Łona & Webber - Śpiewnik domowy (2020)
Re: Łona & Webber - Śpiewnik domowy (17.04.2020) [Zapowiedź]
całkiem całkiem, webber fajno bardzo, plus za helmuta w klipie heh
[Verse 1: Tay-K]
School was very hard (gang)
https://open.spotify.com/artist/3v9qYvgnhbV0McEWEISOQ3
https://www.instagram.com/kidzej__/
School was very hard (gang)
https://open.spotify.com/artist/3v9qYvgnhbV0McEWEISOQ3
https://www.instagram.com/kidzej__/
-
pandemiusz
Stop Nadiu to tak sobie, ale Szczeciński nikifor to sztos najwyższych lotów no i piękny klip.
- sugarhill_notausgang
Preorder można zamawiać dzisiaj do północy podobno
ja se wziełem jeden c'nie
ja se wziełem jeden c'nie
[mention]sugarhill_notausgang[/mention] no nie wiem, z 7k zrobionych zostało im ponad 3k na magazynie, nie sądzę żeby to po prostu wyjebali.
Wygrzeszam Cię, mordzia.
- sugarhill_notausgang
dlatego napisałem 'podobno', tak napisali w poście wydawcy na fejsie
I normalnie dalej wisi, kłamczuszki z nich.
Ślę progresy dla nich, dzisiaj już wysłane
Ślę progresy dla nich, dzisiaj już wysłane
Wygrzeszam Cię, mordzia.
- sugarhill_notausgang
Noooo czyli to takie typowe zagranie: bierzcie bierzcie szybko bo już koniec zaraz jak robi prawie każda wytwórnia.
Ale dzięki temu moje też już wysłane i fajnie, w weekend sobie posłucham, a tak to bym zapomniał, że miałem to zamówić.
Ale dzięki temu moje też już wysłane i fajnie, w weekend sobie posłucham, a tak to bym zapomniał, że miałem to zamówić.
-
encrenoire
Re: Łona & Webber - Śpiewnik domowy (2020)
Ostatnio zmieniony 19 mar 2021, 17:06 przez encrenoire, łącznie zmieniany 1 raz.
- sugarhill_notausgang
No bo to słaby warsztatowo raper jest, pamiętasz jak bełkotał w Ą Ę? Połowy nie szło zrozumieć.encrenoire pisze: ↑15 kwie 2020, 14:38stop nadiu słabe, tam są fragmenty tekstu których Łona imo nie daje rady porządnie zarapowac.
Spoiler
chyba, że...
ale kto go tam wieprzedszkolanek pisze: ↑07 mar 2020, 19:54 taki był zamysł, tj zrobić asłuchalny singiel przypominający dźwiękowo bełkot pijanego
-
encrenoire
Ostatnio zmieniony 19 mar 2021, 17:06 przez encrenoire, łącznie zmieniany 1 raz.
Od Łony na propsie nielegal Wiele CT.
- sugarhill_notausgang
no offence oczywiście [mention]encrenoire[/mention] taka dyskusja jest całkiem ciekawa, bo ja sam przecież wiem, że jeśli chodzi o Łonę, to jestem praktycznie bezkrytyczny, cała dyskografia na półce, jakieś 6 czy 7 koncertów poskakane, jestem fanem i tyle, tym bardziej się jaram, że w ogóle w polskim rapowym "mainstreamie" jest dzisiaj ktokolwiek, o kim mogę powiedzieć, że jestem jego fanem. i jak ładnie napisano powyżej, ja również
no właśnie jak dla mnie to powinno być oczywiste dla każdego, kto słuchał Łona, Webber & The Pimps w S-1 Live. Chyba, ze się nie rozumiemy, bo Ty mówisz "wokal", ja mówię "artykulacja", "panowanie nad oddechem", "akcentowanie". Flow jak flow może jakoś bardzo nie porywa, ale te wymienione przeze mnie czynniki są na najwyższym poziomie.encrenoire pisze: ↑15 kwie 2020, 14:56 warsztatowo to można się zastanawiać, czy jego wokal jest dobry, bo to chyba nie jest oczywiste...
-
Johnny
"No akomodejszon" i "Niepogoda" piękne kawałki obok #nikifora, ogólnie fajna epka po pierwszym odsłuchu
Ale zajebiscie wydane jest to ep
Dziwne bity fest
Dziwne bity fest
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Wywiad w Newonce https://newonce.net/2020/04/lona-i-webb ... Rn-5DCz63k
A to jest dla mnie kwintesencja Łona&Webber i za to ich lubię.
A to jest dla mnie kwintesencja Łona&Webber i za to ich lubię.
Premiera Śpiewnika dopiero przed nami, więc trochę nie wypada, ale jednak zapytam. Po ostatniej EP-ce kazaliście czekać aż trzy lata na długogrający materiał. Jest szansa, że tym razem nastąpi to szybciej?
Łona: Rzeczywistość dookoła mocno przyspieszyła. Nie ma co odkładać życia na później, bo jest mniej czasu niż było. Obawiam się natomiast, że tego najważniejszego czynnika nie zmienimy: my naprawdę robimy tę muzykę dopiero wtedy, jak nam przyjdzie na to ochota.
Strasznie mnie irytuje refren w pierwszym tracku a poza nim to sztos kawałek to jest eh.
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Ale to jest piękne!