Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
JoeyJoeJoe

Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie

Post autor: JoeyJoeJoe »

charyzma jest obiektywna jakby co

chad to chad i nic tego nie zmieni, tak samo jak drzewo to drzewo
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
lysy

Post autor: lysy »

[mention]frontkick[/mention] ta jwors to jakaś twoja koleżanka? nie znalazłem nic od niej oprócz tego jednego numeru z kilkoma wyświetleniami
Awatar użytkownika
deska

Post autor: deska »

frontkick pisze: 14 kwie 2020, 22:10 No przecież piszę kontrowersyjne opinie jedna za drugą, chyba nie rozumiesz o co chodzi w tym temacie. J Wors zrobiła numer na poziomie przećpanych wygrzewek Gucciego Mane'a i czegoś takiego jeszcze nie było w Polsce i niestety nie będzie
gościu ale to było w polsce już w 2013

frontkick

Post autor: frontkick »

No co do alcomindz to inna historia ale to juz mi sie nie chce teraz, musialbym przesluchac plyte zeby tu podyskutowac a jednak juz sluchalem ostatni Bisz w tym tygodniu i mi starczy pastwienia sie nad sb, szanuje odmienne zdanie pozdro
oyche pisze: 14 kwie 2020, 22:22 co ma kurwa nietrafianie w bit do charyzmy
No tu juz sie troche zapędziłeś w dzikim szale. Jeszcze rozumiem jak Tomb swoje bit swoje bo to jest jakaś stylówa no ale chodzi o to że Filipek normalnie robi solo z bitem i jeszcze w nim przegrywa, no chocby Belmondziak byl jego ghostwriterem to nic z tego nie bedzie

Twoje przykłady chuja znaczą, Żabson ma charyzmę ale przyjdzie taki użytkownik kebab czy inny stękozaps i powie Kurwa xD, czy to oznacza że raper Żabson nie ma charyzmy? Nie, to znaczy że użytkownik kebab czuje ze mu wypada hejtowac jako truskulowi, no można sie spinac i robić fikołki ale no chyba można zgodnie przyznać że Żabie charyzmy nie brakuje, robi zajebiste bangery, ma na siebie pomysl ktory interesuje ludzi, nikogo nie udaje i wszystko, no nie ma obiektywnie opcji żeby się przyczepić
Jak ktoś uważa inaczej no to spoko ale to jest już kwestia sympatii i antypatii, charyzmatycznych osób można nie lubić a chyba nie przyszlo ci to do glowy błaźnie, ja zupełnie nie przepadam za raperem Żabson ale w życiu bym mu nie odmówił charyzmy

Więc no juz podsumowujac i sprowadzajac dyskusje do sedna: nie utożsamiaj, wstrętny chamie, charyzmy z sympatią do rapera. Słuchacz nie determinuje tego czy artysta ma charyzmę, słuchacz jest co najwyżej rezultatem charyzmy a nie przyczyną. Ram tej charyzmy dzisiaj nie określimy już, szkoda bo wtedy użytkownik Moltisanti wiedziałby konkretnie pod których raperów fantazjować. Strasznie abstrakcyjna dyskusja, cieszę się że nawet w takich idzie jakoś poskładać populistyczne szumowiny
oyche pisze: 14 kwie 2020, 22:22ostatnie zdanie będzie należało do mnie
Tchórz jak phobos

Tow. frontkick zamknął po raz trzeci
Awatar użytkownika
Whtn

Post autor: Whtn »

Nie no z tym propsowaniem jwors to musi być prowo, szanuje za konsekwencje, zarazem wbijając chuja za brak szacunku do ALC, prócz świrów wariatów z mobbyn to przecież jako jedyni robili słuchałny trap w polskiej wersji (jestem mocno przeciwny nazywaniem każdego niuskula trapem, szanujmy dorobek gucciego czy jeeziego). Różnica jest taka, że gucci nagrywał swoje klasyki siedząc w traphousie nacpany koksem i leanem a alc na jakiejś pijackiej melinie waląc fete i popijając ją ciepłą białą żubrówką, real trap shit a nie jakiś tede
FÜRDIEGANG

Post autor: FÜRDIEGANG »

obecny under PONOWNIE wpierdala dupą mainstream. a dawno juz tak nie bylo.
ex-AlmostDivine

Twój chłopak kaloryfer kurwa, a ja se noszę bojler
No bo jem co chcę, a ten głupek liczy kalorie tak jak drobne
By cię wziąć na randkę i zamówić sałatkę
No naprawdę trochę scam, nie?
Awatar użytkownika
vampmoney

Post autor: vampmoney »

