Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
Zues jest klasykiem, tak samo jak Wilk Chodnikowy Bisza mimo jego późniejszych wysrywów. Na temat poziomu, przetrwania próby czasu można gadać, ale te płyty zdefiniowały okres 2012 - 2015 w rapie moim zdaniem.
A Solar/Białas raczej będa legendami i wystarczy do tego sama wytwórnia
A Solar/Białas raczej będa legendami i wystarczy do tego sama wytwórnia
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
jak ja to szanuję człowieku.Piters pisze: ↑15 kwie 2020, 15:22 Zues jest klasykiem, tak samo jak nielegal Killaz Group, mimo późniejszych wysrywów Gurala. Na temat poziomu, przetrwania próby czasu można gadać, ale te płyty zdefiniowały wielki okres w rapie moim zdaniem.
A Kaczor/Gural raczej będa legendami i wystarczy do tego sama wytwórnia
nie da się, z każdej ściętej głowy bortwicka wyrastają 3 kolejne
xD propshandziak pisze: ↑15 kwie 2020, 15:33jak ja to szanuję człowieku.Piters pisze: ↑15 kwie 2020, 15:22 Zues jest klasykiem, tak samo jak nielegal Killaz Group, mimo późniejszych wysrywów Gurala. Na temat poziomu, przetrwania próby czasu można gadać, ale te płyty zdefiniowały wielki okres w rapie moim zdaniem.
A Kaczor/Gural raczej będa legendami i wystarczy do tego sama wytwórnia
Tede był wizjonerem i wiele razy wyprzedził polską rap grę, a w dodatku nigdy nie było w jego utworach hipokryzji.
-
MalinowyJogurt
Bortwick mówiłem, że teraz o Pihu nie tedeefie
No Solar to jest przykład jak można daleko zajść dzięki determinacji, profesjonalizmowi i ciężkiej pracy, ale czy będzie legendą? Wydaje mi się, że nie, on wyciszony chłopak zawsze w cieniu kolegów z branży. Może być stawiany jak wzór w prowadzeniu biznesu rapowego, ale raperem-legendą jak na moje to on nie będzie
Dokładnie. Za paręnaście lat odnośnie Solara ktoś będzie wypowiadał się jedynie przez pryzmat wytwórni czy działań takich jak #hot16, a nie muzyki. Na pewno nie powiesz, że to legenda i nie zaczniesz wymieniać jego klasyków w dyskografii.
Kocham, pozdrawiam
young igi, żabson jeszcze z takich oczywistych
Mam w domu szafkę, w której trzymam
Wszystkie dostępne dzieła Lenina
co do solara to takiego birdmana nie uważacie za legendę?

tuzza jest legendą, najlepsza, najrówniejsza dyskografia
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2020, 16:52 przez oyche, łącznie zmieniany 1 raz.
No ja mówię, że legenda przez wytwórnie. Chociaż może to nie będzie tak pamiętane, ale SB niesamowite piętno odcisnęło od kiedy powstali
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Legendą to co najwyżej zostanie Charlie P czy Nocny Narrator lub Włodi
Tuzza
Tuzza
rychu będzie legendą, i nie tylko za swoje klasyki, ale również za nagranie z igim i multim, a hejterzy tych fitów będą postrzegani jako bezmózdzy neandertalczycy, wszystko będą z nich kręcić bekę, a jak pojawi się jakaś dyskusja o młodych raperach ktoś czasem przywoła: kiedyś też niektórzy hejtowali np rycha z igim, a oponent powie: hahaha młody raper X porównywany do igiego XDDDD no nie wytrzymam, teraz to inna sytuacja, ci nowi raperzy to wgl nic nie umnom, igi to był real hiphop bo blabla
kiedyś już o tym pisałem, ale nie pamiętam czy nie czasem na tamtym forum, a bardzo bym chciał, by mój post został zapamiętany, bo na pewno tak bd
kiedyś już o tym pisałem, ale nie pamiętam czy nie czasem na tamtym forum, a bardzo bym chciał, by mój post został zapamiętany, bo na pewno tak bd
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2020, 16:54 przez aleksy, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam w domu szafkę, w której trzymam
dobra zedytowałem żebyście się nie przypieprzali
- zemsta1kadluba
Rychu już jest legendą i będzie zapamiętany dużo bardziej niż wielu innych raperów którzy są od niego powiedzmy "lepsi" w rapowaniu.
mołpy są kozackie
- Moltisanti
Za 5-10 lat Młodzi ludzie będą nosić koszulki Peji tak jak dzisiaj w USA noszą NWA . Poznałem ekipkę rocznik 99 i chłopy słuchają naprzemiennie Bedoesa i starych kawałków Peji także to się już dzieje