Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
benzoabuser
Zbanowany

Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie

Post autor: benzoabuser »

Dlatego jan-rapowanie nie sprzedał by żadnego garnka
znajdę wszystkie kurwy świata i rozjebie

!EXTRA ANNOTATION!

ALL OF MY POSTS ARE FICTION
oyche

Post autor: oyche »

baqlashan pisze: 12 kwie 2020, 14:29 no a jaki? tru man show i trzy korony najlepsze PL disski
na tak postawione pytanie opdowiedź może być tylko jedna
Spoiler
kurde nie wiem
już dawno nie sprawdzałem polskich bifów, ale oprócz 3korony coś jeszcze z płomień vs tede by do topki weszło, coś z peja vs tede, solar na laika też b. ładny, oczywiście smarki na skiboja, może jakiś enson

ale nie w tym rzecz, po prostu TMS jest kurwa nudny, [mention]jajca[/mention] super to wyjaśnił, vnm wpierdala się z buta ze swoim zawadiacko-głupkowatym stylem, a jimson coś spocony tryharduje typu wrzucanie w google nazwy ekipy venoma, żeby znaleźć mordercze pancze jak ten ze świętem zmarłych. żeby to łatwiej zobrazować, jakby ten beef odbywał się na forum to
vnm=phobos
jimson=rakieta_rakieta

ale oczywiście szanuje wasze zdanie, też byłem truskulem 10 lat temu i różne dziwne dukane linijki ustawiałem w opisach na gg, a utwory podane w trochę nowoczesniejsze formie to była dla mnie gimbo chujnia
Awatar użytkownika
deska

Post autor: deska »

duże pe pozjadał tego śmiecia piha
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

MalinowyJogurt pisze: 12 kwie 2020, 14:36 Co do Bałagana to się zgadzam, że jest to burak, który tylko zgrywa takiego charakterniaka co każdym gardzi a suki rozstawia po kątach, jakby taki był to by tak ochoczo o tym nie przewijał w co drugim kawałku. Zakompleksiony burak, któremu ktoś kiedyś powiedział, że żeby wyrwać dupeczki to trzeba być chamem.
Lepiej bym tego otyłego buraka nie opisał.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
hubi

Post autor: hubi »

lady venom imo najmocniejszy pl diss

co do charyzmy to ja po prostu wolę jak raper nie rzuca zwroty jak pizda :dunno:
Awatar użytkownika
Damian

Post autor: Damian »

baqlashan pisze: 12 kwie 2020, 14:29 no a jaki? tru man show i trzy korony najlepsze PL disski
Mezo-Panczlajner
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

oyche pisze: 12 kwie 2020, 15:37
żeby to łatwiej zobrazować, jakby ten beef odbywał się na forum to
vnm=phobos
jimson=rakieta_rakieta
Dobre porównanie, vnmowy bełkot "rój chujow/chuj, ciulu" faktycznie można porównać do autystycznego cytowania youtubowych bezbekow i niegrzecznych kreskówek dla gimnazjalistów. Teksty i argumenty oparte na wulgaryzmach/humor oparty na wulgaryzmach, na pewno obydwa mają swoich fanów, ale między czymś takim, a wczutym truskulizmem jest jeszcze sporo przestrzeni, w którą IMO jimson się bardziej wpisywał.
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

baqlashan pisze: 12 kwie 2020, 14:25 tru man show to najlepszy polski diss
Pozdrawiam użytkownika, podbijam
Polecam wyciągnąć chuja z ucha, którzy mówią o przewadze VNMa :dunno:
U Jimsona tę 'mityczną' (z czym się nie zgadzam, bo jak chcę usłyszeć pizdę na bicie to włączę sobie wdowę czy natalię szreder) charyzmę tworzył świetny, niski głos, nie potrzebował darcia ryja (pozdro bedoes, i tak ci nie pomaga), wpierdalanie się w bit jak do siebie, zaczepianie całej sceny oprawiając to w fajnie rozkminioną zaczepkę (m.in. Smarki czy Peja), wersy zapadające w pamięć no i podświadomie widząc takiego Jimsona czy wyżej wymienionego Bonsona inaczej go postrzegasz niż Oskara z Problemu :lol:

Kontrowersyjne może być powiedzenie, że Białas to dobry panczlajnej ze swoimi mitycznymi *uwaga powtarzam* PANCZAMI typu Śliwka to dziwka, Deys to pedał. No ale wiem WBW wojownik na bitach hehe. To już Filipek ma lepsze linijki niż ten mentalny kretyn.
erlbluza

Post autor: erlbluza »

musiałeś kirać 3mmc jak przejechali dawida czerwiaka w rytm tych jego melorecytacji, jak tyle wyciągnąłeś z tego wszystkiego to laikike1 jeden nawinał jakoś tak że określa ciebie twoje pierwsze skojarzenie
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

