VNM - Hope For The Best (2020)
- olasindahouse
Re: VNM - Hope For The Best (08.05.2020) [Zapowiedź]
Bardzo mocny kawałek. Teledysk taki no średni - gdzie te klipy za 10 koła jak kiedyś
Tu wygląda to tak jakby znajomy za 500 zł zrobił klip, bo ma lustrzankę + wypożyczenie snajperki 300 zł.
jestem ślizgiem a bycie ślizgiem nie jest łatwe przecież i pozdrawiam ślizgawke choć nie widzimy się na codzień złego słowa nie mogę powiedzieć
-
impertynencki
Klip był robiony już po ograniczeniach związanych z koronawirusem, więc jest to typowy obrazek pod podbicie wyświetleń singla.olasindahouse pisze: ↑22 kwie 2020, 20:27 Bardzo mocny kawałek. Teledysk taki no średni - gdzie te klipy za 10 koła jak kiedyśTu wygląda to tak jakby znajomy za 500 zł zrobił klip, bo ma lustrzankę + wypożyczenie snajperki 300 zł.
Podbijam, od paru lat Venom regularnie goni za bitem, żeby zdążyć wcisnąć wszystkie sylaby w linijce. Ten okres chyba zaczął się po K9 i robi to praktycznie w każdym kawałku czy goścince. Pytanie czy on to zauważa?2rzyn pisze: ↑20 kwie 2020, 11:02 czy ludzie naprawdę nie słyszą że on zgubił flow ? płynność w nawijce?
no przecież tu czasami są wersy tak poskładane jakby leciały obok bitu, zupełna kakofonia, wypierdolenie się z podkładu (chyba na własne życzenie)
i tak jest lepiej niż w poprzednim singlu, ale nadal to nie jest vnm który płynnie sobie nawijał w 2008-2010
bo to nie jest ważne jak dojdziesz do milionów
najlepsze dni uciekają nam na właśnie dziś
Przyzwoity numer
take gonienie za bitem to jakby specjalnie, że niby na wyjebce i zdąży uciec zanim go rozjedzie pociąg
take gonienie za bitem to jakby specjalnie, że niby na wyjebce i zdąży uciec zanim go rozjedzie pociąg
Subiektywna kwestia, mi tam sie nawijka Tomka w tym singlu podoba i nie mam się do czego dojebać. Lepsze to niż kwadratowa jazda od linijki
dla mnie i kwadratowosc i gonienie za bitem jest rownie chujowe, chociaz chyba bardziej wkurwia mnie to drugie mimo wszystko
Re: VNM - Hope For The Best (29.05.2020) [Zapowiedź]
Premiera przełożona na 29.05. Tracklista:
1. Symbioza (prod. Łukasz Kowaluk)
2. Vent (prod. megot)
3. Biały szum (prod. megot)
4. Tak jak ja (feat. Wozz Lozowski, prod. Łukasz Kowaluk)
5. Pa$$ion (prod. @chinoap01, cuty DJ Chederac, DJ Hubson)
6. Unborn (feat. Marika, prod. Łukasz Kowaluk)
7. Umrzesz (prod. Łukasz Kowaluk)
8. Trippin’ (feat. Rzeźnik, EmTe, FonTam, prod. SlvR Beatz)
9. Pasterz (feat. Grizzlee, prod. DJ Kebs)
10. Na pewno nigdy (prod. @chinoap01 x NoFuk)
11. Hope for the best (prod. @chinoap01)
Spoiler
Spoiler
[UWAGA DŁUGIE]
Hej wszystkim! Mam dla Was tracklistę mojego nowego albumu pt. „Hope For The Best”, ale zanim do niej dojdziemy muszę Was poinformować, że premiera tej płyty planowana na 8 maja zostaje przełożona na 29 maja ze względu na obecną sytuację w Polsce - obojętnie jak byśmy sobie tego życzyli w labelu nie będziemy w stanie przeskoczyć pewnych kwestii związanych z wydaniem tego albumu w planowanym terminie. Licząc na Waszą wyrozumiałość postaramy się jednocześnie wynagrodzić Wam to opóźnienie większą ilością klipów/singli, do i tak fajnie wzbogaconego preorderu edycji limitowanej dorzucimy dodatkowy prezent, a 8 maja, czyli w dniu „oryginalnej” premiery będziemy mieli dla Was bezprecedensową w moim przypadku niespodziankę
Wracając do samej płyty - gościnnie udzielili się na niej Wozz Lozowski czyli mój człowiek Łozo w pozytywnym bangerze, który już znacie, Marika w sentymentalnym utworze w formie listu do... nie będę jeszcze zdradzał hehe, Grizzlee z kolei zaśpiewał (jak zwykle u niego) hitowy refren do kawałka na bicie DJa Kebsa (!), co już świadczy o tym, że podobnego vajbu jeszcze ode mnie nie słyszeliście
Do tego w jednym traku mam EmTe i FonTama czyli młodszych gości „od nas” przy czym na wokalu w refrenie zdecydowanie większą robotę ode mnie robi Rzeźnik czyli człowiek wielu funkcji - właściciel studia, w którym nagrywam, mój perkusista i od niedawna mój drugi realizator
Dodatkowo Rzeźnik w jednym numerze zrobił bazę tzw. human trumpet co zaowocowało zaproszeniem do studia Marcina „Mr Belta” Paska, który dograł do tego pomysłu swoje partie na trąbce czym mega się jaram bo nie miałem jeszcze takiego vajbu na żadnej płycie
Parę dni temu na moim pierwszym livestreamie na instagramie ktoś spytał mnie do którego mojego albumu porównałbym tę płytę i nie potrafiłem odpowiedzieć na to pytanie, ciekaw jestem Waszego zdania, ale do tego musimy jeszcze trochę poczekać. Kończąc moje płomienne przemówienie napiszę po prostu, że tracklista prezentuje się tak:
Hej wszystkim! Mam dla Was tracklistę mojego nowego albumu pt. „Hope For The Best”, ale zanim do niej dojdziemy muszę Was poinformować, że premiera tej płyty planowana na 8 maja zostaje przełożona na 29 maja ze względu na obecną sytuację w Polsce - obojętnie jak byśmy sobie tego życzyli w labelu nie będziemy w stanie przeskoczyć pewnych kwestii związanych z wydaniem tego albumu w planowanym terminie. Licząc na Waszą wyrozumiałość postaramy się jednocześnie wynagrodzić Wam to opóźnienie większą ilością klipów/singli, do i tak fajnie wzbogaconego preorderu edycji limitowanej dorzucimy dodatkowy prezent, a 8 maja, czyli w dniu „oryginalnej” premiery będziemy mieli dla Was bezprecedensową w moim przypadku niespodziankę
Wracając do samej płyty - gościnnie udzielili się na niej Wozz Lozowski czyli mój człowiek Łozo w pozytywnym bangerze, który już znacie, Marika w sentymentalnym utworze w formie listu do... nie będę jeszcze zdradzał hehe, Grizzlee z kolei zaśpiewał (jak zwykle u niego) hitowy refren do kawałka na bicie DJa Kebsa (!), co już świadczy o tym, że podobnego vajbu jeszcze ode mnie nie słyszeliście
2. Vent (prod. megot)
3. Biały szum (prod. megot)
4. Tak jak ja (feat. Wozz Lozowski, prod. Łukasz Kowaluk)
5. Pa$$ion (prod. @chinoap01, cuty DJ Chederac, DJ Hubson)
6. Unborn (feat. Marika, prod. Łukasz Kowaluk)
7. Umrzesz (prod. Łukasz Kowaluk)
8. Trippin’ (feat. Rzeźnik, EmTe, FonTam, prod. SlvR Beatz)
9. Pasterz (feat. Grizzlee, prod. DJ Kebs)
10. Na pewno nigdy (prod. @chinoap01 x NoFuk)
11. Hope for the best (prod. @chinoap01)
Kocham, pozdrawiam
Czekam na Trippin 
Ja pierdole VNM, wziąłbyś pierwszy raz od 9 lat jakiegoś dobrego rapera na płytę to może by coś urozmaiciło albo nie wiem, zainteresowałby się ktoś nowy Tobą. Już nie mówie żeby brać byle kogo, ale no chyba z kimś się jeszcze ziomkuje i mógłby zrobić coś ciekawego, kurwa od 9 lat nie wziąc dobrego rapera na płyte, a potem się kurwa dziwią że nikt ich nie zna
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Już wiadomo jak będzie brzmiał kawałek
no chyba, że zaskoczą, w co wątpię
W ogóle to jest ciekawe co napisał Piters. Na De nekst best Pezet, Włodi, Mes itd. a następne płyty to pomijając refreny, goście typu Wdowa, Sztos czy jakiś kurwa Fontam.
Wyjątkiem była tylko ta składanka gdzie zrobił numer z Biszem i Que. Dramat ogólnie.
Wyjątkiem była tylko ta składanka gdzie zrobił numer z Biszem i Que. Dramat ogólnie.
Kocham, pozdrawiam
- ebismolarek
Mógłby wziąć Flojda na feat i oddać mu cały kawałek 
Ofc Flojda nie doliczyłem bo w 2013 dopiero się wbijał w ten rap, a Sarius i Otsochodzi na Halflajf to jebac, chociaż no można nazwac to fejmami jakimiś w tamtym momencie, zapomniałem o nich
- przedszkolanek
dobrze, że próbował zniechęcać czytelników do czytania tego, co ma do powiedzenia o płycie[UWAGA DŁUGIE]
ja przeczytałem i zostałem zupełnie zniechęcony do jej sprawdzenia
już ostatnią sprawdziłem tylko dlatego że Jose się po niej przejechał
czekam tylko na drugi bit megota, nic tam ciekawszego nie będzie
Te jego single to Pretensjonalne gowno dla bliżej nieokreślonego odbiorcy
VNM - Hope for the best
Spoiler
- przedszkolanek
btw
dlaczego ta płyta nie nazywa się hołp for de best?
dlaczego ta płyta nie nazywa się hołp for de best?
Kurwa, to ma emocje i mi się podoba, ale...
*Próbowałem znaleźc posta na ślizgu w archiwum, ale coś nie widze, może jestem slepy, a może to tylko na podcaście było*
Od razu mi się przypomina to co mówił [mention]Jose[/mention], jak wierzyć Fałowi i go słuchać, jak na ostatniej płycie był mega szczęścliwy i dopiero teraz naprawdę wygrywał życie i cie przekonuje o tym i mówi że chuj kurwa jak zajebiście, jak rok później wjeżdża z numerem "elo, jednak wszystko pierdolneło XD". Cięzko, mimo że numer mi się naprawde podoba z czysto rapowej kwestii
*Próbowałem znaleźc posta na ślizgu w archiwum, ale coś nie widze, może jestem slepy, a może to tylko na podcaście było*
Od razu mi się przypomina to co mówił [mention]Jose[/mention], jak wierzyć Fałowi i go słuchać, jak na ostatniej płycie był mega szczęścliwy i dopiero teraz naprawdę wygrywał życie i cie przekonuje o tym i mówi że chuj kurwa jak zajebiście, jak rok później wjeżdża z numerem "elo, jednak wszystko pierdolneło XD". Cięzko, mimo że numer mi się naprawde podoba z czysto rapowej kwestii