Siłownia

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Jeśli trening to:

FBW
116
60%
Split
53
27%
Inny
25
13%

Liczba głosów: 194

DeDoK

Re: Siłownia

Post autor: DeDoK »

skakanka moze byc spoko jak nie lubie biegac?
sa jakies roznice miedzy tanszymi/drozszymi?
Awatar użytkownika
Beny

Post autor: Beny »

no są, te tańsze, plastikowe są chujowe, bo się zawijają non stop. Najlepsze są te a'la crossfitowe, gdzie linka jest ciągle napięta, nie zawija się i pewnie wykonana jest z jakiegoś rodzaju metalu
Awatar użytkownika
Whtn

Post autor: Whtn »

Ktoś z was stosował kiedyś trening okluzyjny? Chciałbym przez najbliższe 2 miesiące odjebac małą redukcję i zastanawiałem się nad dodaniem czegoś takiego do treningu raz na jakiś czas. Wystarczą jakieś homemade gumy, czy lepiej zainwestować w zestaw do takiego treningu z monster power chociażby?
zuperhero

Post autor: zuperhero »

DeDoK pisze: 28 kwie 2020, 9:48 skakanka moze byc spoko jak nie lubie biegac?
sa jakies roznice miedzy tanszymi/drozszymi?
po pierwsze droższe są regulowane + mają lepsze łożysko przy łączeniu linki z uchwytem więc płynnie się obraca + linka jest ciężka(najczęściej metalowe w gumowej obwolucie) więc nie jest luźna jak to bywa z takimi z gumową lub materiałową linką (przez co skaczesz na ile pozwala ci kondycja, a nie do momentu aż ci się zaplącze i w koło macieju rozkręcaj od nowa)
https://just7gym.pl/produkt/skakanka-sp ... emium-3-0/ mam taką i lata jak pojebana, jedyny minus jak trzaśniesz się tym po ciele to jakbyś dostał z bicza ;)
Whtn pisze: 28 kwie 2020, 11:30 Ktoś z was stosował kiedyś trening okluzyjny? Chciałbym przez najbliższe 2 miesiące odjebac małą redukcję i zastanawiałem się nad dodaniem czegoś takiego do treningu raz na jakiś czas. Wystarczą jakieś homemade gumy, czy lepiej zainwestować w zestaw do takiego treningu z monster power chociażby?
moim zdaniem gra niewarta świeczki, chyba że jesteś prosem i w rywalizacji istotne są 'niewielkie przewagi' to może wtedy bym się bawił, no chyba że dla zajaweczki i czystej ciekawości se stestować
Mko21

Post autor: Mko21 »

Kupie gdzieś dobry enan teścia online? Jak zaczne to raczej nie planuje przestawać, więc chciałbym się zabezpieczyć na przynajmniej 2 lata
Nie pal jointów, nie pal wiader, pal aluminium i majkę czasem walnij w kabel
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

Post autor: zemsta1kadluba »

Whtn pisze: 28 kwie 2020, 11:30 Ktoś z was stosował kiedyś trening okluzyjny
usłyszałem o nim dopiero na kwarantannie i zamierzam sam stestować na ręcę i nogi do treningu gdzieś przeczytałem że wystarczy nawet zwykła lina, albo jakieś domowe zaciski i w sumie z fizjologicznego punktu widzenia ma to sens, bo chodzi jedynie o restrykcję przepływu krwi żeby zwiększyć gromadzenia metabolitów w mięśniach przy ćwiczeniach, a czym to zrobisz to nie powinno mieć znaczenia, bylebyś nie zacisnął sobie za mocno
https://www.instagram.com/p/B_IiDA3D9bI/
mołpy są kozackie
svlv96

Post autor: svlv96 »

Jeżeli chodzi o przyrosty i lepsze wyniki na siłce to lepiej zainteresować się kreatyną i cytrulina czy kreatyną i beta alanina?
Awatar użytkownika
formaszczytu

Post autor: formaszczytu »