Słuchałem sobie wczoraj Henp Gru - Klucz i jak Wilku tam leci w niektórych kawałkach to jest poezja, uważam, że w tamtych czasach był jednym z najlepszych raperów w kraju, niesamowitą forma. W ogóle na tej płycie chyba każdy kawałek rozpoczyna się właśnie zwrotką Wilka (poprawcie mnie jeśli się mylę)
Awatar użytkownika
sychy

Post autor: sychy »

TdW, się jara dzieciaku, się jara dziewczyno chyba zaczyna Bilon, a tak to daj spokój kolego, ta płyta była marna, nawet wtedy.
Jak słucham twoje traczki, to wtedy faktycznie zbiera mnie do sraczki
Awatar użytkownika
TdW

No co Ty gadasz mordo, toż to klasyk
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

dla mnie chujoza też, ale może dobry temat
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
Awatar użytkownika
scarz

Post autor: scarz »

Dla mnie również Klucz to była chujoza - biblia tępego ulicznictwa w kiepskim wykonaniu na świetnych bitach. Choć podejrzewam, że gdybym był pare lat młodszy, gdy wychodził to bym się pewnie wkręcił w to prawilniackie pierdolenie elo breko i po dziś dzień jej bronił. Ale klasykiem ta płyta faktycznie może być - na długie lata wyznaczyła standardy ulicznego rapu w Polsce.
Awatar użytkownika
KillerCroc

Post autor: KillerCroc »

Kurde, ja tak w sumie bez przemyślenia rzuciłem że Jimson powycierał podłogę VNMem bo tylko chciałem przez to powiedzieć że wiem że to dobry raper bo to udowodnił ale po prostu jego muzyka nie jest dla mnie.

Ogólnie to jeśli chodzi o tematy które były poruszane na ostatnich stronach to powiem tak, jak dla mnie Jimson wygrał ten beef bo świetnie odbijał pancze, dorzucił trochę od siebie, mnóstwo zajebistych gier słownych etc. Wszystkie wersy z docinkami w 834 (święto zmarłych, 8 czy 4, kolumny ci płoną ze wstydu, efekt motyla), nawiązania do Orua (monety, godła etc.), szczepionka na Eisa, trochę tego jest. Nie wiem jak na was ale na mnie te pancze zrobiły mega wrażenie i mimo że V nagrał dobre dissy tak moim zdaniem True Man Show dał do zrozumienia że wygranym nie będzie w tym konflikcie Venom.

Jak dla mnie True Man Show to jeden z najlepszych dissów w Polsce, dorzuciłbym jeszcze Święto Zmarłych Dużego Pe bo to jest jeden z tych dissów który potwierdza to mityczne rzucane przez wszystkich hurr durr beef z fristajlowcem to samobójstwo, na pewno coś jeszcze z obozu RPSa na Tedego, któryś z dissów Mes vs Mezo i w sumie nic więcej mi do głowy na obecną chwile nie przychodzi.

A jeśli chodzi o charyzmę to coś w tym jest że to taki konstrukt o którym wszyscy mówią z reguły w momencie kiedy raper rzuca jakiś buracki, nonszalancki dwuwers który ci jara ale wiesz że gdyby to nawinął ktokolwiek inny w jakikolwiek inny sposób to by ci zjadło uczucie żenady. Bałagane na Narkopopie miał właśnie takie momenty i stąd się moim zdaniem wzięło nawoływanie o jego charyzmie która tak naprawdę imo najbardziej daje się odczuć na HugoBuccu 2.

Najlepszym przykładem charyzmy jaki mi obecnie przychodzi do głowy to gościnka Sokoła u Quebo, delivery tych wersów które tam rzuca z energią (a to się ostatnio często nie zdarza u Wojtka) jest świetne. Rozumiem też mówienie że GSP jest charyzmatycznym raperem bo tak na dobrą sprawę to ziomal zachowuje się jakby nie miał dosłownie nic do stracenia, odkurwia jakieś pojebane akcje, Belmondziak nagrywał przez niego przeprosiny fanów Mobbyn, taki z niego trochę one-man army który idzie sam do przodu i chuj, nie ważne co by się działo, ale ja jednak tego nie kupuje :lol:
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
MalinowyJogurt

Post autor: MalinowyJogurt »

Niektórzy po prostu mylą charyzmę z agresją, to że raper nawinie "przeciągnę was pedały mordą przez boisko" to nie znaczy, że jest charyzmatyczny tylko najczęściej wylewa swoje frustracje, bo chuja by zrobił.
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

kapper1 pisze: 13 kwie 2020, 3:04 Pozdrawiam użytkownika, podbijam
dzieki za pozdrowienie, przyda sie w tych ciężkich czasach

również pozdrawiam
Haczapurjan pisze: Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Awatar użytkownika
TdW

Odnośnie charyzmy to wiadomo, że Gog LSO ma jedną z najlepszych i największych w pl rapie
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

Post autor: zemsta1kadluba »

faktem jest to
Spoiler
mołpy są kozackie
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

najbardziej charyzmatyczna zwrota goga pochodzi z "meksyk" bardzo mocarne wokalizy
Haczapurjan pisze: Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
ODPOWIEDZ