Whtn pisze: 15 kwie 2020, 1:35 Nie no z tym propsowaniem jwors to musi być prowo, szanuje za konsekwencje, zarazem wbijając chuja za brak szacunku do ALC, prócz świrów wariatów z mobbyn to przecież jako jedyni robili słuchałny trap w polskiej wersji (jestem mocno przeciwny nazywaniem każdego niuskula trapem, szanujmy dorobek gucciego czy jeeziego). Różnica jest taka, że gucci nagrywał swoje klasyki siedząc w traphousie nacpany koksem i leanem a alc na jakiejś pijackiej melinie waląc fete i popijając ją ciepłą białą żubrówką, real trap shit a nie jakiś tede
Wiele razy już to pisałem i ale nie mogę nie podbić tego komentarza, mój wewnętrzny fan Alcomindz by nie wytrzymał

A i tam wyżej u kogoś jest błąd, alc robiło to już w 2012 i zalinkowany stifłonda to tez 2012, już nie mówiąc o sponsie i jego Mr birthday w 2009 ale to już bardziej naciągany przykład
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

frontkick wygrał ten beef
jajca pisze: 16 maja 2024, 17:04 za te punkty na kurniku trzeba dusić ofiary
Awatar użytkownika
jogi

Post autor: jogi »

To ALC jest najgorsze. Ja pierdole, wstydzę się że sprawdziłem.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
wst

Post autor: wst »

Jak w 2020 pierwszy raz słyszałeś ALC, to nw co robisz na forum rapowym.
oyche

Post autor: oyche »

kurwa mogles zajebac jakims killerem bo wiedziales ze sie nie odniose i zmarnowales to na 'no zabs ma charyzme a jak ktos uwaza inaczej to jest zmanipulowany' xD

[mention]baqlashan[/mention] przynajmniej w dobrym temacie to wpisałeś :joint:
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

Czy frontkick ruchał raperke z dużą dupą?
Czy wcześniej kopsał ją Oxon, i dlatego go nienawidzi?
cztery żubry i dwie kurwy
Awatar użytkownika
Ablazir

Post autor: Ablazir »

FÜRDIEGANG pisze: 15 kwie 2020, 1:38 obecny under PONOWNIE wpierdala dupą mainstream. a dawno juz tak nie bylo.
obecnie to nie ma już nawet podziału na under i mainstream jak kiedyś i to nawet nie jest kontrowersyjna opinia
Obrazek
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

[mention]FÜRDIEGANG[/mention] a podaj tych reprezentantów underu, bo to co wrzuca czasem [mention]daveyo[/mention] to tragedia w chuj, więc jestem ciekaw kogo masz na myśli. Dla mnie to obcenie cały czas legal>under, bo jak ktoś coś umie to go wyciągają bardzo szybko z podziemia.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

czy użytkownik frontkick to użytkownik rakieta w fazie manii czy tam czego?

btw
oldschool pisze: 15 kwie 2020, 13:17legal>under
czy to jest dobrze postawiony podział?
czy taki obywatel mc (formalnie legal) itd. nie powinien być zaliczany do underu?
czy w ogóle podział legal/nielegal ma w dzisiejszych czasach jakikolwiek sens?
czy nie sensowniejszy jest podział mainstream/underground na podstawie, bo ja wiem - obecności na olis, ilości słuchaczy na streamingach, ilości koncertów itd?
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

[mention]oldschool[/mention]

ĆpajStajl, LSO, Pikers, Absynth, Skwer, Knap, nie wiem czy Flojd, Karwel i Erking się jeszcze do podziemia zaliczają. A trzy pierwsze, to, nie oszukujmy się, podziemie z wyboru
cztery żubry i dwie kurwy
michajlow

Post autor: michajlow »

1. Zeus. Nie żyje - to kozacka plyta i dalej się jej przyjemnie słucha. Gdyby nie późniejsze wysrywy autora to byłaby klasykiem dzisiaj.
2. Raper SolarBiałas za pare lat będzie traktowany jako legendy sceny i traktowani jak Włodi dzisiaj. Po części za to, że Solar dużo zrobił dla rozwoju brzmienia w polskim rapie, a po części za to, że droga, którą przeszli od bitew, przez setki nagrywek do własnego labelu będzie jakąś abstrakcją dla no-name'ow generujących miliony wyświetleń.
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

michajlow pisze: 15 kwie 2020, 14:35 Gdyby nie późniejsze wysrywy autora to byłaby klasykiem dzisiaj.
Przecież to, co robi teraz Zeus nie ma żadnego znaczenia. "Zeus. Nie żyje" oczywiście śmiało może być rozpatrywany jako klasyk. Ja bym się wahał, bo nawet nie wiem, czy to najlepszy album Zeusa, ale nie miałbym nic przeciwko, gdyby ktoś ogłaszał to klasykiem.
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
handziak
Zbanowany

Post autor: handziak »

Pierwszy poważny poznański rap to nielegal Killaz Group. Bo tych wypierdów Penera o giwerach to się słuchać nie da.
Awatar użytkownika
jogi

Post autor: jogi »

W ogóle Penera się słuchać nie da.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
ODPOWIEDZ