Beta alanina nie działa, gorsze jest tylko BCAA.
Bolo pisze: 08 maja 2020, 22:44 Forma przeora ci życie i pole.
https://www.last.fm/pl/user/parodyofzombie
https://www.instagram.com/deprawacja/
Awatar użytkownika
Wtn

Post autor: Wtn »

Niech ktoś wiarygodny to potwierdzi/zaprzeczy
[mention]Łąsą[/mention]
Awatar użytkownika
KILLIE

Post autor: KILLIE »

bpc-157 polecam
zuperhero

Post autor: zuperhero »

formaszczytu pisze: 02 maja 2020, 13:00 Beta alanina nie działa, gorsze jest tylko BCAA.
czekam na post że pomyliło jej się z glutaminą lub l-karnityną
beta alanina właśnie jako jeden z nielicznych suplementów działa i jest to potwierdzone info, dużo osób powołuje się na Australian Institute of Sport czyli dość wiarygodną placówkę gdzie b-a jest umieszczona w grupie 'działających' supli, która notabene jest bardzo uboga jeśli chodzi o ilość pozycji. Nie wiem jak w kwestii przyrostów i siły bo zazwyczaj poleca się ją jako wspracie nie przy najwyższej intensywności (ATP) a przy przemianach glikolitycznych (maksymalny wysiłek 30sec-3min), więc jak ciśniesz na niskich powtórzeniach to prawdopodobnie nie odczujesz dużej różnicy, jak ćwiczysz na wysokich powtórzeniach / cardio / inny sport to na pewno warto
Cytrulina na pewno nie zaszkodzi, jeśli pomoże to bardzo niewiele, jeśli kasa cię nie limituje to czemu nie
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

Post autor: zemsta1kadluba »

ja lubię cytrulinę bo fajnie pompuje, szczególnie teraz jak w domu ćwiczę w stylu AMRAP, poza tym że jest badanie które wskazuje że wpływa ona pozytywnie na zrobienie właśnie jeszcze paru dodatkowych powtórzeń jak nie masz już siły.
Ale tak naprawdę to dla mnie jedynie warto inwestować w białko, kreatynę i kofeinę jak jesteś zwykłym chłopaczyną se ćwiczącym.
mołpy są kozackie
svlv96

Post autor: svlv96 »

Dzięki mordeczki za wszystkie informacje
Rossi

Post autor: Rossi »

Wtn pisze: 02 maja 2020, 13:23 Niech ktoś wiarygodny to potwierdzi/zaprzeczy
[mention]Łąsą[/mention]
zaprzeczam, beta alanina jest spoko

https://www.facebook.com/zywienienameda ... =3&theater
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

W obecnej sytuacji zapewne wiele osób ćwiczy w domowej siłowni i tu się pojawia moje laickie pytanie: jeśli nie ma się kogoś do asekuracji to w jaki sposób wykonywać np. wyciskanie leżąc czy przysiad żeby nie zrobić sobie krzywdy gdy zabraknie siły to wykonania powtórzenia i odłożenia sztangi?
"A cop yells, "do not run I will [in the future] shoot!" This phrase is meaningless to the nigger. In the nigger's mind he has two choices: be detained by the cops, or run and be free."
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
Whtn

jako że od zawsze pakuje w piwnicy to u mnie klasyk akcją było turlanie sztangi z klaty, czasem po kilka razy dziennie jak wkręciłem sobie, że muszę w końcu wyjebać stówe :rotfl: ale z czasem się nauczyłem że najlepiej nie używać zadnych zakrętek czy tam innych zacisków i po prostu przechylić sztange na tyle zeby pozbyć się z niej obciązenia, chyba że cwiczy się w pokoju czy tam salonie no to lekki przypix
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

kurdę ale żeliwne obciążenia mogą popękać od takiej akcji, u mnie w piwnicy na podłodze surowy beton
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
Whtn

prędzej beton pęknie niż żeliwny talerz, mam jeden zestaw od 5 lat i trzyma się w super stanie
Rossi

Post autor: Rossi »

prędzej pęknie ci serce chłopie
ODPOWIEDZ