wziąłbyś pierwszy raz od 9 lat jakiegoś dobrego rapera na płytę to może by coś urozmaiciło albo nie wiem, zainteresowałby się ktoś nowy Tobą. Już nie mówie żeby brać byle kogo, ale no chyba z kimś się jeszcze ziomkuje i mógłby zrobić coś ciekawego, kurwa od 9 lat nie wziąc dobrego rapera na płyte, a potem się kurwa dziwią że nikt ich nie zna
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

2020, feat Grizzlee, o co tu chodzi
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
daveyo

Już wiadomo jak będzie brzmiał kawałek :lol: no chyba, że zaskoczą, w co wątpię
Awatar użytkownika
Krynew

Post autor: Krynew »

W ogóle to jest ciekawe co napisał Piters. Na De nekst best Pezet, Włodi, Mes itd. a następne płyty to pomijając refreny, goście typu Wdowa, Sztos czy jakiś kurwa Fontam.

Wyjątkiem była tylko ta składanka gdzie zrobił numer z Biszem i Que. Dramat ogólnie.
Kocham, pozdrawiam
Awatar użytkownika
ebismolarek

Post autor: ebismolarek »

Mógłby wziąć Flojda na feat i oddać mu cały kawałek :joint:
Awatar użytkownika
Piters

Ofc Flojda nie doliczyłem bo w 2013 dopiero się wbijał w ten rap, a Sarius i Otsochodzi na Halflajf to jebac, chociaż no można nazwac to fejmami jakimiś w tamtym momencie, zapomniałem o nich
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

[UWAGA DŁUGIE]
dobrze, że próbował zniechęcać czytelników do czytania tego, co ma do powiedzenia o płycie
ja przeczytałem i zostałem zupełnie zniechęcony do jej sprawdzenia
już ostatnią sprawdziłem tylko dlatego że Jose się po niej przejechał
czekam tylko na drugi bit megota, nic tam ciekawszego nie będzie
Awatar użytkownika
guzi

Post autor: guzi »

Te jego single to Pretensjonalne gowno dla bliżej nieokreślonego odbiorcy
daveyo

VNM - Hope for the best
Spoiler
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

btw
dlaczego ta płyta nie nazywa się hołp for de best?
Awatar użytkownika
Piters

Kurwa, to ma emocje i mi się podoba, ale...

*Próbowałem znaleźc posta na ślizgu w archiwum, ale coś nie widze, może jestem slepy, a może to tylko na podcaście było*

Od razu mi się przypomina to co mówił [mention]Jose[/mention], jak wierzyć Fałowi i go słuchać, jak na ostatniej płycie był mega szczęścliwy i dopiero teraz naprawdę wygrywał życie i cie przekonuje o tym i mówi że chuj kurwa jak zajebiście, jak rok później wjeżdża z numerem "elo, jednak wszystko pierdolneło XD". Cięzko, mimo że numer mi się naprawde podoba z czysto rapowej kwestii
ODPOWIEDZ